4,0 vivino

Le Strette Barolo "Bergeisa" -, Piemonte

325,00 kr

 

'Båndet'

Le Strette betyder oversat fra italiensk båndet. Båndet mellem den kultiverede jord og geologien på vinmarken. Mauro og Savio har arvet forældrenes tæft for vinavl og i 1997 købte de Le Strette. En ganske lille gård men med masser af erfaring.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2011
Alkohol14 %
Vivino4,0
Beskrivelse

Enkeltmarks-barolo fra den lille mark Bergeisa i Barolo-kommunen, tæt op ad kendte cru som Brunate, Sarmassa, Zonchera og Cerequio. Der produceres kun 1500 flasker i alt. "Le Strette i Novello er alt for overset," skriver gastro.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

"Le Strette i Novello er alt for overset," skriver gastro.

I glasset
Lagret 28 måneder på ældre barriques, så frugten er blød og rig, men uden at fadet overdøvet. Duft og smag er klassisk Barolo, hvor syltede jordbær, noter af viol og modne hindbær går hånd i hånd med kamfer, lakridspulver, sod, skovbund og kakao. Barolo-kommunens elegante stil fornægter sig ikke og du får vin i særklasse der både smager forrygende nu og om et årti.
Område og Producent
Vingårdens marker syner ikke af meget, men ligger lige præcis der hvor store Baroloer bliver lavet. Et par tusind flasker bliver det til i en gennemsnitlig årgang, så det er et con amore-projekt af rang, brødrene Savio og Mauro Daniele har gang i med deres Le Strette-hus. Mauro har været vinmager i de sidste 25 år for Ceretto og er i dag fortsat tilknyttet huset, der ligger i eliten med en stjerne i Gambero Rosso. Le Strettes husstil er old school med en snært moderne vinmageri i spil. Barolo Bergeisa kommer fra den lille mark af samme navn i Barolo kommune med 40 år gamle Nebbiolo-stokke.