4,4 vivino

Viberti - "San Pietro - DOCG Barolo Riserva - 2016

550,00 kr

 

"San Pietro 16"

Viberti laver nogle af de bedste Barolo overhovedet og så er det rigtigt fint, at vinene er rigtig gode køb samtidig. Barloen her er fra vinmarken San Pietro og fra det fantastiske år 2016. Vellavede Barolo fra denne årgang, kan lagres i årtier og bliver bare bedre og bedre. Vinen laves kun når der har været de bedste betingelser i marken.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2016
Alkohol14 %
Vivino4,4
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

krydderier, mineralske aromaer, vildt, moden frugt, antydninger af lokale urter

tabs-icon2 Smag

Fyldig og let krydret smag med skønne balsamiske noter samt en lang og behagelig eftersmag. Vinen har stadig et ungdommeligt præg med masser af liv.

Beskrivelse

Druerne fermenteres i lodrette ståltanke; fermenteringen varierer fra 16 til 24 dage, afhængigt af årets klimaudvikling. Vinen flyttes derefter ind i tanke ved en kontrolleret temperatur til malolaktisk gæring, der udføres og holder stabil ved 20 ° C i hele processens varighed. Modningen finder sted i ikke-ristede tønder i en periode på 46 måneder, efterfulgt af yderligere 3 måneder i stål før aftapning. Vinen forbliver i flasken i cirka 12 måneder, før den markedsføres. Vinen produceres udelukkende i årganger, der er egnet til lang lagring.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2011 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 80 bedømmelser (2006 Årgang)

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 130.000 flasker om året , som dyrkes på 21 ha. og som er lavet af et ungt og motiveret personale. 

Vinkælderen med de mest moderne teknologier har gjort det muligt at nå store kvalitative mål. Brugen af ​​roto fermenter, afkortningen af ​​macerationer og den maniske opmærksomhed på renheden og elegancen af ​​parfumerne har gjort det muligt at opnå en standard, der gør Viberti-stilen umiskendelig af andre.

Filosofien i kælderen er meget klar. En bevidst brug af teknologi, et retfærdigt kompromis mellem tradition og innovation, der ikke kun ser de kortere macerationer og gæring, men også den kontinuerlige brug af "tino" til aldring.

I dag, som i går, er netop denne type afstublede koniske tønde lavet af ikke-ristede egetræslameller. Specielt for Bricco Airoli & for Baroli tillader denne type lagring en veldefineret udvikling af sortsaromaerne og er garanten for langtidslagring af vine.

Vinmarkerne er produktionens bankende hjerte og styres med ekstrem omhu og sans for detaljer. Vinmarkerne er hovedsageligt placeret på vestsiden af ​​byen Barolo, og højden er nøgleelementet og fælles, hvilket ser dem alle placeret mellem 400 og 500 meter over havets overflade.

De dyrkede sorter er Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, samt en lille Chardonnay-vingård, der giver liv til en mikroproduktion af Chardonnay i renhed.

Fra crus af Bricco Delle Viole, bliver San Pietro- og La Volta-druerne fortsat udvalgt til produktion af reserver, produceret udelukkende i årgange, der anses for at være exceptionelle for Viberti Giovanni-vingården. Den historiske cuvée Buon Padre er i dag resultatet af foreningen af ​​druerne, der kommer fra forskellige crus. Ud over de 3 crus af historisk ejendom alias, er San Pietro, Bricco Delle Viole & la Volta tilføjet San Ponzio, Fossati, Albarella, Perno og Monvigliero.