4,1 vivino

Santa Sofia - Recioto della Valpolicella DOCG Classico

295,00 kr

 

"Sweet red one"

En Reciotto vin er jo egentligt en rigtig Amarone. Det var denne vin som i Valpollicella området var kongen. Den var flødeskummet på lagkagen. En vin hvor gæringen blev stoppet før alt sukkeret var blevet til alkohol og dermed blevet til en tør vin. Akkurat som vi kender Amarone af i dag.

I dag er en Reciotto blevet til en eksklusiv vin. En vin med mange muligheder. En vin i slutningen af måltiden, det er bedst, når den parres med kaffe desserter, castagnaccio, en rustik kastanjepudding fra Toscana og chokoladekager. I en moden alder bliver den en mere "meditation" -vin, der er bedst alene eller med et stykke Roquefort- ost. 

TypeDessertvin, Rødvin
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Sød
DruerCorvina, Corvinone, Rondinella
God TilChokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2011
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En næsten blækagtig rubinrød farve med stærke, lilla nuancer ved kanten af ​​glasset, der byder på en bred vifte af ekstremt spændende noter. Hovedsageligt harpiks, balsamiske og mentholerede noter, hærdede tobaksblade, brombær, blåbær og tamarind, sur kirsebær i sirup, kirsebær og bærkompote, skovbund; Kort sagt, en buket, der er mere orienteret mod harmoni og elegance end ren styrke.

tabs-icon2 Smag

Ganen er intens, struktureret, frisk sur, med meget lidt plads til sødme; det er sammenhængende med indtryk på næsen; Tanninerne giver en fløjlsagtig tekstur med et levende greb,

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er surkirsebær og tobak og er ekstremt frisk, ren og vedholdende.

Beskrivelse

Denne Reciotto er produceret af druerne Corvina og Rondinella, der er dyrket på Santa Sofias egne vinmarker i Veneto-regionen i Italien. Druerne er håndplukkede, omhyggeligt udvalgt og har ligget 3 til 4 måneder til tørre.

Vinen har lagret 14 måneder på 225 l franske egetræsfade fra Allier samt 12 måneder på flasken inden frigivelsen.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Santa Sofias hovedkvarter og kældre er beliggende i Pedemonte tæt ved Verona i Italien. Pedemonte er en af de smukkest beliggende og mildeste zoner i det klassiske Valpolicella-område. Santa Sofia har igennem generationer opbygget og vedligeholdt et flot omdømme som en lille producent med høj kvalitet og har i mange år produceret flotte vine af allerhøjeste kvalitet. Santa Sofias vine er resultatet af en perfekt blanding af gamle traditioner og mange års erfaring tilsat moderne teknologi.