4,0 vivino

Rusden Wines - Full Circle - Mataro - Barossa Valley

299,00 kr

 

'In the bush'

Christian som er grundlæggernes søn, driver nu vingården Rusden videre. Christian er vokset op i firserne, hvor vinavlen i Barossa blev mere og mere automatiseret og drejet hen mod store hektarudbytter, som skulle give millioner af liter intetsigende vin til europæiske og australske forbrugere. Ældgamle vinstokke blev brændt på de jorde som nu tilhøre Rusden vingården. Over 20 år efter er de gamle sorter igen blevet tilplantet og som i gamle dage står de som bush vine. Denne vin er på druen Mataro, som du måske kender som Mourvedre eller som Monastrell i Spanien.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFyldig, Letkrydret, Tør
DruerMourvèdre(Monastrell)
God TilRødt Kød, Vildt
År2012
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
tabs-icon2 Smag

Denne 2012 vin giver en enorm kompleksitet. Frugten hives op et stort niveau og derudover krydderier, læder og mange andre smags og duft noter. Det er en vin som er oppe i den højeste skala.

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
best_user_rated
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
most_user_rated
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 30 bedømmelser
Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.