Enghaven Rye Whisky No 1 - Danmark

750,00 kr

 

"Rye west"

Rye Whisky No. 1 er er tappet på flaske i november  2017. Den er fremstillet på en blanding af maltet byg og rug fra Enghavens egne marker. Destillationen er sket i henholdsvis 2014, og efterfølgende lagret på to forskellige fadtyper. Det ene er et ex-bourbonfad og det andet et ex-portvinsfad som man tidligere har brugt til deres succesfulde Enghaven Rom. Kun 541 nummererede flasker i alt.

TypeWhisky
Indhold i CL50
LandDansk
Alkohol46 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Enghaven Rye No. 1 har en fin, frisk og krydret duft. Lidt støvet og med antydning af lakrids.

tabs-icon2 Smag

Smagen er fyldig og sødmefuld med friske grønne noter af dild og esdragon.

Beskrivelse

Brænderiet Enghaven er en integreret del af aktiviteterne på gården Enghaven, der ligger i den idylliske landsby Mellerup i det naturskønne område på nordsiden af Randers Fjord.
Enghaven er en gammel slægtsgård, der har været i familien Moestrups eje siden 1881. Den drives i dag med planteavl, under omlægning til økologi, hovedsageligt med kornsorterne byg, rug, havre, hestebønner og græsfrø. Brænderiet Enghavens er et destilleri, der selv laver alle produktionsprocesserne i egne rammer – fra rugen sås i jorden til whiskyen stilles på bordet.

Se deres hjemmeside HER

Område og Producent

Brænderiet Enghaven er en del af gården Enghaven, der ligger i den idylliske landsby Mellerup tæt på Randers. Enghavens æbletræer indgår i produktionen af æbler ligesom Brænderiet er beliggende på Enghaven. Enghaven er en slægtsgård, hvor Erik og Esben Moestrup er henholdsvis 4. og 5. generation. Enghavens nyere historie begynder i 1807, hvor gården bliver købt af Christen Boldsen.

Pengene til gården har Christen skabt under kaperkrigen (1807-1814), hvor han demonstrerede stort heltemod. Historien lyder, at galeasen ”Helene Charlotte”, hvor Christian Boldsen var styrmand, den 31.12.1808 blev kapret af svenske kapere/sørøvere. Det lykkes Christen med hjælpere at tilbageerobre skibet og få det sikkert havn. Dette gjorde ham til en meget velhavende mand, og han startede en ombygning af Enghaven.

Gården fortsatte i Boldsen slægten frem til 1881, hvor Niels Kristian Moestrup købte Enghaven. Herefter har gården Enghaven været i familien Moestrups eje. Brænderiet Enghaven blev etableret i løbet af sommeren og efteråret 2007 af Esben Moestrup, Erik Moestrup og Mikkel Nordkvist, og de er det første Jydske destilleri, der producerer frugtbrændevin af Eau-de-Vie type, og hvis man ser bort fra et enkelt andet destilleri også de første i Danmark. Igennem længere tid havde man gået og puslet med tanken om at bruge  egne råvarer, erfaringer og interesser til at frembringe en mikroproduktion af ædel frugtbrændevin af den fineste kvalitet.

Gården Enghaven er den perfekte ramme for produktion af frugtbrændevin, da man har det hele lige uden for døren. Rent og fint kildevand og frugtbar jord, hvor frugttræerne hvert år leverer de dejligste smagfulde frugter. Men passion for det man laver er ikke helt tilstrækkeligt for at sætte en produktion i gang, så i tiden efter den 29. oktober 2007, hvor selskabet ”Brænderiet Enghaven A/S” officielt blev stiftet, brugte man en masse energi på at indhente de nødvendige tilladelser for at producere brændevin.

Blandt andet søgte man om støtte hos Landdistriktsprogrammet, der har til formål at give befolkningen gode muligheder for at leve i og af landdistrikterne. Brænderiet Enghaven fik den maksimale støtte procent til projektet. Dette er de gode folk stolte af og ser det som en anerkendelse af deres forehavende. Først på sommeren 2008 var alle de nødvendige tilladelser i hus og den 25. juni 2008 ankom hjertet i produktionen – brænderen fra Müller Brennereianlagen Gmbh. Brænderen er håndsmedet i kobber og rustfrit stål. Brænderen er af den patenterede type aRoMat – der er det ypperste, når det handler om at få optimal aroma og smag i brændevinen samt opnåelse af renheden i alkoholen.