4,6 vivino

Rusden Wines - Sandscrub 2001 - Shiraz - Barossa Valley

3.495,00 kr

 

"The Canonball"

 Måske en af de mest intense Shiraz vine som jeg nogensinde har smagt. Jeg vil anbefale at man har en Coravin, for efter et glas er man mæt. For den der elsker Shiraz, fadlagring i mange år og dyb extraktion ad druerne, ja så er denne vin den ultimative oplevelse.

TypeRødvin
Indhold i CL70
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Meget Kraftig, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skaldyr, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2001
Alkohol15,5 %
Vivino4,6
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kompleks næse af mørk frugt, grillet bacon, krydderi og kakao.

tabs-icon2 Smag
Dyb lilla farvet med et utroligt mangfoldigt udvalg af smag som ristet brød, salt karamel, tørrede violer, forkullet kød, sorte kirsebær og 
konserveret blåbær
tabs-icon3 Eftersmag

Afslutningen er lige så intens som smag og duft og varer til dagen efter.

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Jeg har aldrig smagt så intens en vin. Hvis du kan drikke en hel flaske i løbet af aftenen, kan det blive lidt for intenst. Del den sammen med de bedste venner du har.

Vinen er håndplukket, håndbeskærede ældgamle vinstokke. Åben fermenteret, kurvpresset og modnet på druekvaset i ny fransk eg. Fire år i tønde. Fire år på flaske. Otte år i skabelsen.

Denne vin kommer i en individuel og elegant håndlavet præsentationsboks.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

most_user_rated

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 20 bedømmelser

 

Blandt top 2% af alle vine i verden 

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen Christian og hans kone Amy har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970