3,8 vivino

Petra Unger - Zweigelt - Fuchaberg

140,00 kr

 

'Bjergtagen'


Østrigsk vin og kvindelige vingårds ejere er noget relativt nyt, men begreber man skal tage seriøst. Østrigsk vin buldrer frem og kvinder i vinbranchen øges dag for dag.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
FyldeKraftig, Letkrydret, Tør
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Skimmel Ost
DruerZweigelt
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften er et væld af kirsebær, som kendetegner Zweigelt druen, som er Østrigs mest plantede druesort.

tabs-icon2 Smag

Vinen er letkrydret og har et meget rent udtryk.

Beskrivelse

Zweigelt fra Fuchaberg vinmarken er en vin, som har lagret halvdelen af sin modningsperiode i franske egefade. Zweigelt er Østrigs mest plantede rødvinsdrue og er et kryds mellem Blaufränkisch og St. Laurent (smager som Pinot Noir). De resulterende vine er lyse med god syre og frugtagtige.

Zweigelt blev udviklet af Dr. Friedrich "Fritz" Zweigelt, der oprindeligt navngav den  Rotburger . Dette førte til forvirring med en anden og helt forskellige variation (se Rotberger ) oprettet på samme tid i Geisenheim, Tyskland. Først i 1970'erne blev denne duplikering endelig løst, da Dr. Zweigelt sorten blev omdøbt til "Zweigelt" af den indflydelsesrige østrigske vinmager Lenz Moser.

Se Petra Unger hjemmeside HER

 

 

Hvad anmelderne siger

 

Område og Producent

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal. Hun overtog vinbruget efter sine forældre i 1999, men udfylder allerede en markant position i området. Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau.

Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Med andre ord marker, der er blandt regionens allerbedste – stejle, knoldede og ofte med jordtypen løss i undergrunden, hvilket kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk. Petras vine er præcise, vibrerende og personlige.