3,6 vivino

"Les Gélinottes", Alain Jaume & Fils, Ventoux, Rhône

120,00 kr

'Skaldet eller ej'

DOMAINE GRAND VENEUR drives af de to Jaume-brødre Sébastien og Christophe. Med 100 Parkerpoint i bagagen har de bevist deres værd – og stadig kaster de den ene fantastiske vin af sig efter den anden fra domænets egne marker – og holder fanen lige så højt med deres négociant-firm ALAIN JAUME (faderens navn). Parker er kæmpefan af deres intense, dybe stil og mesterlige Grenache håndteringer – og fremhæver som noget helt særligt deres hvide vine.
Vigtigst er det dog at smage vinene selv for at opdage, at brødrene på ingen måde er Parker-pleasere, men terroir-bønder af højeste klasse!

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeØkologisk
LandSydafrikansk
OmrådeCôtes du Rhône
FyldeFyldig, Tør
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
DruerGrenache, Syrah/Shiraz
År2014
Alkohol14 %
Vivino3,6
Beskrivelse

Hans to sønner Sébastien og Christophe er i færd med at overtage ansvaret for domænet. Ejendommen har i dag 16 ha. i AOC Chateauneuf du Pape og ca. 25 ha. i Lirac “Clos de Sixte”, Côtes du Rhône Village og Côtes du Rhône.
Markerne er certificeret “agriculture biologique” fra 2012.

 vignobles-alain-jaume.com/

I glasset
Farven er intens med lilla afskygninger. I næsen er der frugt, frugt og atter frugt! Især solbær og brombær er dominerende. Smagen er frugtdreven og lige ud af landevejen. God tekstur og en super saftig og behagelig stil. Ovenstående bær-toner er også fremtrædende her og tanninerne er silkebløde.
Område og Producent
Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinbønder i 2000 år. På grund af Rhônedalens gode beliggenhed kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler ikke mindst egnens store mangfoldighed. Det er utroligt, hvad Jaume-brødrene hos Grand Veneur kan vride ud af deres gamle grenache-vinstokke! Tætte, saftige vine med blød jordbærfrugt og kirsebærlikør krydret med lidt skov og frisk peber. Her er personlighed og kvalitet i mængder og dermed et skoleeksempel på, at Rhône er stort set uovervindeligt i prislejet. Fra det “skallede” bjerg, Ventoux, får du denne vin der leverer kvalitet der er outstanding i forhold til prisen. Anbefales af vores kunde smagepanel, som et godt køb og en excellent vin.