4,1 vivino

Chateau Rauzan-Gassies - Cru Classe - Margaux

750,00 kr

 

"Le Bon"

Rauzan-Gassies høre til blandt verdens bedste vine qua sin klassifikation fra 1855. Disse slotte var dem der fik de højeste priser og var dermed også smagsmæssigt i top. Pris og kvalitet høre sammen.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeMargaux
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2018
Alkohol14 %
Vivino4,1
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Smuk mørk, dyb farve med lilla toner. Intens aromatisk åbner næsen sig med noter af sort frugt, kirsebær med kirsch, solbær og søde krydderier, præget af delikate blomsterdufte (rose), samt antydninger af mynte og chokolade

tabs-icon2 Smag

Smagen er raffineret og elegant og afslører en fantastisk struktur af modne, finkornede, mundbeklædende tanniner. Midtgommen er lækker frugt-fremad og strålende frisk. Den lange finish afsluttes med duftende noter af sorte frugter.

Beskrivelse

Château Rauzan-Gassies, er en vingård på 30 ha beliggende i byerne Margaux og Cantenac i Gironde. I AOC Margaux er den rangeret som anden Grand Cru i den officielle klassificering af Bordeaux-vine fra 1855.

Ejendommens navn stammer fra det adelige hus Gassies Gaillard de Tarbes var herre i 1530 og for det andet over Rauzan, rådmand i Bordeaux parlament omkring 1650.

På det tidspunkt udgjorde slottet Rauzan-Gassies og slottet Rauzan-Ségla én og samme ejendom før deres opdeling af årsager succession i slutningen af ​​det attende århundrede. Rauzan-Gassies-vinenes ry var dengang gennem salg af tønder ombord på chartrede både til London.

Siden 1946 har Château Rauzan-Gassies tilhørt familien Quié, der administrerer godset, ledet af Jean-Michel Quié og hans datter Anne-Françoise Quié, ønolog. Familien Quié ejer også Croizet-Bages-slottet og Bel-Orme-slottet.

Høstet relativt tidligt, bringes Merlot druens rundhed og friskhed til vinen. Derefter høstes Petit Verdot, som er til stede i en lille mængde og med sin dybe farve giver den rigtig afspejling af vinens aromatiske kompleksitet. Den senere modnende Cabernet Sauvignon er den dominerende druesort og repræsenterer mindst tre fjerdedele af den endelige blanding. Hjertet af en fantastisk vin, den balancerer mellem unge parceller og stokke med aromaer af solbær og brombær og ældre, forædlet af tiden, med silkebløde og bløde tanniner.

Lagret i 12 til 14 måneder på franske egetræsfade er vinene fra Château Rauzan-Gassies elegante, fine og præcise, med en intens farve og en fløjlsblød tekstur. Store vine til kælderen og til den sofistikerede nyder.

Vingårdens hjemmeside HER - Se en lækker video defra HER

En video mere fra slottet HER

Hvad anmelderne siger
badge noter
Parker

93-95

 
 
badge noter
J. Suckling

93

Område og Producent

Under ledelse af ridderen Pierre Desmezures de Rauzan var det i det 17. århundrede, at cru'ens vinhistorie begyndte. Takket være sin erfaring og knowhow erhvervet på Château Latour skabte han derefter en prestigefyldt vingård: Domaine de Rauzan. Så ved sin perfekte beherskelse af terroirerne, holdt han aldrig op med at udvikle sin vingårds berygtelse. På det tidspunkt, da en stærk haglstorm ødelagde Margalais -vinmarkerne og enestående sparede vinstokke i Chevalier de Rauzan, spredtes rygtet om, at fugle ville have beskyttet bundterne med deres vinger ved lokaliteten Gassies. Det er derfor, selv i dag, til minde om denne fortryllelse, at alle etiketter på Château's vine er prydet med et bevinget våbenskjold.

Domaine de Rauzan blev delt i to dele af arvegrunde i 1763. Det var dengang, Château Rauzan-Gassies blev født og signerede sine første vine. Betragtet som den første af de anden vækst i sognene Margaux og Cantenac, blev Châteauet hævet til rang af Anden Grand Cru Classé under den kejserlige klassificering i 1855.

Forført af sit eliteterroir blev hr. Paul Quié, en stor vinentusiast og købmand i Paris, ejer i 1946. Ved hans død i 1968 overtog hans søn Jean-Michel ledelsen af ​​ejendommen. Château Rauzan-Gassies gennemgik derefter et omfattende renoverings- og moderniseringsprogram, især med genplantningen af ​​vingården. Dengang tegnede godsets team den moderne vingård i dag. Udvalget af druesorter og opdelingen i parcellerne gør det gradvist muligt at forme den store vins nutidige identitet.

I 2000 besluttede hans børn, Anne-Françoise og Jean-Philippe, at slutte sig til familiens ejendomme. I 20 år nu har de fortsat udviklingen af ​​slottet ved at fastholde det grundlæggende arbejde, der er udført af tidligere generationer. I 2012 opstod en helt ny tanke: Château Rauzan-Gassies erhvervede Château Bel Orme Tronquoy-de-Lalande beliggende i Saint-Seurin-de-Cadourne, den første vingård købt af Paul Quié i 1936 og hjemsted for familien. Vingården Château Rauzan-Gassies, hvor hver vin er blevet plantet af et medlem af Quié-familien, strækker sig over 30 hektar i Margaux-appellationen og 30 hektar i Haut-Médoc-appellationen.

År efter år specificerer Anne-Françoise og Jean-Philippe hver etape af produktionen af ​​vine i detaljer, forfiner dem for at genoverveje dem til fordel for fremragende vindyrkning; fordi en familie Grand Cru Classé frem for alt er en skillevej mellem exceptionelle terroirer og mænd, der tager sig tid til at tage sig af dem.

Châteauet er en arv fra sin sekulære fortid og har lige så mange skove, enge og palus som der er vinstokke.
Med meget specifikke missioner har disse naturrum, der ligger delvist på Natura 2000-områder, til formål at bevare den lokale flora og fauna. Skovene udgør et reservat af endemiske plantearter samt levested for vild fauna, ligesom de hække, der er plantet i kanten af ​​parceller. Engene er på deres side betroet til en Blondes d'Aquitaine-opdrætter, som til gengæld sørger for naturlige ændringer til vingården. Endelig, som i begyndelsen i det 17. århundrede, regulerer palus, et traditionelt navn for Médoc-moserne, stadig de mængder vand, der drænes af vindyrkningsjorden i dag.

Den 30 hektar store vingård er spredt ud over en elite terroir. Den er allerede plantet i vinstokke under den kejserlige klassifikation i 1855 og er delt op på de to smukkeste og mest berømte bakker i Margaux -appellationen.

Den privilegerede udveksling, der opstår i dag mellem mennesket og naturen, gør det muligt at arbejde med denne terroir med respekt for at udtrykke al dens mangfoldighed. Hvert parcel, afhængigt af dens jord, dens alder, dens druesort eller dens grundstamme, nyder godt af præcist arbejde tilpasset dens profil. Således foreviger den omsorg, der er givet til planternes sundhed og jordens vitalitet, denne vingård af fortræffelighed.

Jordbunden består af dybt grus og gruset sand og fremmer naturlig dræning, så de forskellige druesorter, der sammensætter den, når optimal modenhed: cabernet sauvignon (58%), merlot (40%) og petit verdot (2%). Samlingen af ​​denne naturlige mosaik gør det muligt at udvikle mejslede og præcise vine, subtile og elegante, typiske karakteristika for de store margalais-vine.