4,1 vivino

G d'Estournel - Medoc - Bordeaux

395,00 kr

 

"Taste of glory"

Fra folkene bag det enestående 2 cru slot Cos d'Estournel laves der her en vin fra en lidt nordligere beliggenhed i Medoc. Det her er virkelige klasse vin til små penge.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeMedoc
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Merlot
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

frisk og rig, kraftig og diskret. Levende og meget sprudlende, med umiskendelige noter af peber, er det en lang, silkeblød vin, hvis næse af solbær og viol fremhæves af aromaer af eukalyptus, timian og rosmarin.

Beskrivelse

Vingården oplevede mere ekstreme vejrforhold og mindre regn end Cos d'Estournel. Heldigvis var vingården i stand til at kompensere for de klimatiske forhold takket være alderen på vinstokkene og deres rødder, som for altid graver dybere fra det ene år til det andet, lette pløjebestræbelser - udført mere intenst end normalt - og den friske luft fra den nærliggende Gironde-munding.
2019-årgangen af ​​G d'Estournel leverer livlighed og balance; den er på én gang frisk og rig, kraftig og diskret. Levende og meget sprudlende, med umiskendelige noter af peber, er det en lang, silkeblød vin, hvis næse af solbær og viol fremhæves af aromaer af eukalyptus, timian og rosmarin.

Se vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Historien om G d'Estournel begyndte i 2000'erne, da Château Cos d'Estournel erhvervede dette fantastiske terroir i det nordlige Médoc. Denne vin var tidligere kendt som Goulée du Ch. d'Estournel. Det er med 2004-årgangen, at den nye vin produceret af Cos d'Estournel-teamet blev født, og den ændrede identitet med 2019-årgangen.Terroir

Vingården ligger i den nordlige del af Médoc og strækker sig på en bakke af grus, ud mod flodmundingen af ​​Gironde. Goulée, som engang var en ø omgivet af flodmundingens vand, nyder godt af en jord af dybt grus, der er værdig til de bedste Grands Crus og vinificeres som sådan af teamet fra Cos d'Estournel. Den gennemsnitlige plantetæthed på 5700 vinstokke pr. hektar går hånd i hånd med høj espalier for at opnå en optimal fotosyntese. Som med alle større Médoc-terroirer bearbejdes og høstes Goulée-vinstokke i hånden.

Vingården i Goulée har et ekstraordinært tempereret klima, hvor de to store druesorter Médoc, Cabernet Sauvignon (80%) og Merlot (20%) vokser under de bedste forhold. Det er denne klimaspecificitet, der giver Goulée-vinen en frugtagtig karakter , som minder os om stilen fra New World-vinene.