3,8 vivino

"Les Gélinottes", Alain Jaume & Fils, Ventoux, Rhône

125,00 kr

 

'Skaldet eller ej'

DOMAINE GRAND VENEUR og Domaine Clos de Sixte drives af de to Jaume-brødre Sébastien og Christophe. Med 100 Parkerpoint i bagagen har de bevist deres værd – og stadig kaster de den ene fantastiske vin af sig efter den anden fra domænets egne marker – og holder fanen lige så højt med deres négociant-firm ALAIN JAUME (faderens navn). Parker er kæmpefan af deres intense, dybe stil og mesterlige Grenachehåndteringer.
Vigtigst er det dog at smage vinene selv for at opdage, at brødrene på ingen måde er Parker-pleasere, men terroir-bønder af højeste klasse!

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeCôtes du Rhône
FyldeFyldig, Tør
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
DruerGrenache, Syrah/Shiraz
År2020
Alkohol14 %
Vivino3,8
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Farven er intens med lilla afskygninger. I næsen er der frugt, frugt og atter frugt! Især solbær og brombær er dominerende.

tabs-icon2 Smag

Smagen er frugtdreven og lige ud af landevejen. God tekstur og en super saftig og behagelig stil.

tabs-icon3 Eftersmag

Bær-toner er også fremtrædende her og tanninerne er silkebløde.

Beskrivelse

Domainet har flere forskellige vinmarker i Rhone. Det gælder også her i Chateauneuf du Pape. Marken her kaldes Veilles Vignes og det er virkelig gamle stokke. Takket være tiden og den måde man passer marken, går rødderne langt ned i jorden. Sammen med det lave udbytte gør det vinene utroligt komplekse.

Det er utroligt, hvad Jaume-brødrene kan vride ud af deres gamle grenache-vinstokke! Tætte, saftige vine med blød jordbærfrugt og kirsebærlikør krydret med lidt skov og frisk peber.
Her er personlig og kvalitet i mængder og dermed et skoleeksempel på, at Rhône er stort set uovervindeligt i prislejet.
Lirac ligger på den modsatte bred af Chateauneuf du Pape og du får virkelig value for money.

Vingårdens hjemmeside Her

Her en lille video med Alain SE DEN

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 17 gange mere. (2017 Årgang)
top_ranked
Blandt top 10% af alle vine i verden (2015 Årgang)
Område og Producent

Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinbønder i 2000 år. På grund af Rhônedalens gode beliggenhed kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed. Det er utroligt, hvad Jaume-brødrene hos Grand Veneur kan vride ud af deres gamle grenache-vinstokke! Tætte, saftige vine med blød jordbærfrugt og kirsebærlikør krydret med lidt skov og frisk peber. Her er personlighed og kvalitet i mængder og dermed et skoleeksempel på, at Rhône er stort set uovervindeligt i prislejet. Fra det “skallede” bjerg, Ventoux, får du denne vin der leverer kvalitet der er outstanding i forhold til prisen. Anbefales af vores kunde smagepanel, som et godt køb og en excellent vin.

Alain Jaume er 5. generation af vinavlere i Chateauneuf du Pape. I 1976 etablerede han Domaine Grand Veneur og lidt senere denne vin her “Clos de Sixte”. Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Domænet har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.

Markerne er certificeret “agriculture biologique fra 2012. Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducent i 2000 år. På grund af Rhônedalens suverænt gode beliggenhed, kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed.