3,7 vivino

Santa Sofia - Valpolicella Ripasso DOC Superiore

125,00 kr
  • Køb 3 for 95 pr. fl. og spar 24%

 

"Sofia's Valg"

Vinen er produceret på druerne Corvina (70%), Rondinella (25%) og Molinara (5%), der er dyrket i Valpolicella-området i Veneto-regionen i Italien.
Denne Ripasso har været lagret 9 måneder på egetræsfade og 3-6 måneder på flasken inden frigivelsen. En typisk old-school Ripasso.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Halv Tør
DruerCorvina, Molinara, Rondinella
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2014
Alkohol14 %
Vivino3,7
Duft

En klar, bemærkelsesværdig strålende rubinrød farve med rubin-granat nuancer, som er synlig ved kanten af ​​glasset. Det giver en stærk næse, redolent af syrlige kirsebær, svesker, et potpourri af tørre blomster, fint egetræ, kanel og rødder af lakrids: en rig buket, forlængende og aristokratisk.

Smag

Smagen er koncentreret, med en silkeagtig fløjlagtig tekstur, og en behagelig styrke; Kort sagt, en stor vin, med en lang, ren finish.

Eftersmag

Lang og ren finish

Beskrivelse

Vinen er produceret på “Ripasso”-metoden, som direkte oversat betyder “passeret igennem igen”. Udtrykket betyder, at man tilsætter de upressede skaller fra Amarone-vinene efter at disse vine på tørrede druer er færdige med deres gæring. Dette giver ekstra smag, alkohol, krop, karakter og garvesyre til Valpolicella’en.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Optræder i Bedste vine mellem 100 kr. og 200 kr. lige nu 
Blandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

Santa Sofias hovedkvarter og kældre er beliggende i Pedemonte tæt ved Verona i Italien. Pedemonte er en af de smukkest beliggende og mildeste zoner i det klassiske Valpolicella-område. Santa Sofia har igennem generationer opbygget og vedligeholdt et flot omdømme som en lille producent med høj kvalitet og har i mange år produceret flotte vine af allerhøjeste kvalitet. Santa Sofias vine er resultatet af en perfekt blanding af gamle traditioner og mange års erfaring tilsat moderne teknologi.