Domaine du Clos de Sixte, Alain Jaume & Fils, Lirac - Rhône

199,50 kr

'Rhône forever'


DOMAINE GRAND VENEUR drives af de to Jaume-brødre Sébastien og Christophe. Med 100 Parkerpoint i bagagen har de bevist deres værd – og stadig kaster de den ene fantastiske vin af sig efter den anden fra domænets egne marker – og holder fanen lige så højt med deres négociant-firm ALAIN JAUME (faderens navn). Parker er kæmpefan af deres intense, dybe stil og mesterlige Grenachehåndteringer.
Vigtigst er det dog at smage vinene selv for at opdage, at brødrene på ingen måde er Parker-pleasere, men terroir-bønder af højeste klasse!

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Økologisk
Land Fransk
Fylde Fyldig, Letkrydret, Tør
God Til Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost
druer Grenache noir, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
År 2015
Alkohol 14 %
Vivino 3,8
Beskrivelse

Detaljer

Det er utroligt, hvad Jaume-brødrene kan vride ud af deres gamle grenache-vinstokke! Tætte, saftige vine med blød jordbærfrugt og kirsebærlikør krydret med lidt skov og frisk peber.
Her er personlig og kvalitet i mængder og dermed et skoleeksempel på, at Rhône er stort set uovervindeligt i prislejet.
Lirac ligger på den modsatte bred af Chateauneuf du Pape og du får virkelig value for money.
vignobles-alain-jaume.com/

Hvad anmelderne siger

Detaljer

90-92 point af Robert Parker! Even richer, the Grand Veneur 2012 Lirac Clos de Sixte is comprised of 50% Grenache, 35% Syrah and 15% Mourvedre that’s aged 16 months in small barrels. It exhibits ripe, voluptuous notes of blackberry, licorice, underbrush and hints of minerality in a full-bodied, rich and textured profile. Drink it over the coming 7-8 years. Drink now-2022.

 

I glasset

Detaljer

Traditionel i stålfade. Druerne er håndsorterede og lempeligt presset og gæret i ca. 18 dage. Derefter modnes vinen i franske egetræsfade. Vinen har når den frigives til salg, en blækagtig farve og en aroma af vilde bær, røde som sorte. I munden er den fyldig og krydret. Garvesyren er moderat og elegant. Eftersmagen er en blanding af lakrids og vanilje og den har en evne til at vare længe.
Område og Producent

Detaljer

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône. Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.