4,4 vivino
Sælges kun i butikken

BERTANI - AMARONE CLASSICO - 2001 - I ORIGINAL TRÆKASSE - RING ELLER MAIL VED KØB

2.295,00 kr

 

"Amarone 01"

Vingården Bertani, laver Amarone, som man ikke laver det andre steder. Det er ultimative vine og vine som qua deres vinifikation holder i mange mange år. Her kan man tale om vine, som når de sættes på bordet, kan bidrage til stilhed og når stilheden og meditationen er vel endt, så kan talen falde på en vin som ikke drikkes så tit, men er så fantastisk. Vingården Bertani har specialiseret sig i at lave Amarone, som kan holde sig en menneskealder. Den vinificering man anvender, gør at det kan lade sig gøre.

KunibutikJa
TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCorvina, Rondinella
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2001
Alkohol15 %
Vivino4,4
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens og tiltalende duft, med rige aromaer af røde frugter, som brombær, blomme og blåbær. Sekundære dufte af krydderier, bladthe, lakrids, nødder og kakao.

tabs-icon2 Smag

Smagen er fyldig og rund med tunge tanniner og en perfekt balance mellem syre og sødme. Struktur og vedvarenhed er nøgleord.

Beskrivelse

Amarone Classico Bertani er en tidløs vin, der udtrykker den unikke stil, som Bertani altid dedikeret har forfulgt. Det er en klassisk stil, der ikke behøver at ændre sig, fordi den altid er opdateret. Amarone er lavet af Corvina og Rondinella druer dyrket i Tenuta Novare-bakkerne, i hjertet af Valpolicella Classica-området, i vinmarker, der udelukkende er bestemt til at fremstille druer, som skal tørres efter høsten. Bertani har lavet Amarone Classico Bertani siden 1958, det er den perfekte harmoni mellem tid, natur og menneske: De afsætter al deres know-how og lidenskab til det at have en lang ventetid og stor omhu. Druerne er afsat til tørring på "aréle" (stativer fremstillet af bambusrør) i henhold til den traditionelle produktionsmetode. Fermentering i beton og modning i store tønder i mindst seks år giver det vinen en stabil struktur,

Årgang 2001 kom på flaske i 2008 efter at have ligget på store slovenske fade i 7 år. Høsten dette år var helt perfekt. En god blanding af sol og regn. September og oktober var præget af varme og solrige dage og høsten blev på alle måder perfekt.

Prisen på årgang 2001 er vejledende og kan ændre sig. Derfor kan du ikke bestille den, men skal sende os en mail på info@wineboutique.dk hvor du kan få oplyst den endelig pris på de sjældne vine.

Se vingårdens hjemmeside HER - Du skal se en video derfra HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden (1990 Årgang)
Område og Producent

Bertani-vingården blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani i Quinto di Valpantena nord for Verona. Gaetano var ekspert inden for vinfremstilling, efter at have lært nye teknikker i Frankrig fra professor Guyot, som stadig betragtes som en førende ekspert inden for vindyrkning i dag. Starten af ​​Bertanis aktiviteter faldt sammen med den ånd af innovation, der fik dem til at bruge de nyeste produktionsteknikker, både i vingården og i kælderen og anvende dem til alle godser i Valpantena og Soave, samtidig med at man respekterede territoriet og landbrugstraditionerne i området.

Professionalisme på højt niveau, kvalitet, forretningsskarphed og ånd af innovation var de træk, der fik de to brødre til at skille sig ud lige fra starten inden for vinbranchen i Verona. Bertani var en af de første virksomheder i Italien, der forstod værdien af ​​flaskevin; store investeringer blev foretaget lige fra starten i vinmarkerne og i kælderen for at flaske og eksportere italiensk kvalitet over hele verden med Bertani-vine, der krydsede Atlanterhavet og allerede var populære i mange amerikanske byer ved udgangen af ​​det nittende århundrede.

Bertani blev grundlagt på tidspunktet for den italienske samling, med ønsket om stolt at repræsentere fremragende vine fra en ny nation med en tusind år gammel kultur. Dette engagement og kvaliteten af ​​Bertani-vine hjalp dem med at opnå fremragende egenskaber i 1923: den kongelige anerkendelse. Selvom det er et forældet symbol nu, hvor Italien er en republik, repræsenterer det stadig for dem, opnåelsen af ​​den højeste kvalitet.

