- Beskrivelse
Størstedelen af vingårdens vine er blandet af druer dyrket i Marlborough-regionen. Det betyder, at man har fleksibiliteten til at vælge den bedste frugt og til at opretholde en ensartet stil for deres vintyper fra en årgang til den næste. At dyrke druer på en række forskellige steder betyder også, at der drages fordel af forskellige jordtyper og mikroklimaer, hvilket tilføjer yderligere kompleksitet til de resulterende vine. Og det beskytter også, hvis en del af regionen ikke klarer sig så godt i en given sæson – Det giver muligheder.
Wairau Valley: Defineret af sin nærhed til den 170 km lange Wairau-flod, der løber fra bjergene til havet, byder den på køligere, tørrere, golde og stenede steder med lerlommer. Vine fra vores Wairau-steder giver os tropiske, passionsfrugt- og citruskomponenter sammen med en saftig, saftig karakter.
Sydlige dale: Disse overvejende lerjorder stammer fra glacial udskylning og er moderat stenet over leraflejringer, hvilket resulterer i lav vinkraft. Vinene er af større koncentration og smagsdybde, forstærket af det større temperaturområde, hvilket resulterer i, at druerne kan blive på vinstokkene i længere tid.
Awatere-dalen: Den siltholdige muldjord, flodterrassejord er fritdrænende, gletsjergrus og vindbåren løsmasse over lavvandet, stenet ler. Forskellige stenmaterialer bidrager til de mineralske toner i vinene, mens manglen på underjordisk vand begrænser kraft og udbytte, hvilket resulterer i modne, intense frugtkarakterer.
Netop fra Awatere dalen kommer denne vin. En lille vinmark ved den heller ikke så store Blind River. Vinmarken ligger godt i læ af bakkerne, med Mount Tapuaenuku i vest og Stillehavet til øst.
Vinen høstes i hånden og i små partier og de behandles også som sådan i vineriet. Den færdige vin, som indeholder 10% vin som er gæret i franske egefade, bliver så blandet for at opnå den fulde stil som findes ved Blind River marken. En dejlig moderat, tør sommer gav ideelle forhold, så man var i stand til at plukke disse druer i fantastisk stand med en vidunderlig smag.
Vingårdens hjemmeside HER - Tag på en motorcykeltur i dalen HER
- Hvad anmelderne siger
Awards & Reviews
Cuisine magazine (#209) March 2022 – Four stars.
Cameron Douglas – World of Wine (winter 2021) – 93 points, Bright, fresh, fruity, herbaceous and pungent. With aromas and flavours on the palate of basil and tropical fruits – pineapple and mango, red apple and grapefruit. Classic gooseberry flavours along with a fresh crunchy and salivating acidity. – ticks all the boxes of a balanced, well made wine.
- Område og Producent
Lawson Dry Hills - Wines of Marlborough -
Vingårdsejere: Tim og Pauline Evill
Når du kombinerer 30 års erfaring med en nysgerrig ånd, er resultatet en perfekt balance mellem viden og innovation.
Disse to egenskaber kan findes i hver eneste flaske Lawson's Dry Hills-vin – vidunderlig frugt af højeste kvalitet fra deres omhyggeligt plejede vinmarker omdannet til umiddelbart drikkelige vine ved hjælp af moderne vinfremstillingsteknikker.
Firmaets originale vingård blev beplantet i 1982 af Ross og Barbara Lawson, som lancerede Lawson's Dry Hills-mærket omkring ti år senere, i 1992. I dag omfatter virksomhedens vine Sauvignon Blanc , Riesling , Chardonnay , Pinot Gris , Pinot Noir og Gewürztraminer , alle lavet af frugt dyrket i Wairau, Waihopai, Omaka og Awatere dalene . Disse forskellige regioner og omhyggeligt udvalgte vingårdssteder giver varierende egenskaber afledt af de forskellige jordbund og mikroklimaer, hvilket giver mange muligheder, når det kommer til at blande sig med den længe ventede Lawsons stil.
Den dedikerede flok mennesker, der udgør deres team på Lawson's Dry Hills, er meget 'hands on' og lever og ånder for alle dele af vindyrknings- og vinfremstillingsprocessen.
Vinene byder på et autentisk udtryk for stedet og den druesort, de er lavet af, sammen med noget særligt, som de tror kun kan komme af passion.
Det ser ud til, at kombinationen af elementer, der indgår i hver af vingårdens vine, er en vindende formel. Man har mistet tællingen af alle deres guldmedaljer - certifikaterne dækker væggene i deres kælder, mens hylderne bugner af vægten af alle deres trofæer - både lokale og oversøiske. Men faktisk er de ikke dem der praler så meget af det, så nok med det. De vil hellere smøge ærmerne op og blive hængende i at lave de bedst mulige vine, det er trods alt det, de drømmer om, taler om og jamen, det er faktisk det, de gør.