4,2 vivino

Brunello di Montalcino - Castello Banfi - DOCG

450,00 kr

 

"The 'brun'"

I Brunello di Montalcino produceres Toscanas bedste vin. Vi er i Montalcino i Sienna regionen. Ca 80 km fra Firenze ligger dette overstadige vinområde, hvis vine, som udelukkende er Sangiovese druer, er kendte og skattede verden over. De er sublime madvine og har tit meget lang levetid. Vi har her fundet en Brunello som har det hele og er til at betale.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
År2016
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Elegant og afbalanceret Brunello, kendetegnet ved en sød, rig og kompleks aroma af frugtsyltetøj.

tabs-icon2 Smag

En vin med fantastisk struktur, der er godt afbalanceret af en god blødhed og tørhed i finalen

tabs-icon3 Eftersmag

Ekstremt vedvarende med fremragende lagringspotentiale.

Beskrivelse

Vinene fra Banfi Toscana er født af en dyb kærlighed til dette fantastiske land. De er produceret med udvalgte druer fra specialiserede vinmarker og udtrykker den ægte og autentiske karakter af den toscanske jord og ledsager os på en rejse gennem en af ​​Italiens mest forførende vingårde. Takket være deres livlighed og friskhed er disse vine behagelige at drikke, når de er unge og egnede til daglig forbrug, uden at gå på kompromis med Banfis karakter og høje kvalitetsstandarder.

Det omhyggelige valg af de bedste druer, efterfølges af vinificering i temperaturkontrolleret (27-29 °) Horizon hybrid rustfrit stål og trætanke med skindkontakt i 10-12 dage. Vinen modnes i 2 år i forskellige størrelser af egetræstønder, 350-liters barriques for 20% og 60 og 90 hl fade til 80%; Vinen modnes derefter i flaske i yderligere 8-12 måneder før frigivelse.

Vingårdens hjemmeside HER - Se en smuk video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
 
  • 91 point på www.falstaff.com, marts 2021
  • 91 point på www.jebdunnuck, marts 2021
  • 92 point på www.winespectator.com, juni 2021
  • 94 point på www.robertparker.com og i The Wine Advocate, november 2020
  • 95 point på www.jamessuckling.com, november 2020
  • 95 point på www.winescritic.com, februar 2021
  • 92 point i Wine Enthusiast

 

Område og Producent

Banfi blev grundlagt i 1978 takket være viljen fra de italienske-amerikanske brødre, John og Harry Mariani.

Fra begyndelsen var målet for de to brødre at skabe en avanceret vingård kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af premium-vin.

Sammen med Mariani-familien ser man også Ezio Rivella, som er en af ​​Italiens vigtigste enologer. Han forstod, at ejendommen på grund af jordens rigdom og den privilegerede mikroklimatiske position ville have stor kapacitet til udvikling af fine vine.

I disse år købte brødrene, John og Harry, også Bruzzone, en historisk vingård i Piemonte. Grundlagt i 1860 og specialiseret i produktion af mousserende vin og er i dag kendt som Banfi Piemonte.

Banfi-ejendommen strækker sig syd for Montalcino til grænsen til Val d'Orcia. Af de 7.100 hektar land er omkring en tredjedel beplantet med vinstokke, i en konstellation af enkelte vinmarker. Resten er olivenlunde, frugttræer (hovedsageligt blommer), skov og krat. 

 Som et projekt, der er dedikeret til at fremhæve de værdsatte DOC'er i nedre Piemonte, repræsenterer Banfi Piemonte den perfekte union mellem den hundrede år gamle mousserende vin tradition og en stor erfaring opnået igennem arbejdet i kældrene. Ejendommen strækker sig mellem byerne Novi Ligure og Acqui Terme over et område på 124 acres, hvoraf 114 er vinstokke.

Banfi's dedikation til Toscana har for nylig bragt Banfi til nye territorier. En af de mest stemningsfulde i regionen: Bolgheri, hvor en lille ejendom baseret på etruskernes legende producerer en Bolgheri DOC; Maremma, et område dedikeret til produktionen af ​​Vermentino; og Chianti, mest værdsat til fødslen af ​​Chianti Classico.

Vingården, der er designet til at beskytte druens integritet og rigdom, anvender avanceret teknologi, resultatet af revolutionerende teknisk forskning og innovation. 

Og i denne samme filosofi, der er baseret på kontinuerlig forskning, kom et antal projekter til at foregå på deres ejendom, herunder undersøgelse af Sangiovese kloner og forskning om sammensætning og modning af træ til tønder.

Således er vingården i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og 12 gange løbet med den flotte titel som "Bedste italienske vineri" ved Vinitaly.