3,8 vivino

Petra Unger - Zweigelt - Fuchaberg

140,00 kr

'Bjergtagen'


Østrigsk vin og kvindelige vingårds ejere er noget relativt nyt, men begreber man skal tage seriøst. Østrigsk vin buldrer frem og kvinder i vinbranchen øges dag for dag.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
FyldeKraftig, Letkrydret, Tør
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Skimmel Ost
DruerZweigelt
År2013
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
Beskrivelse

Zweigelt fra Fuchaberg vinmarken er lavet i 2013 og det er en vin, som har lagret halvdelen af sin modningsperiode i franske egefade.

 

 

Hvad anmelderne siger

VIVINO

3,8

I glasset
Vinen er letkrydret og har et meget rent udtryk. Duften er et væld af kirsebær, som kendetegner Zweigelt druen, som er Østrigs mest plantede druesort. 
Område og Producent

Petra Unger overtog sine forældres vingård i 1999 og har fået en vigtig erfaring. Hun laver nu rigtig god vin fra vinmarker omkring Kremstal i Niederösterreich ca 80 km. vest for Wien. Marker som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreutz og Gaisberg er kendte vinmarker, som er stejle og knoldede. Jordtypen Løss er fremtrædende her og er med til at give vinen en masse mineralitet, som er et kendetegn fra disse områder. Nætterne er kølige og floden Donaus nærhed regulerer varmen perfekt. Petra fordre at hendes vine er i harmoni og balance og hun har stadig stor hjælp i at nå dette, fra sin familie, samt et lille, men inkarneret personale.