4,2 vivino

THISTLEDOWN “THE CHARMING MAN” GRENACHE - MCLAREN VALE

850,00 kr

 

"The Charming"

Kultvingården Thistledown ligger i Mclaren Vale i det sydlige Australien. Herfra laves der vel nok noget af det bedste vin fra down under. Her har vi deres ultimative vin "The Charming Man"

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandAustralsk
OmrådeMclaren Vale
DruerGrenache
År2019
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

en duft af koncentreret dybe røde frugter

tabs-icon2 Smag

Denne vin viser muskuløse, men elegante silkebløde sorte frugter med dybe, rige, varmende krydderier, antydninger af violet, mineralsk og sort kirsebær

Beskrivelse

Thistledown er ikke bare endnu et vinhus. Det er som at finde ud af, at to mekanikere har gået i en garage og puslet med en bil, der kan køre fra Ferrari. Med andre ord (kunst)håndværk i den helt vilde mesterklasse. Håndplukket og håndlavet af de allerbedste druer, vildgæret i hele klaser og uden industrielle tilsætninger. To Masters of Wine, Giles og Fergal, står for driften og de styrer benhårdt efter friskhed, terroir og good old Aussie juiciness. Vinene er ikke i hverdagsprislejet, men stadig regulære kup i deres liga.

McLaren Vales nærhed til havet ser altid ud til at give vinene en luftig, veldefineret frugtprofil med masser af løftede aromater og lys frugt. Den afkølende havbrise, der dominerer modningssæsonen, kombineret med steder i større højder, giver mulighed for senere modning af sorter som Grenache, og det er der, blandt de lave, gamle sandbakker i Blewitt Springs og Clarendon, at vi finder nogle af de mest spændende Grenache frugt i hele Australien.

For vingården handler McLaren mindre om kraft og mere om frugtens renhed, balance og parfume. Man synes området er i verdensklasse for specielt Grenache druen.
 
Et bemærkelsesværdigt sted, der har vinstokke på over 100 år. Hele stedet, der er plantet højt i den maleriske underregion Clarendon, er tørvoksede bushvinstokke og har været dyrket af samme familie i 3 generationer. Denne vin kommer fra en bestemt blok, hvor baldakinen er hævet lidt højere over jorden, hvilket giver mulighed for bedre luftcirkulation og øget udstrålet sollys.
 
Håndplukket frugt blev transporteret til vingården, hvor 20% blev tilbageholdt som hele klaser, der skulle placeres på bunden af ​​en 2 tons åben gæringsbeholder. Vildgæret og forsigtigt hånddykket to gange om dagen under aktiv gæring. Presset af og over til 300 liters egefade, hvoraf 25% var nye. - Kun 930 flasker er produceret!!
 
Vingårdens hjemmeside HER - Se en video om denne vin HER - Se også en fed video fra vingården HER
 
 
Hvad anmelderne siger

97 points James Suckling
This is sourced from the Smart Vineyard, up on the ridge at Clarendon and has a very singular, powerful expression of raspberry and red-plum aromas, as well as some bracken and forest-wood notes. Very pure. The palate has a succulent feel with acidity that enlivens the rich, powerful, red-berry flavors. The tannins round the flanks, providing a crescendo feel to the long, fresh and upbeat finish. Drink or hold.

96 points James Halliday
Sourced from a high-canopied plot of centurion bush vines, deep rooted and resilient. Hand harvested, fermented wild and plunged regularly in an open-top vessel, with 20% whole bunches. Pressed off to 300L oak (25% new). More muscular than its svelte Blewitt brethren. The fruit, warmer: kirsch, orange peel, tangerine and black cherry. Floral. More overt and impactful. Mineral force, over sandy and ethereal detail. But it makes me no less giddy!

95 points The Wine Front
From the Smart vineyard up in Clarendon. How many Grenache based wines can these lunatics at Thistledown make in any given year? Anyway, Johnny Marr produced one of the best, and most enduring guitar parts ever written for the song of the same name, made all the better because it was played on a Fender Telecaster. How’s the purity? Crisp and clear red fruit, mint and liquorice root perfume, a dusting of exotic spice. It’s light and fresh, rings like a well struck triangle, fine emery board tannin, cool and calm, vanilla and juicy raspberry on a long and precise finish. Fine wine, no doubt.

93 points The Real Review
Medium red/purple colour. Spicy aromas, attractive and elegantly crafted, with balance and approachability on the palate. Light to medium-weight, but good intensity, attractive flavour and style. A very appealing wine that already drinks very well despite its youth. (930 bottles made. Grown by the Smart family. 20% whole-bunches fermented.

93 points Gourmet Traveller Wine
Fermented with 20% whole bunches, the wine is elegantly stated and of light to medium weight, but very good intensity. Attractively spicy aromas and flavours, and already drinking well despite its youth.

Område og Producent

Thistledown er ikke bare endnu et vinhus. Det er som at finde ud af, at to mekanikere har gået i en garage og puslet med en bil, der kan køre fra Ferrari. Med andre ord (kunst)håndværk i den helt vilde mesterklasse. Håndplukket og håndlavet af de allerbedste druer, vildgæret i hele klaser og uden industrielle tilsætninger. To Masters of Wine, Giles og Fergal, står for driften og de styrer benhårdt efter friskhed, terroir og good old Aussie juiciness. Vinene er ikke i hverdagsprislejet, men stadig regulære kup i deres liga.

giles

Giles har rejst verden rundt for at købe vin og skabe spændende nye produkter. 
Drivkraften bag Thistledown, Giles har rejst verden rundt for at købe vin, rådgive om emballage og vinfremstilling. Selvom hans første kærlighed er Spanien, har noget altid trukket ham tilbage til Australien, hvor meget af hans tidlige rejse i vinhandelen blev foretaget. 
Når han deler sin tid mellem Australien og Storbritannien, har Giles hænderne i de fleste af tærterne. Ved at arbejde med alle avlerne, køre høst, skabe vinfremstillingsspecifikationer og emballage, er han ikke en, der hviler let!
Alliance-wine-Fergal-e1488353423921
Fergals bane gennem vinbranchen har været hård og hurtig med omfattende rejser i hele Europa, Sydamerika og Australien. 
Fergal er administrerende direktør for det britiske Alliance Wine og har ligesom Giles haft regelmæssige, lange eksponeringer for australsk vin, som har givet ham en vedvarende kærlighed til de vine, mennesker og regioner, der gør Australien til et så vidunderligt land at lave vin i.