3,6 vivino

Pezat Rouge AOC Bordeaux - Jonathan Maltus

175,00 kr
  • Køb 3 for 150.00 pr. fl. og spar 15%

 

"Maltus red entry"

Robert Parker har tidligere giver Maltus 100 point, så vi har at gøre med en ægte og utrolig winemaker. Vi har efterhånden 15 forskellige vine fra hans hånd. Både vine fra St. Emilion og Napa Valley. Skønne og store vine. Her hans "husets rødvin".

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino3,6
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

fin duft af røde bær

tabs-icon2 Smag

Du kan skelne noter af kirsebærsyltetøj, vild bærsyltetøj eller mørk blomme i denne vin. Modne tanniner tilføjer den nødvendige struktur til parring af vinene med mad.

Beskrivelse

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru

Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat. Se alle vinene HER

Le Dôme er vinen som har fået 100 Parker point. Vinen er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon , Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af "garagiste" principper.

 Pezat rouge aoc. Bordeaux er et blend af 85% Merlot og 15% Cabernet Franc. Vinen er høstet fra vinmarker på den højre side af Gironde floden, hvor denne går over i Dordogne floden, nær vinbyen Libourne. Det er en high class aoc Bordeaux vin. Meget meget bedre end det man normalt ser med denne appellation. Jonathan Maltus har selv haft fingrene dybt i vinen. Robert Parker har skrevet om vinen i Wine Advocate, at det er sådan en Bordeaux vinmarkedet tørster efter og ikke dårlige druer fra dårlige marker, lavet af dårlige winemakers.

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Hvad anmelderne siger

En top bedømt årgang af denne vin (2016 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 200 bedømmelser (2012 Årgang)

Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af ​​dens indhold og ikke i forhold til etiketten.

Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene. 

Jonathan-Maltus