- Beskrivelse
Le Strette ligger i Barolo-området, nærmere bestemt kommunen Novello, hvor også langt størsteparten af husets markparceller er placeret. I 1997 realiserede brødrene Mauro og Savio Daniele en fælles drøm: Deres egen vingård – Le Strette. Vin havde de i blodet fra forældrene, suppleret med uddannelser i henholdsvis vitikultur (processerne i marken) og ønologi (vinmageri) samt flere års erfaring fra arbejde hos andre producenter. Mauro har arbejdet som vinmager i 25 år for Ceretto. I marken arbejder Le Strette med hård beskæring og selektion gennem hele sæsonen. Dette sikrer optimal koncentration og modne druer. Certificeret bæredygtigt vinbrug, så ingen sprøjtemidler eller anden hårdhændet behandling af naturen. Stilmæssigt forholder brødrene sig pragmatisk til diskussionen mellem traditionalister og modernister. Som udgangspunkt er husstilen traditionel, med en snert moderisme.
Selv siger de “vinene skal give udtryk for terroiret i bredeste forstand og det indebærer selvfølgelig også et element af tradition og historie. Vi er dog ikke fundamentalister”.Enkeltmarks-barolo fra den lille mark Bergeisa i Barolo-kommunen, tæt op ad kendte cru som Brunate, Sarmassa, Zonchera og Cerequio. Der produceres kun 1500 flasker i alt. "Le Strette i Novello er alt for overset," skriver gastro.
Le Strettes ’Bergeisa’ fra Barolo-området kommer fra den lille mark af samme navn i Barolo-kommunen. Ja, forvirringen kan være komplet, men Barolo er både det overordnede område, hvoraf én af de 11 kommuner også hedder Barolo… Det skal ikke være alt for nemt jo!
Druerne fra de 40 år gamle Nebbiolo-stokke spontangærer og perioden med skindkontakt er mellem 22 og 27 dage. Herefter lagres den 28-32 måneder på store botti fade og i mindre kar. Der produceres kun 2500 flasker i alt om året! Frugten er blød og rig, men uden at fadet overdøver. Duft og smag er klassisk Barolo, hvor syltede jordbær, noter af viol og modne hindbær går hånd i hånd med kamfer, lakridspulver, sod, skovbund og kakao. Barolo-kommunens elegante stil fornægter sig ikke og du får vin i særklasse, der både smager forrygende nu og om et årti.- Hvad anmelderne siger
"Le Strette i Novello er alt for overset," skriver gastro.
94 points James Suckling
Lots of ripe fruit with dried cherries and berries, as well as hints of dried flowers and hot stones. Full-bodied, big and dense with layers of firm and chewy tannins. Yet, it’s fresh and bright at the finish. Extremely well done. Drink from 2024.- Område og Producent
Le Strette-vingården, der blev grundlagt i Novello i 1997, henter sit navn fra den gamle landsby, hvor den ligger, hvor den oprindelige smalle adgangsvej går forbi gamle huse, før den afslører en panoramaudsigt over de bedste vinmarker i Barolo- og Langhe-bakkerne.
Ejerne Mauro og Savio Daniele arvet den samme lidenskab for vin som deres forældre Giulio og Giuliana. Ved hjælp af Gino Lagorio og hans familie anerkendte de øjeblikkeligt potentialet i Novello kommunen, et område dedikeret til Nebbiolo-druesorten med dens værdsatte og berømte Barolo cru (Menzioni Geografiche Aggiuntive) [underregion med produktion specifikation]), ikke at glemme druesorterne Barbera, Dolcetto og Nascetta i Novellos kommune.
Deres arbejdsfilosofi er klar: At pleje disse indfødte vinstokke for at få frem karakteristikaene for druerne selv og i den region, hvorfra de kommer.
Fra underregionerne (MGA) i Bergera-Pezzole, Corini-Pallaretta og Bergeisa, der producerer Barolo, til Nascetta i kommunen Novello, der inkluderer vinmarker fra Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, bringer Le Strette-vingården værdien af region til de vigtigste italienske og oversøiske markeder.Den nye vingård, der blev opført i 2002, er den perfekte blanding af tradition og modernitet, et fyrtårn for miljømæssig bæredygtighed kombineret med implementeringen af vinfremstillingsteknikker, der får mest ud af de forskellige sorter, der produceres.
UNI 11233 er den italienske standard, der implementerer principperne for landbrugsproduktion i overensstemmelse med den integrerede landbrugsmetode (nu konsolideret på europæisk og internationalt niveau), som gør det muligt at få et produkt (i dette tilfælde druen og derfor vinen) certificeret ved hjælp af miljømæssigt bæredygtige, sikre og sporbare metoder på alle trin i processen.
Dette er vigtigt for at tilbyde forbrugerne en sund, sund vin, der respekterer miljøet og er en ægte ambassadør for Langhe's store vine. Certificeret miljømæssig bæredygtighed: de vigtigste punkter. Dette praktiseres i høj grad på vingården