- Beskrivelse
Dristig, innovativ og med et ry for ofte at være den sidste at høste, definerede Jean-Charles Cazes stilen Lynch-Bages i 1930'erne. Vinens særpræg har tjent det til et sted blandt Pauillacs største. Det kombinerer struktur, finesse og elegance og tilbyder generøse aromaer i sin ungdom og udvikler dybere kompleksiteter med flaskealder.
Ejendommens omdømme som vinproducent af høj kvalitet startede i 1945 efter en række ekstraordinære årganger. Siden da har Lynch-Bages fortsat produceret fremragende vine, selv i løbet af år, der betragtes som vanskelige i Bordeaux-regionen. Vinens dybe farve og tannisk rygrad er blevet en del af sin signaturstil. Jean-Michel Cazes, barnebarn af Jean-Charles, har arbejdet hårdt for at udvikle og forfine vinens smidige og glatte struktur gennem årene. Vintage efter årgang har ejendomets præcise og fremragende vinfremstillingsmetoder tjent til at etablere Lynch-Bages omdømme for ensartet kvalitet.
Se vingårdens hjemmeside HER - se en dejlig video HER - Se en anmeldelse af 1996 HER
- Hvad anmelderne siger
- God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 85% mere.Optræder i Vivino's 2018 Wine Style Awards: Bordeaux PauillacBlandt top 1% af alle vine i verden
The 1996 exhibits a dark plum/ruby/purple color that is just beginning to lighten at the edge, surprisingly velvety tannins and a classic Pauillac bouquet of lead pencil shavings, cedarwood, black currants, sweet cherries and spice box. This medium to full-bodied, elegant, savory, broad wine is still five years away from full maturity. It should continue to drink well for another 10-15 years.
Score: 93 Robert Parker, Wine Advocate (196), August 2011 In the flight of young wines, with all the vintages of the nineties represented, this wine stood out for its absolute purity of creme de cassis, ripe fruit, medium to full body, high tannin, wonderful sweetness, massive richness on the mid-palate, and abundant power, density, and ripeness. It is clearly the finest Lynch Bages since the 1989 and 1990. Anticipated maturity: 2004-2025.
Score: 94 Robert Parker, Wine Advocate (129), June 2000 Lynch Bages has turned out an outstanding 1996. It offers an opaque purple color, and outstanding aromatics consisting of dried herbs, tobacco, cassis, and smoky oak. Full-bodied and classic in its proportions, this dense, chewy, pure Lynch Bages will have considerable longevity. Anticipated maturity: 2005-2025.
Score: 91 Robert Parker, Wine Advocate (122), April 1999 Score: 90/93 Robert Parker, Bordeaux Book (3), November 1998 It has turned out to be considerably better than my early spring barrel tasting report suggested. Tasted on 3 separate occasions in November, it had fleshed out signifcantly, exhibiting more depth than my initial tasting reports. The wine is low in acidity, but it possesses an opaque black/purple color, as well as extraordinary sweet, full-bodied, cassis fruit aromas intermixed with cedar, fruitcake, and licorice scents that soared from the glass at each tasting. With superlative structure, a boatload of ripe tannin, massive body, and dazzling intensity and power, this may be the greatest Lynch Bages produced since the 1989 and 1990.
Score: 90/93 Robert Parker, Wine Advocate (115), February 1998 - Område og Producent
Thomas Lynch og '' Cru de Lynch ''
Selv om der er optegnelser over Bages-territoriet så langt tilbage som det 16. århundrede, begyndte historien om vinproduktionen i området virkelig i det 18. århundrede. Fra 1749 til 1824 var vingården ejet af Thomas Lynch, søn af en irlænder fra Galway, der arbejdede som købmand i Bordeaux. Thomas Lynch forvaltede landet klogt og producerede kvalitetsvine under navnet 'Cru de Lynch' '. Som en del af den prestigefyldte 1855-klassifikation, til Exposition Universelle de Paris, ville hans vin snart blive klassificeret som en af de femte vækst.
'' Lou Janou '', Montagnol
Senere kom Jean '' Lou Janou '' Cazes, en '' Montagnol '' (en betegnelse, der var brugt til at beskrive landmænd fra Ariège's øvre øvre dale), til Médoc for at tjene til liv. I 1930'erne lejede General Félix de Vial, en efterkommer af familien Cayrou, vingården til Jean-Charles Cazes, søn af 'Lou Janou' og en bonde på Château Ormes de Pez i Saint-Estèphe. Cazes fortsatte med at købe begge ejendomme i kølvandet på anden verdenskrig. Lynch-Bages har siden da været drevet af familien Cazes.
Det gamle havnehus og dets vidnesbyrd om fortiden
Lynch-Bages 'gamle vat-house repræsenterer et sjældent eksempel på traditionelt vindyrkningsudstyr Médoc-området. Dets slattegulv, der introducerede fordelene ved gravitationsdesign, der nu anvendes i moderne vat-huse, blev opfundet af Skawinski i 1850.
Vinproducenternes ekstraordinære hårde arbejde
Derefter blev druer transporteret i en vogn trukket af heste og derefter løftet med kran og tømt i en trætank på hjul og spor. En eller to vinproducenter inden i tanken knustede druerne, så saften flyder ud gennem åbninger i beholdere på begge sider. Der blev derefter krævet et reb-remskive system og ikke mindre end seks arbejdere for at fjerne de resterende drueskind fra fermenteringsbeholderen.
Disse bemærkelsesværdige vinproducenter havde et hårdt og ret farligt job. Den sidste af dem var den eksemplariske Xavier Tibur, der sluttede sin karriere på Lynch-Bages i 1975.