4,6 vivino

Klein Constantia - Vin de Constance

750,00 kr

 

"Hof vin"

Engang dyrkede man på denne vingård den legendariske Constantia-vin, som Napoleon, Kong Ludwig XIV, George IV og Kansler Bismarck drak og gemte i deres private vinkældre. I starten af det 19. århundrede blev Constance-vinen købt af europæiske dommere og andre rigmænd frem for Ch. Yquem, Tokay og Madeira. Dette er altså en utrolig fornem vin fra Constance, som igennem de sidste århundreder er blevet betragtet som en af de største vine i verden. Det var efter sigende Nelson Mandelas yndlingsvin.

 

TypeDessertvin
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
FyldeKraftig, Sød
God TilChokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2014
Alkohol14 %
Vivino4,6
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vinen lagres op til 4 år på egetræsfade – denne årgang har været lagret 3 år på franske og ungarske egetræsfade samt 6 måneder på ståltanke. Den er flot gylden ravfarvet og har en frisk, blomsteragtig duft med noter af citrus.

tabs-icon2 Smag

Fyldig frugtsmag af eksotiske frugter og krydderier samt en ren, 

tabs-icon3 Eftersmag

frisk og vedvarende eftersmag.

Beskrivelse

Vinlusen, som i slutningen af 1800-tallet kom til Cape-provinsen, spredte død og ødelæggelse, og samtidig forsvandt Constance-vinen fra markedet. I 1980 købte familien Jooste ejendommen, og de brugte i en årrække mange penge og stor flid på at få Klein Constantias navn spredt over hele den store vinverden – igen. Over hundrede år efter Constance-vinens forsvinden, kom genfødslen – Vin de Constance – lavet som den gamle Constantia fra vingården, der engang producerede denne legendariske vin.
At vinen er velegnet til royale begivenheder blev bevist i 2015, hvor Englands Dronning Elizabeth serverede Vin de Constance 2008 for den kinesiske præsident Xi Jinping og hans kone ved en officiel statsmiddag på Buckingham Palace. 

Se en video om Vin de Constance HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
top_listed
Rangerer #2 i Classic Sweet Wines for Valentine's Day
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Klein Constantia, som blev grundlagt i 1685 af Simon Van Der Stel, der var den første hollandske guvernør i Cape Town. Vingården blev i 1980 købt af familien Jooste, som i en årrække brugte mange penge og megen tid på igen at få Klein Constantias navn spredt over hele den store vinverden. Klein Constantia ligger få kilometer uden for Cape Town, hvor markerne med vinstokke bølger ned af bjergsiderne i et klima, der er perfekt til fremstilling af store vine. Klein Constantia bliver ofte kaldt "verdens smukkest beliggende vingård", og i Wine & Spirits har Klein Constantia været blandt "Top 25 vineyards" i verden. På Tim James’ www.grape.co.za blev Klein Constantia i 2014 udnævnt til at være blandt de 20 bedste vinerier.

Se en dejlig video HER