Glen Garioch - 12 års - Highland single malt

650,00 kr

 

"Highland class"

Daterende tilbage til 1797 , har Glen Garioch, til tider ført en omtumlet tilværelse og har faktisk været lukket flere gange. Senest i 1995 for så at åbne igen 1997. hvor man introducere en ny type whisky. En whisky der modsat traditionen ikke er røget. I 2009 får Glen Garioch et nyt look, der passer til et lille 200 år gammelt Highland-destilleri, der brænder for at performe sine usædvanlige Single Malts.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeHighland
Alkohol48 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Mørk honning farvet og duft af lyngblomster, balanceret med righeden af ​​posjerede pærer og sødmen fra maltet byg.

tabs-icon2 Smag

Crème brûlée og sød moden banan til at begynde med, derefter kommer en let egetræ med pærefrugt, hvilket fører til en lang glat, cremet og duftende finish.

Beskrivelse

Glen Garioch-destilleriet kan godt være Skotlands første licensierede destilleri. Glen Garioch (udtalt 'Glen Geery') ligger i landsbyen Old Meldrum i Aberdeenshire. Destilleribygningerne er sammenklemt mellem lyngplanter og græs og omgivet af byggræsarealer - det siges, at nogle af de bedste byg i Skotland er at finde der.

I dag er destilleriet under det japanske Suntory-ejerskab, efter at de har erhvervet Bowmore i 1994. Glen Garioch kører i øjeblikket med tre fjerdedele af kapaciteten, producerer ca. 700.000 liter om året. 

Se en video fra destilleriet HER - og deres hjemmeside HER

Område og Producent

Et af de ældste destillerier i Skotland - og det mest østlige - Glen Garioch (udtalt Geery i den gamle doriske dialekt, der stadig tales i disse dele), har produceret sin malt i den maleriske og historiske købstad Oldmeldrum, nær Aberdeen i nord Østskotland, lige siden 1797. Afskærmet fra verdens nysgerrige øjne dybt inde i det frugtbare 'Granary of Aberdeenshire', og kun produceret i små, dyrebare partier, er Glen Garioch et sjældent fund faktisk, men varmt værdsat af dem, der kan lide en hjertelig Highland malt, ikke koldfilteret og med en sund maltethed, honning sødme og lækker cremet konsistens.

Velsignet som det er med det  milde klima, rigeligt solskin og ikke for meget regn, er Garioch-dalen længe blevet kendt som det fineste byg voksende område i landet og det var en gang hjemsted for hele 3 destillerier.

Med en overflod af gyldent byg og frisk kildevand, for ikke at nævne mottoet ”Mener, tale og gøre det godt”, giver den maleriske og historiske købstad Oldmeldrum en naturlig ramme for et destilleri, der kun flasker den bedste whisky.