4,3 vivino

Ch. Beychevelle - St. Julien - 4 cru

1.295,00 kr

 

"Ship ohøj"

Der er ingen steder på Médoc, hvor betegnelsen ”Château” passer bedre, end til Château Beychevelle. Dette mægtige slot er virkelig Médoc’ svar på Versailles. En fantastisk arkitektur og et betagende bygningsværk, der skinner som en juvel midt i de skønne vinmarker, der omgiver slottet, som er det førte slot man møder i Saint-Julien på sin vej nordpå gennem Médoc

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeSt. Julien
År2000
Alkohol12,5 %
Vivino4,3
Beskrivelse

Hvis nogen vin kunne beskrives som smuk, er Beychevelle smuk. Dens smag af lakrids og solbær er glat og overdådigt, velproportioneret. Teksturen er rig, moden og generøs. 

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 12 gange mere. (1985 Årgang)
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2017 Wine Style Awards: Bordeaux Saint Julien (2003 Årgang)
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden (1982 Årgang)
Område og Producent

Chateau Beychevelle, på grund af sin klassiske, fantastiske arkitektur og smukke haver, omtales ofte af sine fans som Bordeaux-versionen af ​​Versailles. Beychevelles historie stammer dog meget længere tilbage end det. I sine formative år var det ejendom af Foix Candale- familien.

Foix Candale var godt etableret i Bordeaux i 1446, da de allerede havde Chateau dIssan i Margaux . I 1565 bestilte biskop François de Foix Candale bygningen af ​​det store slott ved Beychevelle. Til sidst blev Beychevelle ejendom af hertugerne i Epernon.

Chateau Beychevelle betyder, når det blev oversat fra tidens dialekt, som var Baisse Voile, at sænke sejlene. Denne begivenhed er inspiration til deres etiketdesign og hædres med statuen af ​​båden i haven på bagsiden af ​​slottet.

Beychevelle blev solgt og solgt igen til et utal af mennesker. På grund af de enorme omkostninger for at holde ejendommen Saint Julien ajour, lod hver ejer Beychevelle glide ind i yderligere forsømmelsesstater. Dette mønster ændrede sig i 1757, da Marquis François-Etienne de Brassier renoverede og genopbyggede ejendommen.

I 1825 blev Beychevelle købt af Pierre-François Guestier. Guestier var en populær Bordeaux vinhandler og borgmesteren i St. Julien. Hvis navnet lyder bekendt, er det fordi den Guestier familien og Barton familien, ejerne af Leoville Barton dannede en Bordeaux vin negociant virksomhed, der stadig er i erhvervslivet i dag, Barton og Guestier, også kendt som B & G.

I 1970 overtog Aymar Achille-Fould Chateau Beychevelle. I 1984 overtog Achille-Fould en partner for første gang GMF-gruppen. Denne tendens fortsatte i 1988, da GMF-gruppen samarbejdede med det japanske Suntory-selskab, der allerede var bekendt med Bordeaux, da de ejede naboslottet Chateau Lagrange . Philippe Blanc blev ansat som administrerende direktør i 1995.

I februar 2011 overgik Chateau Beychevelle til nye ejere, da Suntory sammen med Pierre Castel, lederen af ​​det massive firma Castel Freres , købte ejendommen Saint Julien.

Bortset fra Chateau Beychevelle, tæller partnerskabet de kendte Bordeaux negociant-selskaber Barriere Freres og Oenoalliance, talrige mærkevine og Chateau Beaumont i Haut Medoc- betegnelsen, som en del af deres besiddelse. De opretholder også investeringer i Bourgogne, Afrika og i Kina med Changyu-Cas

Chateau Beychevelle er tilplantet med 52% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot . Imidlertid er det målet med godset at langsomt erstatte en del af deres Merlot-vinstokke med mere Cabernet Sauvignon.

Vinrankerne er plantet til en densitet, der spænder fra 8.300 til 10.000 vinstokke pr. Ha. Nyere beplantninger ligger i de højere niveauer af vinstoksitet. I gennemsnit er vinstokkene tæt på 30 år. Fra og med 2008 begyndte Chateau Beychevelle at bevæge sig tættere på økologiske landbrugsteknikker. Fremskridt er altid langsomt og stabilt i Bordeaux, især i Medoc .

Chateau Beychevelle-vingården er spredt i Saint Julien-appellationen. De har vinstokke tæt på floden ved siden af ​​Chateau Ducru Beaucaillou og Chateau Leoville Barton.

På sit højde stiger plateauet 18 meter. Det er dog også vigtigt at bemærke, at ejendommen også ejer 22 ha vinranker, der faktisk ligger i den nærliggende Haut Medoc-appellation, der betragtes som en del af Saint Julien-appellationen.

Vinrankerne i Haut Medoc ligger i kommunen Cussac, ikke langt fra Chateau Beaumont. Der finder du en meget anden og meget køligere terror end deres vinmarker i St. Julien-appellationen.

På grund af det faktum, at disse vinstokke var en del af Chateau Beychevelle på tidspunktet for den oprindelige klassificering, selvom de er beliggende i den nærliggende appellation Haut Medoc, har boet ret til at medtage disse vinstokke i enten deres Grand Vin, den anden vin , eller brug dem til at fremstille en Haut Medoc-vin.

