4,3 vivino

Chateau Batailley 1978 Magnum - 5th Cru - Pauillac, Bordeaux

995,00 kr

 

"The BIG batlle"

En meget sjælden udgave fra 5th Cru slottet Ch. Battailey. Nemlig en magnum årgang 1978. Pauillac vinene er meget holdbare og fra et godt år og så i en magnum. Ja det er så fint....

TypeRødvin
Indhold i CL150
LandFransk
OmrådePauillac
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
År1978
Alkohol12,5 %
Vivino4,3
Beskrivelse

Pauillac, havneby, der betragtes som vinhovedstaden i Médoc, ligger på venstre bred af Gironde i det sydvestlige Frankrig, mellem appellationerne Saint-Estèphe og Saint-Julien. AOC Pauillac, der er anerkendt siden 1936, samler 37 vingårde, herunder 18 Grands Crus Classés, som repræsenterer 85% af produktionen, herunder 3 Premiers Grands Crus Classés (Châteaux Lafite-Rothschild, Latour og Mouton-Rothschild), men også Crus Bourgeois og andre fine slotte.

Beplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Carmenère og Malbec på gruset jord med mere eller mindre sand. Kommunens nærhed til Gironde-mundingen giver et oceanisk "mikroklima", der er gunstigt for udviklingen af ​​vinstokkene.

Beliggende i den sydvestlige ende af appellationen, få kilometer fra byen Pauillac, strækker det 60 ha store CH. BATAILLY sig over jorder af gammelt dybt grus fra Günz, silica og sand.

Druesorten består af Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (25%), Cabernet Franc (3%) og Petit Verdot (2%). Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle og plantetætheden er 8.500 vinstokke/ha. - Lagringen af ​​vinen på franske egetræsfade begynder i slutningen af ​​den malolaktiske gæring. Hvert år bruges ca. 60 % nye tønder. Vinene forbliver på fade i ca. 12 måneder.

Stand på flaske:  Vi har købt 6 fl. i original trækasse fra dødsbo. Aldrig rørt. - Stand indhold er fra B plus til C minus - etikette er A niveau. Smag: Fin duft af hengemt frugt og smagen er med udblødte tanniner og frugten er stadig til stede.

Obs: 2 af vinene er C minus. De er smagte og godkendte pr. 17/5 2022. Disse kan købes for 395 kr. Skriv for manuel betjening på info@wineboutique.dk

Se vingårdens hjemmeside HER 

Hvad anmelderne siger

En solid, holdbar vin, 1978 Batailley er ret attraktiv med en eksotisk, moderat intens buket af cassis, anis og krydrede komponenter. Fyldig, med overraskende blød, smidig frugt, runde, modne tanniner og god længde, dette er en rigtig god indsats fra Batailley. Forventet løbetid: Nu-2000. Sidst smagt, 2/84. januar 1998, www.robertparker.com

Robert ParkerScore: 84/100
Område og Producent

Navnet "Batailley" kommer fra ordet "Slaget", Slaget fandt sted i 1453 mellem franskmændene og englænderne på det fremtidige domæne; med franskmændenes generobring af Château Latour, blev hundredårskrigen dette år afsluttet. Château Batailley er en af ​​de ældste slotte i byen Pauillac.

Vinstokke er blevet plantet på dette sted, der er rig på historie, siden det 17. århundrede. I det 18. århundrede erhvervede tre brødre og søstre af Saint-Martin-familien, oprindeligt fra Pauillac, godset. I 1791 solgte de to søstre deres aktier til Guillaume Pécholier, en vinhandler fra Bordeaux.

I 1816 købte Daniel Guestier, fra handelsfirmaet Barton & Guestier, Châteauet, moderniserede det, øgede vingårdens overflade og forbedrede vinens kvalitet. Hans søn efterfulgte ham i 1847.

Det var ligeledes familien Guestier, der bad Jean-Pierre Barillet-Deschamps, anlægsgartner for Napoleon III, om at designe den 6 hektar store park. I 1866 erhvervede den parisiske bankmand Constant Halphen ejendommen.

I 1855 blev Château Batailley klassificeret i den femte Grand Cru-kategori. Médoc-klassifikationen blev oprettet efter anmodning fra Napoleon III af vinhandlere i Bordeaux som en del af verdensudstillingen i Paris i 1855.

Den blev udviklet efter vinenes værdi, men også Châteaux's ry.

I 1924 købte Borie-brødrene Marcel og Francis godset: Château Batailley trådte ind i Borie-Castéja-familiens historie. I 1941 besluttede brødrene at dele ejendommen i to, hvilket fødte Château Haut-Batailley, som skulle gå til Francis, mens Marcel ville beholde Batailley. - I 1961 arvede Denise Borie, datter af Marcel Borie og hustru til Emile Castéja, slottet. Hendes mand Emile Castéja har drevet godset i 40 år. Hans søn Philippe Castéja efterfulgte ham i 2000'erne.

I 2002 blev der etableret et program for at sikre godets vine fortræffelig.

I 2006 giver det moderniserede karrum mulighed for vinifikation af grunden.

Château Batailley blomstrer, når det er bedst, Lions de Batailley, slottets anden vin, blev lanceret i 2015, derefter, i 2019, fuldendte Pauillac de Batailley, den tredje vin på slottet.