4,5 vivino

CH. LYNCH BAGES, PAUILLAC - BORDEAUX 2000

2.800,00 kr

 

"Lunch Bag 1"

'' Hvis vi skulle klassificere Bordeaux kommuner, ville Pauillac helt sikkert komme ud på toppen. Pauillac-vine kombinerer blød, frisk frugt med egetræ, tørhed, subtilitet og struktur, et antydning af cedertræ og tobak og en bling af glathed, der understøttes af styrke. Vinelskere anser dem for at være det perfekte eksempel på deres ideelle vin. '' 
Hugh Johnson -  World Atlas of Wine

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådePauillac
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
År2000
Alkohol13 %
Vivino4,5
Duft

Robert Parker
Beginning to open magnificently, the still dense purple-colored 2000 reveals a blossoming bouquet of blackberries, cassis, graphite and pen ink. Full-bodied with velvety tannins that have resolved themselves beautifully over the last eleven years, this wine is still an adolescent, but it exhibits admirable purity, texture, mouthfeel and power combined with elegance. One of the all-time great examples of Lynch Bages, the 2000 is just beginning to drink well yet promises to last for another 20-25+ years.

Beskrivelse

Dristig, innovativ og med et ry for ofte at være den sidste at høste, definerede Jean-Charles Cazes stilen Lynch-Bages i 1930'erne. Vinens særpræg har tjent det til et sted blandt Pauillacs største. Det kombinerer struktur, finesse og elegance og tilbyder generøse aromaer i sin ungdom og udvikler dybere kompleksiteter med flaskealder.

Ejendommens omdømme som vinproducent af høj kvalitet startede i 1945 efter en række ekstraordinære årganger. Siden da har Lynch-Bages fortsat produceret fremragende vine, selv i løbet af år, der betragtes som vanskelige i Bordeaux-regionen. Vinens dybe farve og tannisk rygrad er blevet en del af sin signaturstil. Jean-Michel Cazes, barnebarn af Jean-Charles, har arbejdet hårdt for at udvikle og forfine vinens smidige og glatte struktur gennem årene. Vintage efter årgang har ejendomets præcise og fremragende vinfremstillingsmetoder tjent til at etablere Lynch-Bages omdømme for ensartet kvalitet.

Se vingårdens hjemmeside HER - se en dejlig video HER - Se en anmeldelse af 2000 HER

Hvad anmelderne siger
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 85% mere.
Optræder i Vivino's 2018 Wine Style Awards: Bordeaux Pauillac
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Thomas Lynch og '' Cru de Lynch ''

Selv om der er optegnelser over Bages-territoriet så langt tilbage som det 16. århundrede, begyndte historien om vinproduktionen i området virkelig i det 18. århundrede. Fra 1749 til 1824 var vingården ejet af Thomas Lynch, søn af en irlænder fra Galway, der arbejdede som købmand i Bordeaux. Thomas Lynch forvaltede landet klogt og producerede kvalitetsvine under navnet 'Cru de Lynch' '. Som en del af den prestigefyldte 1855-klassifikation, til Exposition Universelle de Paris, ville hans vin snart blive klassificeret som en af ​​de femte vækst.

'' Lou Janou '', Montagnol

Senere kom Jean '' Lou Janou '' Cazes, en '' Montagnol '' (en betegnelse, der var brugt til at beskrive landmænd fra Ariège's øvre øvre dale), til Médoc for at tjene til liv. I 1930'erne lejede General Félix de Vial, en efterkommer af familien Cayrou, vingården til Jean-Charles Cazes, søn af 'Lou Janou' og en bonde på Château Ormes de Pez i Saint-Estèphe. Cazes fortsatte med at købe begge ejendomme i kølvandet på anden verdenskrig. Lynch-Bages har siden da været drevet af familien Cazes.

Det gamle havnehus og dets vidnesbyrd om fortiden

Lynch-Bages 'gamle vat-house repræsenterer et sjældent eksempel på traditionelt vindyrkningsudstyr Médoc-området. Dets slattegulv, der introducerede fordelene ved gravitationsdesign, der nu anvendes i moderne vat-huse, blev opfundet af Skawinski i 1850.

Vinproducenternes ekstraordinære hårde arbejde

Derefter blev druer transporteret i en vogn trukket af heste og derefter løftet med kran og tømt i en trætank på hjul og spor. En eller to vinproducenter inden i tanken knustede druerne, så saften flyder ud gennem åbninger i beholdere på begge sider. Der blev derefter krævet et reb-remskive system og ikke mindre end seks arbejdere for at fjerne de resterende drueskind fra fermenteringsbeholderen.

Disse bemærkelsesværdige vinproducenter havde et hårdt og ret farligt job. Den sidste af dem var den eksemplariske Xavier Tibur, der sluttede sin karriere på Lynch-Bages i 1975.