Disse parceller er hovedsageligt plantet til med Cabernet Sauvignon, skønt mange af disse vinstokke erstattes med Merlot. Chateau Beychevelle ejer også yderligere 14 ha vinstokke i Haut Medoc, som ikke er tilladt til brug i St. Julien.

I dag er tæt på 15% af deres vinmarker økologiske. Tidligere var procentdelen højere, men det har for nylig ændret sig. Det er den endelige retning for Beychevelle at fortsætte med at øge mængden af ​​hektar i deres vinmarker, der dyrkes organisk.

Selv om godset fortsætter med at udvide deres økologiske landbrug, tror de også på at være grøn, bæredygtig og energieffektiv. 

Vinen fra Chateau Beychevelle er vinificeret i 59, skinnende nye rustfri stålbeholdere, der varierer i størrelse fra 73 hl til 105, 120 og op til 160 hl. Malolaktisk gæring finder sted i tanken.

Afhængig af årgangen kan en del af malolaktikken imidlertid finde sted i tønde. Vinen fra Chateau Beychevelle ældes i gennemsnit 50% nye, franske eg-tønder i cirka 18 måneder før aftapning.

Der er en anden vin, Amiral de Beychevelle, der debuterede i 1950'erne. Men i disse dage blev måske kun 4% af vinen anbragt i den anden vin. Det var Philippe Blancs beslutning om at øge procentdelen af ​​høsten, der blev placeret i den anden vin, i 1996. Der er også en tredje vin, der sælges som et supermarkedsmærke.

Chateau Beychevelle investerede mere end 15 millioner euro for at totalrenovere deres vinfremstillingsfaciliteter med en større ombygning af deres kældre, momsrum, tanke og besøgende. Designet af den bemærkede arkitekt Arnaud Boulain og Atelier BPM, er det mest markante træk ved den nye vingård dets glasvægge.

Glasvæggene, der omslutter kældrene, er unikke i Bordeaux, hvilket gør det muligt for besøgende med det samme at kigge direkte ind i vingården og se vinfremstillingen, der finder sted. Bygningen blev afsluttet i 2016. Nu, hvor den er færdig, kan besøgende se ejendommen fra Route de Medoc.

Det er klart, at den største forbedring af kvaliteten af ​​den vin, der produceres i Chateau Beychevelle, skyldes den massive reduktion i de effektive udbytter ved ejendommen. Årganger blev produceret med næsten ingen markering. Faktisk blev næsten 95% af høsten placeret i Grand Vin i 1982.

Nu er den gennemsnitlige høstmængde, der går ind i Beychevelle, nærmere 50%! I dag er produktionen af ​​Chateau Beychevelle i gennemsnit ca. 25.000 kasser om året.

 De bedste årganger af Chateau Beychevelle er: 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2012, 2010, 2009, 2005, 2000, 1989, 1982 og 1961. Imidlertid har andre ældre årgange af Chateau Beychevelle, der går tilbage til 1906, været fantastiske vine! Hvis du ser disse vine på auktion, er de værd at overveje, især hvis de har god oprindelse.

Som nævnt tidligere ejer ejendommen også vinstokke i Haut Medoc-betegnelsen, der bruges til at producere en vin, der sælges under navnet Les Brulieres de Beychevelle. Chateau Beychevelle producerer også en negociant vin i partnerskab med deres negociant ejer, Barriere kaldet Secret de Grand Bateaux.

Secret de Grand Bateaux viser også ejendommens berømte Dragon-bådlogo i deres etiketdesign for brandets kontinuitet. Vinen fås som rødvin og hvid Bordeaux-vin .

På grund af den høje efterspørgsel efter deres vin, kendt som Dragon Boat-vin, kombineret med den voldsomme forfalskning, der finder sted i Kina, har Chateau Beychevelle tilføjet anti-forfalskningsforanstaltninger til deres flasker ved hjælp af Tesa PrioSpot-systemet.

Tesa PrioSpot-metoden tilføjer en unik kode til hver flaske, der er gemt i en database, der giver købere og sælgere mulighed for at kontrollere, om hver flaske er ægthed sammen med navnet på den originale, autoriserede distributør.

Chateau Beychevelle, vinens stil og karakter

Chateau Beychevelle plejede at være en traditionelt fremstillet og traditionelt stil Bordeaux-vin fuld af kassetter, jord, krydderi og tobaksnoter, der er godt i alderen.

Men i dag, selvom alt stadig er på mange måder traditionelt, har ejendommen virkelig hævet deres niveau, og gør nu nogle af de bedste vine i appellationen. Vinen i dag viser renhed og elegance sammen med rigdom og koncentration.

Vinen er koncentreret, frisk og kompleks og har brug for tid til at blive vist på sit bedste. Men vinen i nogle tidligere årganger manglede spænding. De tog imidlertid på sig en ny vinproducent til at hjælpe med Philippe Blanc, Romain Ducolomb, der tidligere arbejdede på Chateau Clinet i Pomerol .

Den første vintage til den unge Romain Ducolomb er 2012, der viste blødere tanniner og mere modenhed. Det vil være interessant at se, hvad det nye team fortsætter med at tilføje vinen til Chateau Beychevelle, især med den nye, moderne kældre, der blev afsluttet i 2016.