4,5 vivino

Castello Banfi - Poggio all'Oro - Brunello di Montalcino Riserva DOCG

1.140,00 kr

 

"Brunello Finest"

I Brunello di Montalcino produceres Toscanas bedste vin. Vi er i Montalcino i Sienna regionen. Ca 80 km fra Firenze ligger dette overstadige vinområde, hvis vine, som udelukkende er Sangiovese druer, er kendte og skattede verden over. De er sublime madvine og har tit meget lang levetid.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Vildt
År2012
Alkohol13,5 %
Vivino4,5
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Sort frugt og krydderi, med antydning af tobak, violet og chokolade

tabs-icon2 Smag

Fyldig med en fløjlsagtig mundfølelse og godt struktureret med smidig tanniner og god syre

tabs-icon3 Eftersmag

Blomme- og kirsebærsmag giver plads til en lang finish.

Beskrivelse

Vinene fra Banfi Toscana er født af en dyb kærlighed til dette fantastiske land. De er produceret med udvalgte druer fra specialiserede vinmarker og udtrykker den ægte og autentiske karakter af den toscanske jord og ledsager os på en rejse gennem en af ​​Italiens mest forførende vingårde. Takket være deres livlighed og friskhed er disse vine behagelige at drikke, når de er unge og egnede til daglig forbrug, uden at gå på kompromis med Banfis karakter og høje kvalitetsstandarder.

Dog er en af vingårdens flagskibe ikke beregnet til at drikke i sin ungdom. Denne single vinmark "Poggio all'Oro" (gylden knold) findes på Castello Banfi's ejendom i den sydlige del af Montalcino. Blød presning af druerne efterfølges af temperaturstyret macerering i 12-14 dage. Frigivet først i det sjette år efter høst. Vinen modnes i mindst fem år inklusive mindst 2½ år i franske egebarriques på 225 l.

Vingårdens hjemmeside HER - Se en smuk video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger

Skovbund, grillet urt og pibetobaksaromaer fører an på denne fast strukturerede vin. Den fyldige gane byder på tørret kirsebær, gennemskåret sviske, orange skum og lakris mod tæt strikkede tætkornede tanniner. Drik 2022–2032.

Dato udgivet: 7. maj 2018

 

93 P

Dyb rød. Lokkende blomsternotater komplicerer næsen af ​​moden rød kirsebær, røget pølse, laurbærblad og en nuance af rødt rødt kød. Derefter ren, frisk og lang, der viser en velsmagende, næsten metallisk kvalitet i den lange, monterende stramme finish. Denne meget seriøse Brunello slår mig som mindre parfume og sød end tidligere årganger […]

Dato udgivet: 10. april 2018

 
 

93 point

Denne vin produceres kun i udvalgte årganger. Brunello di Montalcino Riserva Poggio All'Oro 2012 er en sprudlende og robust pyntet vin, der giver rigelig lufttid til sine forskellige bestanddele. Frugten, krydderiet, strukturen og friskheden spilles alle sammen og finder i sidste ende sømløs integration til at blive en stor glad helhed. [...]

Dato udgivet: 23. marts 2018

Område og Producent

Banfi blev grundlagt i 1978 takket være viljen fra de italienske-amerikanske brødre, John og Harry Mariani.

Fra begyndelsen var målet for de to brødre at skabe en avanceret vingård kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af premium-vin.

Sammen med Mariani-familien ser man også Ezio Rivella, som er en af ​​Italiens vigtigste enologer. Han forstod, at ejendommen på grund af jordens rigdom og den privilegerede mikroklimatiske position ville have stor kapacitet til udvikling af fine vine.

I disse år købte brødrene, John og Harry, også Bruzzone, en historisk vingård i Piemonte. Grundlagt i 1860 og specialiseret i produktion af mousserende vin og er i dag kendt som Banfi Piemonte.

Banfi-ejendommen strækker sig syd for Montalcino til grænsen til Val d'Orcia. Af de 7.100 hektar land er omkring en tredjedel beplantet med vinstokke, i en konstellation af enkelte vinmarker. Resten er olivenlunde, frugttræer (hovedsageligt blommer), skov og krat. 

 Som et projekt, der er dedikeret til at fremhæve de værdsatte DOC'er i nedre Piemonte, repræsenterer Banfi Piemonte den perfekte union mellem den hundrede år gamle mousserende vin tradition og en stor erfaring opnået igennem arbejdet i kældrene. Ejendommen strækker sig mellem byerne Novi Ligure og Acqui Terme over et område på 124 acres, hvoraf 114 er vinstokke.

Banfi's dedikation til Toscana har for nylig bragt Banfi til nye territorier. En af de mest stemningsfulde i regionen: Bolgheri, hvor en lille ejendom baseret på etruskernes legende producerer en Bolgheri DOC; Maremma, et område dedikeret til produktionen af ​​Vermentino; og Chianti, mest værdsat til fødslen af ​​Chianti Classico.

Vingården, der er designet til at beskytte druens integritet og rigdom, anvender avanceret teknologi, resultatet af revolutionerende teknisk forskning og innovation. 

Og i denne samme filosofi, der er baseret på kontinuerlig forskning, kom et antal projekter til at foregå på deres ejendom, herunder undersøgelse af Sangiovese kloner og forskning om sammensætning og modning af træ til tønder.

Således er vingården i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og 12 gange løbet med den flotte titel som "Bedste italienske vineri" ved Vinitaly.