- Beskrivelse
The Caley er toppen af en lang vinfremstillingsrejse af fremragende kvalitet, der med rette ærer Yalumbas mest eventyrlystne søn, Fred Caley Smith. En blanding af Coonawarra Cabernet Sauvignon og Barossa Shiraz, The Caley er et klassisk ægteskab af to ædle sorter og to store australske vinregioner.
The Caley er blevet høstet fra tre fremragende vinmarker i Coonawarra- og Barossa-regionerne, herunder to Yalumba-familieejendomme, The Menzies Estate Vineyard og Mexican Vale Vineyard.
Caley'en blev modnet i 21 måneder i 46% nye franske barriques, resten i 2 år og ældre franske barriques. Efter aftapning den 29. juni 2017, blev vinen opbevaret i yderligere 36 måneder før den blev frigivet i juli 2020. Vinen bliver bedre år for år og når sit peak om ca. 30 år.
Se vingårdens hjemmeside HER - Se en video om The Caley HER
Obs: Sælges kun her på webshoppen og ikke i butikken.
- Hvad anmelderne siger
98 Point James Halliday
52% Coonawarra cabernet, 27% Barossa cabernet and 21% Barossa shiraz, open-fermented with wild yeast (three days) then cultured yeast. Bright, deep crimson-purple; the bouquet instantly semaphores a glorious profusion of cassis, blackberry and black cherry fruits, flavours which are precisely mirrored by the palate. But it's the way this beautiful wine caresses the mouth that is so special, the tannins polished, the oak judged to perfection.100 Point Sam Kim
Exquisitely composed, perfectly poised and impeccably structured, this is an exceptional wine that wine lovers of Yalumba have been waiting for 168 years. The compelling bouquet shows dark fruit, cocoa, clove, bay leaf, almond and violet aromas with nuances of black olive and truffle. The oak infusion is discreet and seamless. It is concentrated and beautifully weighted on the palate, and exhibits silky texture, fleshy mouthfeel and loads of fine, polished tannins. The wine is pristine, yet spectacularly complex, and flows effortlessly through the palate, gradually expanding to a gloriously long, engaging finish. 2012 The Caley is a blend of Coonawarra cabernet sauvignon and Barossa shiraz, matured in new and seasoned French oak barrels for 22 months. At its best: 2022 to 2042.96+ Point Robert Parker's Wine Advocate
This is the first vintage of Yalumba’s new Cabernet/Shiraz-based flagship wine. Deep garnet in color, the 2012 Cabernet Sauvignon / Shiraz The Caley offers expressive baked blackberries, cherry cordial and blackcurrant jelly notes with suggestions of Chinese five spice, cedar and anise. The palate is built like a brick house, delivering a solid structure of firm, grainy tannins and plenty of freshness to support and complement the voluptuous, full-bodied flesh. It offers a very long, layered finish with lingering exotic spice and black berry preserves notes. Give it 3-5 more years in bottle and drink it over the next twenty-five.- Område og Producent
Yalumba, der er Australiens ældste familieejede vinfirma, blev grundlagt helt tilbage i 1849 af Samuel Smith i Barossa Valley i South Australia. Barossa Valley ligger ca. 1 times kørsel fra South Australias hovedstad Adelaide. De milde og fugtige vintre samt de tørre og varme somre kombineret med en gennemsnitlig nedbørsmængde på 500-750 mm gør Barossa Valley til et ideelt område for vindyrkning. Yalumba er et indfødt ord, som betyder ”al jorden heromkring”, og Yalumba opererer fortsat fra samme sted i Barossa Valley, hvor Samuel Smith grundlagde sin vingård tilbage i 1849. Vinfirmaet har været i samme families eje i over 170 år, og familien Hill-Smith har lige siden grundlæggelsen været aktivt involveret i lokalområdet i Barossa Valley samt i hele den australske vinindustri. Lige siden Yalumbas første vinstokke blev plantet i 1849 har familien Hill-Smith været optaget af bæredygtige fremgangsmåder, og igennem årene har Yalumba modtaget over 40 nationale og internationale anerkendelser for bæredygtighed. Yalumba bruger ikke animalske produkter i vinfremstillingen og er derfor leveringsdygtige i en lang række veganervenlige vine. 6. generation af familien Hill-Smith står på spring og er allerede involveret i Yalumba. Men det er i dag 5. generation af familien Hill-Smith, der står i spidsen for Yalumba, hvor man udover det hidtil største solcellesystem i et australsk vinfirma har eget ”vingartneri” og et arbejdende bødkerværksted. Yalumba er et ikonisk brand og laver fantastiske vine med individuelle karaktertræk og masser af identitet.