4,0 vivino

Christine's Vineyard - Rusden Wines - Barossa Valley - Grenache

325,00 kr

 

'Mom's'

Familie vingården Rusden, kan man ikke undgå at blive forelsket i. Her i Barossa Valley laver de vin efter de gamle traditioner, men med stor dedikation for deres terroir.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Letkrydret, Tør
DruerGrenache
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2017
Alkohol15 %
Vivino4,0
tabs-icon1 Duft

"Mors vinmark" med Grenache druer. Sure kirsebær, krydderi med blomsterduft, og en lille nutty karakter.

tabs-icon2 Smag

i munden er vinen delikat som Grenache skal være, med noter af kirsebær, krydderi og blid tannin. Lys i farven, men smukt klar. En stor vin, en af ​​Christians stolteste resultater fra disse gamle vinstokke.

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Da Christian, som er sønnen på vingården, voksede op, så var denne vin, som kom fra en speciel terasse/vinmark, hans mors Christine, ynglingsmark. Christian har for at ære sin mor, gjort lidt ekstra for at lave en superb Grenache. Her dybt i området Vine Vale, som ligger i Barossa, laver stokkene, som gror på sandjord, en meget aromatisk vin med en krydret tendens.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Blandt top 10% af alle vine i landet (2017 Årgang)

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970