3,9 vivino

Petra Unger, Grüner "Furth", Kremstal

159,50 kr
  • Køb 6 for 135.00 pr. fl. og spar 16%

 

'En ski' på'

Østrigsk vin er på kraftig fremmarch og har været det i nogle år. Landet og dets producenter har virkelig fundet en niche og såvel hvidvinene som rødvinene er perler……

Indhold i CL75
TypeHvidvin
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
FyldeFyldig, Tør
God TilBløde Oste, Fisk, Salat
DruerGrüner Veltliner
År2022
Alkohol12,5 %
Vivino3,9
28 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Skinnende gul farve. I næsen er der livlige aromaer af modne, saftige pærer, pink grapefrugt, grønne peberfrugter og et touch af friskkværnet hvid peber.

tabs-icon2 Smag

De forskellige dufte fortsætter og er båret af en elegant krop.  En blid, men frisk syre ledsager den store frugt-aroma til en meget Veltliner-typisk finish.

Beskrivelse

Ungers “Furth” er på Østrigs nationaldrue Grüner Veltliner, og er nøje udvalgte druer fra hendes bedste marker. Vinen er fyldt med friske og syltede pærer, mandelskind, hvid peber, flot og rank syre og tydelig mineralitet. Lagret på rustfri stål.
Petra Ungers fremragende evner kan direkte smages i denne eminente Veltliner, der bugner af modne pærer, pink grape og hvid peber. Klassevin!

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal (1999), men er allerede definerende i området. Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau. Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hintere Point, Zellerkreuz og Gaisberg. Det er stejle, knoldede marker, der kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk.

 www.ungerwein.at/

Område og Producent

Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Det er stejle, knoldede marker, ofte med jordtypen løss i undergrunden, og de kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk. Det samlede vindyrkningsareal er 11 hektar i Niederösterreichs vindyrkningsregioner Kremstal (Gaisberg, Gottschelle, Hinters Kirchl og Oberfeld lokaliteter) og Wachau (Silberbügel lokalitet). Vindyrkningsarealet er beplantet med de hvide sorter af Grüner Veltliner, Riesling og Sauvignon Blanc, samt med de røde sorter Zweigelt og Pinot Noir. Den årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker vin.

5417825