- Beskrivelse
Thistledown er ikke bare endnu et vinhus. Det er som at finde ud af, at to mekanikere har gået i en garage og puslet med en bil, der kan køre fra Ferrari. Med andre ord (kunst)håndværk i den helt vilde mesterklasse. Håndplukket og håndlavet af de allerbedste druer, vildgæret i hele klaser og uden industrielle tilsætninger. To Masters of Wine, Giles og Fergal, står for driften og de styrer benhårdt efter friskhed, terroir og good old Aussie juiciness. Vinene er ikke i hverdagsprislejet, men stadig regulære kup i deres liga.
McLaren Vales nærhed til havet ser altid ud til at give vinene en luftig, veldefineret frugtprofil med masser af løftede aromater og lys frugt. Den afkølende havbrise, der dominerer modningssæsonen, kombineret med steder i større højder, giver mulighed for senere modning af sorter som Grenache, og det er der, blandt de lave, gamle sandbakker i Blewitt Springs og Clarendon, at vi finder nogle af de mest spændende Grenache frugt i hele Australien.
For vingården handler McLaren mindre om kraft og mere om frugtens renhed, balance og parfume. Man synes området er i verdensklasse for specielt Grenache druen.Nogle vinmarker har en bemærkelsesværdig historie at fortælle, og man stødte på sådan en vingård i slutningen af 2016. Ved Seaview-enden af Chapel Hill Rd er det gamle Grenache bush-vinstokke i kontrast til en plantning af meget yngre Grenache. Tilsyneladende blev halvdelen af vinstokken brændt, da en fugl fløj ind i en elledning, faldt til jorden og satte ild på stokkene! Tilbage var nogle af de fantastiske gamle vinstokke, som laver den her koncentrerede frugt gamle Grenache vinstokke er kendt for.Frugten blev håndplukket tidligt om morgenen den 9. marts inden hurtig transport til vingården, hvor man beholdte 50 % hele klaser. Et blidt fodpres var med til at etablere den vilde gæring. Efter fermentering blev vinen overført til 300 liter brugte franske egefade, hvor vinen holdt sig i 6 måneder, før den blev tappet ufineret og ufiltreret. - Der er kun lavet 1120 flasker i årgangen- Hvad anmelderne siger
96 point - JamesSuckling.com
95 point - Halliday Wine Companion
93 point - The Real Review
Rene Langdahl siger om denne vin
” Snydt, taget ved næsen… jamen, hvorfor give sig ud for at være noget andet end man er? Eller er det mig, der bare er for smalsporet, konservativ og pinot-manisk? Thistledown har med She’s Electric Grenache lavet en af de mest elegante udgaver jeg har smagt… på det seneste… mon dog… nogensinde… Det giver i hvert fald mening med betegnelse the pinot noir of the South i dette tilfælde om grenache. Thistledown er eksperter og jeg ved faktisk ikke om folkene bag kan lide Oasis, men elektrisk det er den. Og jeg var sikker på, at det var pinot noir, blindt! Den tekniske side siger sandjord, old vines og 50 % helklaser (hvem sagde Rayas) og infusionspraksis. Urtekrydret skovjordbær, campari og fodtrådte stevnsbær, noblesse, brutalitet og smartass på samme tid. Fremragende bevis på grenaches muligheder i snusfornuftige hænder i McLaren Vale. Og det med falskenspilleriet; altså, da den var afsløret kunne jeg jo sagtens smage, at det ikke var pinot noir … grenache er plastisk.”- Område og Producent
Thistledown er ikke bare endnu et vinhus. Det er som at finde ud af, at to mekanikere har gået i en garage og puslet med en bil, der kan køre fra Ferrari. Med andre ord (kunst)håndværk i den helt vilde mesterklasse. Håndplukket og håndlavet af de allerbedste druer, vildgæret i hele klaser og uden industrielle tilsætninger. To Masters of Wine, Giles og Fergal, står for driften og de styrer benhårdt efter friskhed, terroir og good old Aussie juiciness. Vinene er ikke i hverdagsprislejet, men stadig regulære kup i deres liga.
Giles har rejst verden rundt for at købe vin og skabe spændende nye produkter.Drivkraften bag Thistledown, Giles har rejst verden rundt for at købe vin, rådgive om emballage og vinfremstilling. Selvom hans første kærlighed er Spanien, har noget altid trukket ham tilbage til Australien, hvor meget af hans tidlige rejse i vinhandelen blev foretaget.Når han deler sin tid mellem Australien og Storbritannien, har Giles hænderne i de fleste af tærterne. Ved at arbejde med alle avlerne, køre høst, skabe vinfremstillingsspecifikationer og emballage, er han ikke en, der hviler let!Fergals bane gennem vinbranchen har været hård og hurtig med omfattende rejser i hele Europa, Sydamerika og Australien.Fergal er administrerende direktør for det britiske Alliance Wine og har ligesom Giles haft regelmæssige, lange eksponeringer for australsk vin, som har givet ham en vedvarende kærlighed til de vine, mennesker og regioner, der gør Australien til et så vidunderligt land at lave vin i.