Petra Unger - Zweigelt - Fuchaberg

140,00 kr

'Bjergtagen'Østrigsk vin og kvindelige vingårds ejere er noget relativt nyt, men begreber man skal tage seriøst. Østrigsk vin buldrer frem og kvinder i vinbranchen øges dag for dag.

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Østrigsk
Fylde Kraftig, Letkrydret, Tør
God Til Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Skimmel Ost
druer Zweigelt
År 2013
Alkohol 13,5 %
Vivino 3,8
Beskrivelse

Detaljer

Zweigelt fra Fuchaberg vinmarken er lavet i 2012 og det er en vin, som har lagret halvdelen af sin modningsperiode i franske egefade.

 

 

Hvad anmelderne siger

Detaljer

VIVINO

3,8

I glasset

Detaljer

Vinen er letkrydret og har et meget rent udtryk. Duften er et væld af kirsebær, som kendetegner Zweigelt druen, som er Østrigs mest plantede druesort.  
Område og Producent

Detaljer

Petra Unger overtog sine forældres vingård i 1999 og har fået en vigtig erfaring. Hun laver nu rigtig god vin fra vinmarker omkring Kremstal i Niederösterreich ca 80 km. vest for Wien. Marker som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreutz og Gaisberg er kendte vinmarker, som er stejle og knoldede. Jordtypen Løss er fremtrædende her og er med til at give vinen en masse mineralitet, som er et kendetegn fra disse områder. Nætterne er kølige og floden Donaus nærhed regulerer varmen perfekt. Petra fordre at hendes vine er i harmoni og balance og hun har stadig stor hjælp i at nå dette, fra sin familie, samt et lille, men inkarneret personale.