4,0 vivino

Driftsand - Rusden Wines - Barossa Valley - GSM

295,00 kr
  • Køb 3 for 235.00 pr. fl. og spar 21%

 

'Back in time'

Familie vingården Rusden, kan man ikke undgå at blive forelsket i. Her i Barossa Valley laver de vin efter de gamle traditioner, men med stor dedikation for deres terroir. 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFrugtig, Fyldig, Letkrydret, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2018
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Den store 'All-rounder' ... krydret, salte, generøs frugt. På næsen er der masser af rige frugtkarakterer, og det blide krydderi giver vinen en sød kant

tabs-icon2 Smag

Smagen er fyldig med sur kirsebær, abrikos og noget mørk bærfrugt. Ultra drinkable, en klassisk GSM-stil, der passer til ethvert bord

tabs-icon3 Eftersmag

Dejlig finish med blid tannin og god længde

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok det mest frugtbare og konsistente druedyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Vinen her er klasiske Syd-Rhone blend med Shiraz of Grenache druer. På vinmarken hvor denne vin høstes, var der for 40-50 år siden 80 år gamle bushwine vinstokke, men efterspørgslen dengang, gik efter højtydende druestokke, hvor druerne skulle bruges som bulk vin til Europa og USA. Da familen købte stedet gik man i gang med at genplante Shiraz og Grenache i bushwine stil og fra vinmarken laves der bedre og bedre vine, som stokkene bliver ældre og ældre.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

top_ranked

Blandt top 3% af alle vine i verden (2015 Årgang)

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970