Scotland - Highland Park 12 års

395,00 kr

 

'The traditionel'

 Highland Park er det nordligste destilleri i Skotland og går for at være en af de bedste all round whiskies. Grundlagt i 1798. så erfaringen har man for at lave god whisky. Man bruger sin egen byg og sine egne traditioner som man higer meget ved. Innovation skal ikke gå forud for disse traditioner…..

Indhold i CL70
TypeWhisky
LandScotland
OmrådeOrkney
Alkohol40 %
tabs-icon2 Smag

Highland Park Aged 12 Years er kernen i udtrykket for Highland Park destilleriet og er en blød, afbalanceret single malt med en fyldig smag samt en blid røget afslutning.

Beskrivelse

 Highland Park gør meget ud af at fortælle rejsen fra en illegal pot still, til idag at være en af verdens bedste single malts.
For få år siden blev destilleriet, som det første nogensinde honoreret med 100 point i det ansete magasin The Scotsman.
Sammen med Macallan, som du også finder i vores sortiment, findes disse to whiskies i den verdensberømte Famous Grouse, et kuriosum mange ikke ved…..

 highlandpark.co.uk/

Område og Producent

Spredt i forvitrede farvande, 16 km fra det nordligste område af det skotske fastland, hvor Nordsøen stiger op for at møde Atlanterhavet, ligger de halvfjerds øer, der udgør Orkney. Kun tyve er beboede.

I Kirkwall på fastlandet, er Highland Park blevet destilleret siden 1798 - på samme sted som Magnus Eunsons oprindelige ulovlige destillationsapperat ved High Park. Destilleriet ligger næsten på polarcirklen på en breddegrad på 58.9847 ° N, omtrent det samme som Anchorage, Alaska.Og faktisk er man tættere på Oslo i Norge, end man er på London i Storbritannien.

Orkney ligger uden for de fem store whisky-skabende regioner i Skotland og har kun to destillerier - Speyside har 50, højlandet har 33 og endda Islay, der dækker omtrent det samme antal kvadrat miles som Orkney, har otte.

I over 220 år har man røget byggen over 4.000 år gammel tørv som er skåret fra Hobbister Moor, kun syv miles fra Highland Park destilleriet. Helt træløs, brænder denne tætte tørtvæv langsomt og med en forbløffende intensitet for at skabe en kompleks blomsteraroma i vores ovne, der leverer den stærkt afbalancerede, røgfyldte sødme, der kun findes i Highland Park.