4,3 vivino

Ch. La Lagune - 3e Grand Cru Classé

995,00 kr

 

"The feminist"

Chateau La Lagune producerer en raffineret, feminin vinstil, der tilbyder aromatisk kompleksitet og elegante strukturer. Selvom chateauet ligger i Haut Medoc-betegnelsen, kunne vinen let forveksles med en Margaux vin

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeHaut Medoc
DruerCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2000
Alkohol12,5 %
Vivino4,3
Beskrivelse

Siden deres overtagelse i 1999 har Frey-familien arbejdet hårdt for at flytte Chateau La Lagunes vinstil til noget mere elegant og raffineret gennem en reduktion af ny eg og fokus på kvalitetsfrugter.

Freys (som også ejer Paul Jaboulet Aine i Rhône) har en vane med at producere fremragende terroirvine ved at fokusere på den tilstedeværende kvalitet og investere i vingården og vingården. Caroline Frey har arbejdet i mange år med at etablere en vinproduktionsproces, der respekterer miljøet, baseret på organisk og biodynamisk landbrug. Denne naturlige tilgang, der er tilpasset til hver enkelt vinmarksdel, spiller en grundlæggende rolle i kvaliteten af ​​vinene.

 Se hjemmesiden HER
Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 8 gange mere. (1992 Årgang)
wsa_winning
Vinder af Vivino's 2017 Wine Style Awards: Bordeaux Medoc (1996 Årgang)
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden (1982 Årgang)
Område og Producent

Château La Lagune er en 3. Grand Cru Classé de Bordeaux, hvis blanding samler de emblematiske druesorter fra Médoc - Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot - og tilbyder gennem årene vin, der er berømt for deres balance, finesse og elegance. . I denne samme ånd af ekspertise producerer ejendommen også en anden vin, kaldet 'Moulin de La Lagune', og siden 2004 et tredje cuvée ved navn 'Mademoiselle L'. Plantet på en af ​​de mest perfekte grusagtige bakkekamme i regionen, og La Lagune-vingården dækker 80 ha, hvor Caroline har arbejdet i mange år med at implementere en miljøvenlig vindyrkning baseret på praksis fra økologisk og biodynamisk landbrug. Det handler om konservering af jord og vinmarker. Den officielle overgang til organisk omdannelse blev indledt i 2013 med planlægning af certificering for høsten 2016. Denne naturlige og tilpassede tilgang til hvert plot spiller en grundlæggende rolle i kvaliteten af ​​vinene. Det giver frugterne mulighed for at trække fra jorden al den kompleksitet og finesse, som en terroir har, for at gendanne dem takket være en tålmodig og præcis vinificering og ældning i tønder fremstillet efter den traditionelle metode.

Caroline frey , øjenolog og  ejer

Chateau La Lagune har en lang historie, der stammer helt tilbage til 1500-tallet under kong Henri IV. Dette var på samme tid som de hollandske ingeniører begyndte den moderne tid for Bordeaux, da de begyndte at tømme vandet fra moserne og sumpene. Det smukke, klassisk stil chateau tog årtier at bygge, med konstruktion begyndte i omkring 1715, afsluttet i 1734.

Slottet blev designet af arkitekten, Baron Victor Louis, der vandt berømmelse for sit design af Grand Theatre i Bordeaux. I 1730 var Chateau La Lagune allerede kendt for at producere Bordeaux-vin. Ejendommen forblev under ejerskab af den velkendte de Seze-familie i flere generationer.

I 1958, da George Brunet købte Chateau La Lagune, forblev kun 5 ha beplantet med vinstokke! Det var George Burnet, der begyndte et seriøst program for genplantning af Chateau La Lagune.

I George Burnets mandatperiode øgede han størrelsen på vinmarker ved at købe den nærliggende Petit La Lagune-vingård. Burnet bragte også navnet på Chateau La Lagune tilbage, som i 1950'erne blev solgt som Grand La Lagune.

George Brunet fik imidlertid også et økonomisk hit i denne tidsalder og blev tvunget til at sælge Chateau La Lagune til Ducellier-familien Champagne Ayala i 1962.

Caroline Frey La Lagune 300x255 Chateau La Lagune Haut Medoc Bordeaux-vin, komplet guide

Chateau La Lagune den moderne tid

I slutningen af ​​1999 blev både Chateau La Lagune og Champagne Ayala solgt til Frey-familien. Familien Frey solgte Champagne Ayala og købte den legendariske ejendom Jaboulet i Rhône , som naturligvis inkluderer kronjuvelen i regionen, Jaboulet La Chapelle. 2000 var den første årgang for familien Frey i La Lagune. Caroline Frey overtog kontrol over Chateau La Lagune i 2004.

Bortset fra deres interesser i Bordeaux og i Hermitage i den nordlige Rhônedal , er Frey-familien også en betydelig, men ikke flertalsaktionær i Champagne-huset Billecart-Salmon. I 2014 købte Frey-familien Chateau de Corton Andre og dets 7 ha vinranker i Cote de Beaune-området i Bourgogne.

Caroline Frey er manager for Chateau La Lagune, samt deres ejendom i Hermitage, Jaboulet. I november 2013 købte La Lagune ejendommen Chateau D'Arche, 8,9 ha, fra Mahler Besse. Chateau D'Arche er beliggende i Ludon kommune, ikke fra La Lagune.

Dette køb gav mere end økonomisk mening for ejendommen, da vinstokkene engang var en del af La Lagune, da den oprindelige klassificering i 1855 fandt sted. Caroline Frey er interesseret i mere end vin. Den moderigtige Frey er ret den dygtige hesteshow-jumper med mange medaljer, trofæer og bånd til hendes ære.