3,6 vivino

Christian - Rusden Wines - Barossa valley - Chenin Blanc

250,00 kr

 

"Christian's Wine"

Familie vingården Rusden, kan man ikke undgå at blive forelsket i. Her i Barossa Valley laver de vin efter de gamle traditioner, men med stor dedikation for deres terroir. 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFrisk, Frugtig, Sød
DruerChenin Blanc
God TilFisk, Skaldyr
År2019
Alkohol12 %
Vivino3,6
4 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften har tropiske noter med melon, guava og citrus.

tabs-icon2 Smag

Smagen er frisk, ren og livlig. Syren i viner er perfekt balanceret

tabs-icon3 Eftersmag

eftersmagen er Nashi pærer og moden frugt.

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Vinen her er Chenin Blanc. Hånd plukket og fadgæret og modnet i fransk eg.

Se en video med Christian, som ejer vingården HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

2019 er ikke bedømt endnu

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god.

I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade. Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970