- Beskrivelse
Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region.
Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru.
Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat. Se alle vinene HER
Den store 45 hektar store vingård er plantet til med 75% Merlot og 25% Cabernet Franc .
Vinen vinificeres i rustfri ståltanke og lagres i fransk egefade. Omkring 18.000 flasker Chateau Teyssier produceres gennemsnitlig i hver årgang.
Chateau Teyssier bliver normalt bedre med mindst 3-6 års lagring efter høståret. Naturligvis kan det variere lidt, afhængigt af årgang. Chateau Teyssier nydes bedst i de første 5-15 år af sit "liv".Unge årgange kan dekanteres med fordel. Dette gør det muligt for vinen at blødgøre og åbne sin dejlige duft. Ældre årgange har muligvis brug for meget lidt dekantering, lige nok til at fjerne sedimentet.
Vingårdens hjemmeside HER
Se en dejlig video fra Slottet HER
- Område og Producent
Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.
Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af dens indhold og ikke i forhold til etiketten.
Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.
Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier i Saint Emilion og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.
Chateau Teyssier har en lang historie i Bordeaux-regionen. Faktisk er der produceret vin på Chateau Teyssier siden 1700'erne. Godset dateres tilbage til mindst 1714. Faktisk var Teyssier i det nittende århundrede den største vinproducent på den højre bred
I øjeblikket produceres der 10 forskellige vine på denne renoverede ejendom, som hver ejes af Jonathan Maltus .