- Beskrivelse
Vinen er produceret på “Ripasso”-metoden, som direkte oversat betyder “passeret igennem igen”. Udtrykket betyder, at man tilsætter de upressede skaller fra Amarone-vinene efter at disse vine på tørrede druer er færdige med deres gæring. Dette giver ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til Valpolicella’en.
Vinen er produceret på druerne Corvina (70%), Rondinella (25%) og Molinara (5%), der er dyrket i Valpolicella-området i Veneto-regionen i Italien.
Denne Ripasso har været lagret 9 måneder på egetræsfade og 3-6 måneder på flasken inden frigivelsen. En typisk old-school Ripasso.OBS: Denne vin er en af årets julevine. Jeg anbefaler den til julemaden, hvis du søger en Ripasso der kan gå dertil
Vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
- Optræder i Bedste vine mellem 100 kr. og 200 kr. lige nuBlandt top 10% af alle vine i verden
Top 25 Italian Ripasso vine i Danmark lige nu
Dette er de bedste 25 Italian Ripasso vine, bedømt af Vivino brugere i Danmark for nylig. - Område og Producent
Santa Sofias hovedkvarter og kældre er beliggende i Pedemonte tæt ved Verona i Italien. Pedemonte er en af de smukkest beliggende og mildeste zoner i det klassiske Valpolicella-område. Santa Sofia har igennem generationer opbygget og vedligeholdt et flot omdømme som en lille producent med høj kvalitet og har i mange år produceret flotte vine af allerhøjeste kvalitet. Santa Sofias vine er resultatet af en perfekt blanding af gamle traditioner og mange års erfaring tilsat moderne teknologi.