4,1 vivino

Rusden Wines - Boundaries 2017 - Cab. Sauvignon - Barossa Valley

450,00 kr

 

'The Fighter'

Barossa dalen er en af de varmeste vinregioner i Australien. Det at dyrke Cabernet Sauvignon er egentlig nået der høre til i koldere klima. Christian, som er sønnen til grundlæggerne, elsker druen. En drue med temperament, hurtig groende og altid med saft og kraft. På gården dyrkes den i udkanten (boundaries) hvor der er dybt sand. Stokken er derfor nød til at få sine rødder ned til det underliggende røde lerjord. Her får den fugt, men også de mineraler, som gør, at netop dette terroir opfattes i vinen.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerCabernet Sauvignon
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2017
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
3 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Et lavt udbytte giver en dyb koncentreret Cabernet med en dejlig duft af solbær, terroir og urteagtig noter.

tabs-icon2 Smag

Smagen er rig med masser af frugt, tobak, fad og fine tanniner. Fra vingården lyder det, at denne vin er og bliver en absolut klassiker.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

 

Parker har smagt årgangene 2001-2003-2004 og giver 94 og 95 P

top_ranked

Blandt top 3% af alle vine i verden 

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen Christian og hans kone Amy har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970