3,9 vivino

Domaine du Clos de Sixte, Alain Jaume & Fils, Lirac - Rhône

250,00 kr
  • Køb 3 for 199.50 pr. fl. og spar 21%

 

'Rhône forever'

DOMAINE GRAND VENEUR og Domaine Clos de Sixte drives af de to Jaume-brødre Sébastien og Christophe. Med 100 Parkerpoint i bagagen har de
bevist deres værd – og stadig kaster de den ene fantastiske vin af sig efter den anden fra domænets egne marker –
Parker er kæmpefan af deres intense, dybe stil og mesterlige Grenachehåndteringer.
Vigtigst er det dog at smage vinene selv for at opdage, at brødrene på ingen måde er Parker-pleasere, men terroir-bønder af højeste klasse!

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeLirac - Rhône
FyldeFyldig, Letkrydret, Tør
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost
DruerGrenache noir, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
År2020
Alkohol15 %
Vivino3,9
100 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Traditionel i stålfade. Druerne er håndsorterede og lempeligt presset og gæret i ca. 18 dage. Derefter modnes vinen i franske egetræsfade.
Vinen har når den frigives til salg, en blækagtig farve og en aroma af vilde bær, røde som sorte.

tabs-icon2 Smag

I munden er den fyldig og krydret. Garvesyren er moderat og elegant.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er en blanding af lakrids og vanilje og den har en evne til at vare længe.

Beskrivelse

Domainet har flere forskellige vinmarker i Rhone. Det gælder også her i Chateauneuf du Pape. Marken her kaldes Veilles Vignes og det er virkelig gamle stokke. Takket være tiden og den måde man passer marken, går rødderne langt ned i jorden. Sammen med det lave udbytte gør det vinene utroligt komplekse.

Det er utroligt, hvad Jaume-brødrene kan vride ud af deres gamle grenache-vinstokke! Tætte, saftige vine med blød jordbærfrugt og kirsebærlikør krydret med lidt skov og frisk peber.
Her er personlig og kvalitet i mængder og dermed et skoleeksempel på, at Rhône er stort set uovervindeligt i prislejet.
Lirac ligger på den modsatte bred af Chateauneuf du Pape og du får virkelig value for money.

Geologisk ligner den Chateauneuf du Pape og det er ikke underligt, at vinmageren Alain Jaume blev tiltrukket af dette fantastiske sted i Lirac. Clos Sixte er fra et enkeltvinmark bestående af 50% Grenache, 35% Syrah og 15% Mourvedre, der tilbringer omkring 14 måneder i en blanding af betontanke og franske tønder.

Vingårdens hjemmeside Her

Her en lille video med Alain SE DEN

Hvad anmelderne siger

90-92 point af Robert Parker! Even richer, the Grand Veneur 2012 Lirac Clos de Sixte is comprised of 50% Grenache, 35% Syrah and 15% Mourvedre that’s aged 16 months in small barrels. It exhibits ripe, voluptuous notes of blackberry, licorice, underbrush and hints of minerality in a full-bodied, rich and textured profile. Drink it over the coming 7-8 years. Drink now-2022.

-----

93 point Robert Parker's Wine Advocate

Lirac Domaine du Clos de Sixte er en fantastisk vin, som let kan konkurrere med mange Châteauneufs fra den anden side af floden, begyndende med dens dragende aromaer af blomstrende garrigue og modne kirsebær. En blanding af 50% Grenache, 35% Syrah og 15% Mourvèdre, denne fyldige vin er frodig og koncentreret om ganen, og bliver derefter fløjlsblød på den lange finish. Jeg ville behandle den som en Châteauneuf du Pape med hensyn til kælder: hold den i et par år, og drik den så i løbet af de næste 15 år

 

Område og Producent

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.

Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.