3,9 vivino

3 RD ROCK SAUVIGNON BLANC 2021 - ROCK FERRY VINEYARD - MARLBOROUGH - NEW ZEALAND

159,00 kr
  • Køb 6 for 139.00 pr. fl. og spar 13%

 

"The NZ´ér"

Rock Ferry vingården ligger på den nordlige del af Sydøen. Ikke langt fra færgeruterne, som tager dig over til den ligeså storslåede Nordø.

Sommersol og livsglæde på trekvartlitersflaske! Cool elegance fra syngende sauvignon blanc - høstet fra to af Rapauras bedste marker, dyrket 100% økologisk med smuk, vibrerende tropisk frugt som hovedtone, bakket op af fennikel, blomster og en grøn tone af nyslået græs.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandNew Zealandsk
OmrådeMarlborough
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Tør
DruerSauvignon Blanc
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr, Sushi
År2021
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
120 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Krydret duft, fin græsset tone, æble, fersken, nuancer fra fad, som gør vinen til noget ekstraordinært.

tabs-icon2 Smag

Fyldig, cremet smag, krydret med cremet eftersmag med en så fin frugt, der bærer vinen hele vejen. En sand nydelse til en super pris

Beskrivelse

Tom og Fiona Hutchison grundlagde deres vingård Rock Ferry i 2005. De købte vinmarker i Central Otago og Marlborough, som de med det samme omlagde til økologisk vinbrug. Vinmageren på Rock Ferry er den talentfulde vinmager Allan McWilliams, der har arbejdet i Australien, USA, Italien og ikke mindst på det legendariske Pomerol-slot Pétrus.

Rock Ferry finder vi i også Central Otago, nær bunden af New Zealands sydlige ø, i et af verdens sydligste vinregioner. Vingårde klamrer sig til bjergets sider, højt hævet over floden Gorges i et dramatisk landskab. Her laver de deres Pinot Noir vine.

 Pinot Noir har bevist sig i denne udfordrende terroir og optager næsten tre fjerdedele af regionens vingårde. Den typiske Central Otago Pinot Noir er intens og dybt farvet, med smag af blomme, sød krydderi og brombær.

Her er det dog deres Sauvignon Blanc. Sommersol og livsglæde på trekvartlitersflaske! Mere præcis kan det ikke siges. New Zealand laver noget af verdens absolut bedste Sauvignon Blanc, og man er ikke i tvivl efter man har smagt Rock Ferrys 3rd Rock udgave.

Cool elegance fra syngende Sauvignon Blanc – høstet fra to af Rapauras bedste marker, dyrket 100% økologisk med smuk, vibrerende tropisk frugt som hovedtone, bakket op af fennikel, blomster og en grøn tone af nyslået græs. Frisk, fin og god syre og et delikat let fadpræg (7 % af druerne bliver gæret og modner på fade) giver en fyldig og cremet smag.

Helt perfekt til et stort glas på terrassen, med implicit refill, til alverdens skaldyr, grillet fisk eller til en klassisk skimmelost.

Se en video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Michael Cooper: 5 stjerner, Den stilfulde, tæt strukturerede 2015 vintage blev dyrket på Rapaura og for det meste håndteret i tanke. 12 procent af blandingen blev fermenteret med indfødte gærtyper. Rigtigt duftende og vægtig, den er levende og intens, med tropiske frugtsmagninger i forgrunden, der viser fremragende delikatesse og dybde, fast syre, tønde-fermentekompleksitet og en skarp og varig finish. En frisk, koncentreret, harmonisk vin med stærk personlighed.

Vinbladet:  90p Krydret duft, fin græsset tone, æble, fersken, nuancer fra fad. Fyldig, cremet smag, krydret med cremet eftersmag med fin frugt

best_user_rated Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin på Vivino
 
stjerne5
3rd Rock, Rock Ferry, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand, 2015. En rigtig god hvidvin, hvor druen Sauvignon Blanc får lov til at folde sig ud med friskhed og god syre. Udpræget madvin. Vinen er økologisk, og flasken har skruelåg.
 

★★★★★ Michael Cooper
This elegant, tightly structured
wineis mouthfilling, with concen
trated, ripe, tropical-fruit flavours to
thefore, complexity from a small amount of barrel fermentation, and fresh, appetising acidity to keep everything lively.

★★★★★ Flaskehalsen.dk
Sammenlignet med sin et år yngre broder, der har tilnavnet 3rd Rock, er denne Rockferry fra 2014 en rigtig skøn og rar hvidvin. Det er klassisk Sauvignon Blanc, som vi kender det fra New Zealand, og selvom den til at starte med virker lidt vild og voldsom i duften, så er det som om, at den kommer af med sin vildskab der. For ligeså snart vi når til det smagsmæssige, så er det en rolig, afbalanceret og rar hvidvin, der er rigtig flot til en pris på bare 89,95. Det er absolut et godt køb til prisen.

★★★★★ Politiken
Middelfyldig hvidvin med let parfumeret tone af tomatstilk og stikkelsbær og tropisk indslag a la passionsfrugt. Flot intensitet i balanceret stil.

Område og Producent

I dag gør Rock Ferry i femten vin stilarter som stammer fra tre vinmarker fra to vindyrkningsområder! Vinstilerne spænder fra klassisk Marlborough Sauvignon Blanc til silkeblød Central Otago Pinot Noir, fra en elegant Marlborough Blanc de Blancs til en mineral Pinot Blanc fra Marlboroughs Rapaura subregion til en Tempranillo og sågar en Riesling fra Trig Hill Vineyard i Central Otago. 

Vinene er alle hentet fra deres egne vinmarker i Marlborough og Central Otago, som er certificeret økologisk. For at bevare fuld kontrol over kvaliteten udviklede Rock Ferry sin egen vingård i 2009, hvor Allan og hans team fortsætter med at udføre deres håndværk.

Her i Wineboutique fører vi disse produkter:

ESTATE WINES serien, som er repræsenteret i øjeblikket af ders 3. Rock label, blandet af druer dyrket i forskellige plots inden for deres egne vinmarker. De er repræsentative for regionale og subregionale sorter, især Marlboroughs Rapaura og Central Otago's Bendigo-underregioner.