4,2 vivino

Good Shepherd - Rusden Wines - Barossa Valley - Malbec

375,00 kr
  • Køb 3 for 325.00 pr. fl. og spar 14%

 

'Malbec smæk'

Familie vingården Rusden, kan man ikke undgå at blive forelsket i. Her i Barossa Valley laver de vin efter de gamle traditioner, men med stor dedikation for deres terroir. 

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerMalbec
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Skimmel Ost
År2017
Alkohol13 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Malbec druen kom ind i kælderen en smule mere moden end tidligere år. Det er den bedste høst i de år de har haft Malbec druer. Duften er blåbær og kardemomme med en del krydderi.

tabs-icon2 Smag

Smagen har en fløjlsagtig struktur med kendetegnende blåbær og cassis-tegn. Et elegant eksempel på Malbec, der afsluttes med en dejlig frugtprofil og bløde tanniner.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang og intens

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Rusden lavede sin første årgang med ren Malbec i 2009. Det er ikke tit man ser denne drue som alene drue i en australsk vin, men Rusden er forelsket i denne type vine med masser af struktur, som holder over mange mange år. Christian Canute som er stifternes søn, dyrker denne type vin for at ære sin far Dennis, som altid har elsket Malbec vine. Navnet Good Shepherd har Christian fundet på, da det hele tiden minder ham om, at hans far altid har vist ham den rette vej.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970