Den konstante forpligtelse inden for vinproduktion og vinfremstilling inducerede Accademia di Agricoltura, Arti e Commercio di Verona (Verona Akademi for Landbrug og Handel) til at nominere Bertani som modelgård i 1870 takket være deres professionalisme, introduktionen af ​​monokultur og nye systemer i vinmarkerne.   

Og det var ikke alt: kvaliteten af ​​Bertani-vin hævdede sig straks for sin elegance, så meget, at Soave stod på menuen ved King George VIs kroning i England i 1937.

I midten af ​​det tyvende århundrede, da de købte Tenuta Novare, i Valpolicella Classica, gennemførte Bertani den 50 år lange undersøgelse med at fremstille ”vinen”, der skulle vare for evigt. Dette var starten på Amarone, den ikoniske vin fra dette område, med den første årgang tilbage til 1958.

Med over 200 ha vinmarker i de bedste områder i Verona-provinsen er Bertani i dag en solid vingård med en konstant stigende distribution i Europa og resten af ​​verden. Der er to historiske vingårde, den ene i Grezzana, den nuværende base og det pulserende hjerte i virksomheden, hvor vinificering, tapning og forsendelse udføres, og Tenuta Novare i Arbizzano di Negrar, i hjertet af Valpolicella Classica-området, vuggen til store røde som Amarone og Valpolicella Classico Superiore.

Som et ikon for italiensk vin i verden kombinerer Bertani typicitet af indfødte druesorter med kontinuerlig forbedring af vinmarkerne og opmærksomhed mod terroir.

Respekt for naturen betyder først og fremmest at fortsætte med et sted som Tenuta Novare, deres Amarones sande sjæl.

Respekt for deres druer, sammen med en naturlig tørremetode (eller som man foretrækker at kalde det: "sætte druerne til hvile i tørrerummet"). Man har aldrig brugt nogen form for kunstig tørring. Dette skyldes ikke noget "filosofisk" valg fra deres side, men den afprøvede overbevisning om, at dette er den eneste måde at få gode og karakteristiske Amarone-vine, hvor elegance hersker over magten.

Respekt for deres vine ved at give dem mulighed for at udvikle deres kvalitetspotentiale på den bedst mulige måde. Mosten gennemgår langsom gæring i betonkar, nogle gange i over 50 dage. Dette er en modig beslutning, fuld af risici, men understøttet af overbevisningen om, at dette er den eneste måde at få høje alkohol- og glycerolniveauer og garantere rige, elegante aromaer. Vinen modnes i mindst seks år i slovenske egetræfade og modnes i yderligere 12 måneder på flaske. Det er en langsom, men værdifuld proces at lade  Amarone-vinen udvikle dens elegante aromaer, og hvad man betragter som grundlæggende egenskaber for ekstraordinær lang levetid.

Det er helt naturligt eller, som de foretrækker at sige, traditionelt. Men denne tradition kom fra undersøgelser, analyser og sammenligninger foretaget for at forstå, hvordan man kan forbedre den autentiske identitet af druerne. Denne proces har fundet sted på samme sted og på samme måde i over 50 år. Det er et sted, hvor der kan være store ændringer i vejret fra september til december. Og det er derfor deres Amarone er frugten af ​​de typiske vejrændringer i denne periode, der har indflydelse på årgangen.

Dette er en vigtig demonstration af den rolle, tid spiller i deres måde at undfangne ​​og producere vin. Det er en lang gæring, 50 dage i betonkar ved en temperatur, der når 18 ° C, fordi man ved, at dette er den eneste måde at få en følsom profil fuld af finesse og elegance og ikke koncentration og overdådighed. Det er en kompleks beslutning, der tvinger vingården endnu mere, til at garantere de sundeste udvalgte druer.

Dette er scenen, hvor "Bertani-tiden" spiller den vigtigste rolle og bliver hovedpersonen; Man er overbeviste om, at en længere modningstid forbedrer karakteren af ​​deres Amarone. Det varer syv år og garanterer harmoni i vinen. I løbet af denne lange ventetid forstårs vigtigheden af ​​produktionsbeslutninger, som aldrig er invasive og altid respekterer naturens forløb, selv når det ser ud til at gå imod.