4,0 vivino

Le Strette Barolo "Bergeisa" -, Piemonte

325,00 kr

 

'Båndet'

Le Strette betyder oversat fra italiensk båndet. Båndet mellem den kultiverede jord og geologien på vinmarken. Mauro og Savio har arvet forældrenes tæft for vinavl og i 1997 købte de Le Strette. En ganske lille gård men med masser af erfaring.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2015
Alkohol14 %
Vivino4,0
10 stk. På lager
Smag

Lagret 28 måneder på ældre barriques, så frugten er blød og rig, men uden at fadet overdøvet. Duft og smag er klassisk Barolo, hvor syltede jordbær, noter af viol og modne hindbær går hånd i hånd med kamfer, lakridspulver, sod, skovbund og kakao. Barolo-kommunens elegante stil fornægter sig ikke og du får vin i særklasse der både smager forrygende nu og om et årti.

Beskrivelse

Enkeltmarks-barolo fra den lille mark Bergeisa i Barolo-kommunen, tæt op ad kendte cru som Brunate, Sarmassa, Zonchera og Cerequio. Der produceres kun 1500 flasker i alt. "Le Strette i Novello er alt for overset," skriver gastro.

Le Strettes ’Bergeisa’ fra Barolo-området kommer fra den lille mark af samme navn i Barolo-kommunen. Ja, forvirringen kan være komplet, men Barolo er både det overordnede område, hvoraf én af de 11 kommuner også hedder Barolo… Det skal ikke være alt for nemt jo!
Druerne fra de 40 år gamle Nebbiolo-stokke spontangærer og perioden med skindkontakt er mellem 22 og 27 dage. Herefter lagres den 28-32 måneder på store botti fade og i mindre kar. Der produceres kun 2500 flasker i alt om året! Frugten er blød og rig, men uden at fadet overdøver. Duft og smag er klassisk Barolo, hvor syltede jordbær, noter af viol og modne hindbær går hånd i hånd med kamfer, lakridspulver, sod, skovbund og kakao. Barolo-kommunens elegante stil fornægter sig ikke og du får vin i særklasse, der både smager forrygende nu og om et årti.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

"Le Strette i Novello er alt for overset," skriver gastro.

 

94 points James Suckling
Lots of ripe fruit with dried cherries and berries, as well as hints of dried flowers and hot stones. Full-bodied, big and dense with layers of firm and chewy tannins. Yet, it’s fresh and bright at the finish. Extremely well done. Drink from 2024.

Område og Producent

Le Strette-vingården, der blev grundlagt i Novello i 1997, henter sit navn fra den gamle landsby, hvor den ligger, hvor den oprindelige smalle adgangsvej går forbi gamle huse, før den afslører en panoramaudsigt over de bedste vinmarker i Barolo- og Langhe-bakkerne.

Ejerne Mauro og Savio Daniele arvet den samme lidenskab for vin som deres forældre Giulio og Giuliana. Ved hjælp af Gino Lagorio og hans familie anerkendte de øjeblikkeligt potentialet i Novello kommunen, et område dedikeret til Nebbiolo-druesorten med dens værdsatte og berømte Barolo cru (Menzioni Geografiche Aggiuntive) [underregion med produktion specifikation]), ikke at glemme druesorterne Barbera, Dolcetto og Nascetta i Novellos kommune.

Deres arbejdsfilosofi er klar: At pleje disse indfødte vinstokke for at få frem karakteristikaene for druerne selv og i den region, hvorfra de kommer. 
Fra underregionerne (MGA) i Bergera-Pezzole, Corini-Pallaretta og Bergeisa, der producerer Barolo, til Nascetta i kommunen Novello, der inkluderer vinmarker fra Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, bringer Le Strette-vingården værdien af region til de vigtigste italienske og oversøiske markeder.

Den nye vingård, der blev afsluttet i 2002, er den perfekte blanding af tradition og modernitet, et fyrtårn for miljømæssig bæredygtighed kombineret med implementeringen af ​​vinfremstillingsteknikker, der får mest ud af de forskellige sorter, der produceres.

UNI 11233 er den italienske standard, der implementerer principperne for landbrugsproduktion i overensstemmelse med den integrerede landbrugsmetode (nu konsolideret på europæisk og internationalt niveau), som gør det muligt at få et produkt (i dette tilfælde druen og derfor vinen)  certificeret ved hjælp af miljømæssigt bæredygtige, sikre og sporbare metoder på alle trin i processen.

Dette er vigtigt for at tilbyde forbrugerne en sund, sund vin, der respekterer miljøet og er en ægte ambassadør for Langhe's store vine. Certificeret miljømæssig bæredygtighed: de vigtigste punkter. Dette praktiseres i høj grad på vingården