3,9 vivino

Ch. Camensac 2000 - 5 cru

595,00 kr

 

"La suspect"

Vinen fra dette 5 cru slot er de senere år blevet bedre og bedre, men slottet har også igennem tiden ført en omskiftelig tilværelse. Nyd en fuldmoden vin fra et historisk år.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeHaut Medoc
År2000
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
Beskrivelse

Det er Cabernet Sauvignon og Merlot, der er druesorterne, der har stået på Chateau Camensac's marker. Vinstokkene er i gennemsnit mere end 40 år gamle, og i den løse jord sender de deres rødder dybt ned i Medoc-områdets underlag og suger næring, der giver den smag, der siden udvikles til vine, der år for år løfter deres niveau. Smagen fra disse vine er uovertruffen og det er simpelthen den særlige jordbund der gør vinene til noget specielt.

Jean Merlaut og Celine Villars overtog vingården for snart 15 år siden, og de har været garanter for at sikre, at udbyttet fra de 65 hektar jord når et optimalt niveau, inden de vinificerer i temperaturkontrollerede ståltanke og lagrer vinene i op til 20 måneder på barriques.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 11 gange mere. (2009 Årgang)
Blandt top 2% af alle vine i verden (1996 Årgang)
Område og Producent

I dag er Chateau Camensac måske en af ​​de mere uklare, 1855 klassificerede vækster i Medoc . Det originale slot, der stadig bruges i dag, blev bygget i 1700-tallet. Chateau Camensac blev købt af Forner-familien i 1965.

Familien Forner blev først aktiv i vinfremstilling i Spanien, hvor de ejer den populære Marques de Caceres-vingård. Marques de Caceres ligger i Rioja-appellationen i Spanien. Deres erfaring med den spanske vinhandel viste sig at være hjælpsom med at vide, hvad de skulle gøre næste, hvilket var at renovere ejendommen og genplante deres vinmarker.

I 2005 blev Chateau Camensac købt af Jean Merlaut og hans niese, Celine Villars Loubet. I 2014 sluttede Claire Thomas-Chenard sig som teamets direktør. Claire Thomas-Chenard er kendt for sit arbejde på Chateau Soutard og Chateau Larmande i St. Emilion .

 
 Chateau Camensac Vineyard, Terroir, druer , vinfremstilling

Den 65 hektar, venstre bred vingård Chateau Camensac er plantet til 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot . Tidligere indeholdt vinmarken andre Bordeaux- druesorter , men baseret på forslag fra Emile Peynaud reducerede de antallet af forskellige druesorter til kun to, hvilket er det, der stadig er plantet i deres vinmark i dag.

Chateau Camensac ligger lidt øst for sydspidsen af St. Julien- betegnelsen. Faktisk er deres vinmarker ikke så langt fra Chateau Beychevelle . De er også tæt på andre velkendte Medoc-vinmarker, herunder Chateau La Tour Carnet og Chateau Belgrave . Terroiret af Chateau Camensac er for det meste grusbaseret jord.

Vinificeringen af ​​Chateau Camensac finder sted i temperaturkontrollerede kar af rustfrit stål. Malolaktisk gæring udføres i en kombination af kar og tønde. Vinene fra Chateau Camensac ældes i gennemsnit 17 til 20 måneder i franske eg-tønder, der spænder fra 35% til 70% nyt, fransk egetræ, afhængigt af årgangens karakter og behov.

Godset producerer også en anden vin , tidligere kaldet La Closerie de Camensac. Den anden vin er passende omdøbt til Second de Camensac. Den gennemsnitlige årlige produktion af Chateau Camensac er tæt på 20.000 kasser pr. Årgang.