4,1 vivino

Chateau Laforge - Saint-Emilion Grand Cru - Jonathan Maltus

599,00 kr
  • Køb 3 for 495 pr. fl. og spar 18%

 

"The Blacksmith"

Robert Parker har tidligere giver Maltus 100 point, så vi har at gøre med en ægte og utrolig winemaker. Vi har efterhånden 15 forskellige vine fra hans hånd. Både vine fra St. Emilion og Napa Valley. Skønne og store vine. Her har du Ch. Laforge, hvilket adskiller sig fra Maltus's andre vinmarker, ved at have en meget høj andel af Merlot.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
Duft

Fra en blanding af 82% Merlot og 8% Cabernet Franc åbner der sig en duft af lakrids, espresso, røg, våd jord og røde frugter.

Smag

Medium / fyldig med runde, polerede tanniner, sorte kirsebær og egetræ på ganen

Eftersmag

finishen afslører lag med saftige sorte frugter og mere eg. Hvis træet integreres, vil dette være en bedre vin og dette forventes over de næste 5 år

 



Beskrivelse

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Chateau Laforges vinmarker er på 5,8 hektar er tilplantet med 92% Merlot og 8% Cabernet Franc. Ud af alle Maltus ejede vinmærker er dette sandsynligvis den vingård med den højeste procentdel Merlot, der findes i nogen af ​​hans ejendomme.

Over tid, på grund af yderligere køb af jord, af Jonathan Maltus, har han været i stand til langsomt at øge vingårdens størrelse. Vinmarkerne, som vi nævnte, er placeret i et utal af placeringer, der spænder lige uden for landsbyen Saint Emilion, tæt på Chateau Grand Pontet , mens andre marker ligger i nærheden af ​​Chateau Monbousquet.

Vinificeringen finder sted i temperaturkontrollerede trækar. Malolaktisk gæring finder sted på franske egetønder. Vinen fra Chateau Laforge lagres i 80% nye, franske egetønder. I gennemsnit er produktionen tæt på 2.500 flaske vin vin pr. Årgang.

Se alle Jonathan Maltus vine HER

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af ​​dens indhold og ikke i forhold til etiketten.

Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene. 

Chateau Laforge tager sit navn fra den tidligere ejers beskæftigelse. Han var en lokal smed. Vinmarkerne blev købt i 1998 af Jonathan Maltus , som på det tidspunkt var en erfaren vinproducent og slotsejer, da han allerede ejede bl.a. det føromtalte Chateau Teyssier. Da Laforge blev købt af Jonathan Maltus, blev Chateau Laforges høst samlet fra et kludetæppe af forskellige vinmarker i området, som smeden havde fået, når kunderne havde regninger, som de ikke kunne betale.