4,2 vivino

Amarone, "Cuslanus", Albino Armani, Veneto

449,95 kr

 

'Vin fra Armani'

 Der er ikke mange danskere, der kan sige sig fri for, at have smagt Amarone inden for det sidste år. I 70’erne og 80’erne var det Rioja og dens varme, der passede til vores nordeuropæiske ganer. Idag har Amarone og den lettere Ripasso overtaget. En Amarone til under 100 kr, er ikke svær at finde idag, men kvaliteten derimod kan være vanskelig at finde i en sådan discount udgave. Prøv den ægte…..

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Meget Kraftig
God TilPasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Skimmel Ost
DruerCorvina, Molinara, Rondinella
År2011
Alkohol15 %
Vivino4,2
Beskrivelse

Armani laver Amarone i absolut topklasse. Dette er Amarone som skal nydes ved brændovnen, sammen med en dejlig bøf og sin kæreste. 

www.albinoarmani.com/

Hvad anmelderne siger

 

 
I glasset
“Blød, mild, svesket – og tør. Den er flink til at krænge sin sjæl ud i glasset efter 15-20 min. og det gør den uden bitterhed, derimod med en spinkel druesødme, der vokser og vokser. Det gør dimensionerne også, de trækkes ud som en ballon, der pustes op, og sødmen forener sig efterhånden lidenskabeligt med fine bitre toner, der dukker op af ingenting og begynder at dominere. Efter 30 min. danser de gammeldaws sammen, og efter yderligere 20 min. er det intim tango – så giv den tid. For at blive i tangosproget ender den efter en time som sødme, lidenskab – og hængt kød.”
Område og Producent
I et vildt og nærmest majestætisk land dækket af bjerge og skove, som strækker sig til horisonten, slynger Adige-floden gennem en dal prydret med blomstrende vingårde. Det betagende landskab, som er udskåret af typiske espalier og pergolaer af vinstokke, afbrydes hist og her ved små landsbyer og slotte. Albino Armani laver vin i denne italienske Adige-dal. Det gjorde hans far også – og hans farfar for den sags skyld og et væld af slægtsled tilbage, begyndende med Domenico Armani, der købte et stykke jord i Adige-dalen helt tilbage i 1607! Albino Armani og hans hustru Egle laver i dag vin fra Verona til Friuli – fra Amaroner i topklasse til friske, sprøde hvidvine på Pinot Grigio. Som forvaltere af en særlig del af Adige-dalens vinøse kulturarv, dyrker og vinificerer Armani også som den eneste, den særlige og næsten glemte drue Foja Tonda, der kun findes 14 ha. af (Armani ejer de 12). En glemt juvel, fristes man til at sige, når man har smagt en flaske Foja Tonda fra Albinos kyndige vinmagerhænder