- Beskrivelse
Armani laver Amarone i absolut topklasse. Dette er Amarone som skal nydes ved brændovnen, sammen med en dejlig bøf og sin kæreste.
Denne Amarone, der er produceret i Armanis vingård i Marano, er opkaldt efter Cuslanus, en gammel gud tilbedt i Valpolicella på etruskansk tid for mere end 2000 år siden. Cuslanus var forbundet med ideen om tiden, ligesom Amarone har brug for tid til fuldt ud at udtrykke sin komplekse personlighed.
Produktionsområdet er i bakkerne i Marano i Valpolicella mellem 360 og 450 moh.
Jordkomposition er kalkholdige aflejringer på vulkanske klipper. Høsten er fra midten af september og foregår med håndkraft
De valgte druer anbringes i små bakker og overføres til godt luftede rum (fruttai) til tørring. I januar presses druerne blødt, og mosten begynder en lang og langsom gæring i kontakt med skindene i cirka 30 dage. Efter dette modnes Cuslanus i egetræ tønder og tonneaux i mindst 48 måneder for at fortjene prædikatet ”Riserva”.Se en super video fra Armani HER
Se vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
- Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
- Område og Producent
HISTORIE OG FILOSOFI
Fire hundrede år er der gået midt i vinmarkerne og opleve passionen for vin. Faktisk stammer Armani familien fra området omkringAdige-floden i Nord-Italien.
Det hele begyndte igen den 7. december 1607, da Domenico Armani underskrev notariserede papirer (som stadig er i Trentos historiske arkiver) som dokumenterer, at hans far Simone overgavt ham land dækket af "træer og vinstokke". Det er en stadfæstet historie, og fra det øjeblik har den hæftet sig på familiens navn. Fire århundreder, der er blevet til tradition og kultur og som lærer den nuværende ejer Albino, dag efter dag, metoder, respekt og fasthed.
Denne tradition stimulerer ham til at vækste og fortsætte med at vækste, med den faste tro på, at jobbet er det smukkeste i verden. "Det at holde sine hænder i jorden og gøre det til vin, det er helt sikkert det mest vidunderligt erhverv, som skæbnen har til mig" siger Albino Armani: "Det er en tanke, der inspirerer mig, både simpel og kraftig på samme tid: Jeg vil respektere landet og det område, hvor jeg voksede op. Et sted hvor jeg lige siden jeg var en lille dreng, sammen med min far, gik rundt mellem vinfadene og vinmarkerne. Det er her i dette landskab, at jeg har lært betydningen af "la vita" (livet) og "la vite" (vinranker).
"Senere lærte jeg også at elske og respektere andre steder og andre lande, steder jeg senere opdagede, som Valpolicella, i Veneto og Marca Trevigiana i Friuli. Og efterhånden er disse steder også blevet en del af mig. Jeg er overbevist om, at vinavl er noget værdifuldt, og noget der skal beskyttes ved at træffe præcise og velovervejede beslutninger. Og kernen til vellykket vinavl skal altid være et menneske, med hans eller hendes ekstraordinære indsats for at dyrke druer og forvandle dem til vin. Et menneske, som ved og bevarer traditionen, men bruger konstant omtanke og ser udfordringen ved innovation - fordi tradition alene er ikke nok. Jeg har lært, at du ud på markerne og i vinkælderen gør hvad du skal gøre: på en naturlig måde og uden at tage genveje. Og resultaterne er mine vine" slutter Albino af.