4,5 vivino

Ch. Pichon Longueville Baron - Pauillac - Bordeaux - 2000

2.500,00 kr

 

"Baronnen 1"

Chateau Pichon Baron de Longueville er en af de bedste vine i verden og således blev den også vurderet i 1855 klassifikationen. Dette år blev vinene i Bordeaux klassificeret efter kvalitet, men i højere grad efter hvad markedet ville betale for et givent slot. På den måde regnede man også med, at så var der en vis kvalitet. Her blev Pichon Baron placeret i 2 cru og var hermed rangeret blandt de på det tidspunkt bedste slotte eller vinmarker i verden. Sidenhen er der jo kommet konkurrence fra andre verdensdele, lande og regioner.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådePauillac
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
År2000
Alkohol12,5 %
Vivino4,5
1 stk. På lager
Beskrivelse

Vindyrkeren hjælper med at orkestrere naturens mirakel og tilpasse arbejdet efter hvert års meteorologiske forhold. Vindyrkningsvirksomhed er præcis og omhyggelig og kræver rigorøs opmærksomhed på detaljer. Vindyrkeren er tæt på jorden og beskytter og plejer sine planter for at opnå den højeste kvalitet af frugt. Denne daglige pleje af vingården er et væsentligt element i den endelige kvalitet af den vin, der vil blive afsløret i kælderen.

På Château Pichon Baron er vindyrkningsvirksomheden omhyggelig og traditionel med det uendelige mål at forbedre kvaliteten og mestre udbyttet.
Pichon Barons plantedensitet er 9.000 vinstokke pr. Hektar. Udbyttet er begrænset i henhold til alder og sort. Høstning sker udelukkende for hånd for at bringe druerne til vingården i bedst mulig stand. Klaserne er valgt efter sort, vinstens alder og plot. Denne udvælgelsesproces er af afgørende betydning. Det kræver et veluddannet personale, der kan skelne mellem de forskellige stadier af modenhed i vingården.

Se en smuk video fra vinslottet HER - og deres hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

97 point Robert Parkers Wine Advocate

  2000 Château Pichon Baron bliver bare bedre og bedre og bedre. Dette er en årtusind Venstre Bank med nøglerne til den øverste skuffe. Den har en utrolig præcis, mineraldrevet buket med intens sortfrugt, der er infuceret med cedertræ og grafit dufte. Det er bare en Pauillac på en næsten kompromisløs, men alligevel overbevisende måde. Ganen er struktureret, stilfuld og ubesværet, ekstraordinært ren og stadig ungdommelig. Dette er en Pichon Baron, der siger: "Du er ikke set noget endnu." Du kan drikke den nu, hvis du ville, men de kloge folk vil klogt vente i et årti.

Område og Producent

Slottet blev grundlagt i slutningen af 17 th århundrede. Denne periode blev kendt som Grand Siècle, eller "Great Century", med henvisning til Louis XIVs 1661-tiltrædelse af den franske trone. I 1689 købte Pierre Desmezures de Rauzan, en indflydelsesrig vinhandler og steward for de prestigefyldte Latour- og Margaux-ejendomme, vinmarker tæt på Latour-ejendommen for at skabe Enclos Rauzan. Disse vinstokke var en del af hans datter Thérèse's dowry, da hun blev gift med Baron Jacques Pichon de Longueville i 1694, året hvor Pichon Baron-ejendommen blev grundlagt. En berømt ejendom med et varigt omdømme blev født. Det forblev i samme familie i generationer.

I 1850 blev ejendommen opdelt i to. Baron Raoul Pichon de Longueville blev afdelingen for Pichon Baron. Den anden sektion, der tilhører hans tre søstre, blev Pichon Comtesse. Baron Raoul var stolt af sin prestigefyldte ejendom, og i 1851 bestilte han det imponerende slot inspireret af renæssancearkitektur, som vi kender i dag. Dette unikke charmerende og romantiske slot med sine to symbolske tårne ​​har stået stolt i vingårdens hjerte lige siden.

Under den universelle udstilling i 1855 blev vinen klassificeret som en anden Grand Cru Classé ifølge det rangordningssystem, der blev anmodet om af kejser Napoleon III, der ønskede at fremvise Bordeauxs fantastiske vine. 
I 1933 solgte familien Pichon de Longueville ejendommen til familien Bouteiller, der forvaltede Château Pichon Baron i mere end 50 år.

I 1987 blev ejendommen købt af AXA Millésimes, hvis formål er at gøre det muligt for store vine fra vinmarker med en herlig fortid at opnå deres fulde potentiale. En arkitektonisk konkurrence blev lanceret i samarbejde med Paris Pompidou Center for at give ejendommen nye driftsbygninger. Den omfattende rekonstruktion af gæringsrummet og kælderen og renoveringen af ​​slottet startede i 1988.

Siden da, den 19 th har århundrede slottet image været afspejlet i en ornamental pool strækker majestætisk før det. Og siden 2008 skjuler den sølvfarvede udstrækning en underjordisk kælder, der minder om Jules Verne's Nautilus, med udsigt over både vandet og himlen. Tøndekælderen supplerer en produktionsproces, hvor ekspertise er afgørende, i den fineste tradition for store Pauillac-vine.

Pauillac, en Médoc appellation, ligger cirka 40 kilometer nord for Bordeaux, på venstre bred af Gironde-floden. 
Landet, som har kvaternære grusaflejringer og de store sten og sand, der er typiske for appellationen, er et vinfremstillingsparadis. Undergrundssammensætningen tillader tilbageholdelse af vand for at fodre rødderne, medens den bølgende relief af grusjorden er ideel til dræning. 

Denne ekstraordinære terroir har et havsklima; dets nærhed til Gironde flodmundingen giver det en øget mildhed. Alle de rigtige betingelser kommer sammen for at gøre Pauillac-appellen den mest prestigefyldte af Bordeaux-vine.

Pichon Baron ejendom består af 73 hektar af høj kvalitet grusjord. Lavt i næringsstoffer og med lidt overskydende vand nærer denne unikke jord sparsomme vinstokke, hvis gennemsnitsalder er 35 år. 

Ejendommen er aktivt forpligtet til at beskytte miljøet for at beskytte denne usædvanlige arv for fremtidige generationer. Pichon Baron-holdet er dedikeret til at producere konsekvent ekstraordinære vine, der er tro mod ånden i denne store terroir. Et meget stramt udvalg fra de ældre vinstokke på de ædle jordarter er dedikeret til produktionen af ​​Château Pichon Baron, ejendommens Grand Vin, hvoraf antallet af flasker er begrænset for at producere kun de bedste.

Pichon Barons vingård er plantet som følger: 65% Cabernet-Sauvignon, 30% Merlot, 3% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot, og er omhyggeligt opdelt i separate plot. Hvert plot modtager særlig pleje og opmærksomhed tilpasset sin særlige profil. 

Terroirs bedste land - "Butte de Pichon Baron" - er udelukkende afsat til Grand Vin, der udgør størstedelen af ​​blandingen. Det er blandt landets historiske tomter; den var allerede i brug i 1694, da vinen først blev produceret. 
Pichon Baron producerer også to andre vine fra andre pakker af sin vingård: Les Tourelles de Longueville og Les Griffons de Pichon Baron.