3,9 vivino

Viberti - Barbera d'Alba "La Gemella" DOC Superiore

185,00 kr
  • Køb 3 for 125 pr. fl. og spar 33%

 

"The Mother"

Maria er kone til Giovanni Viberti, en kvinde af ydmyg oprindelse, der yder et grundlæggende bidrag til virksomhedens og familiens vækst. Kok i over 50 år på familiens kro, alias Buon Padre, vedholdende mor og stor lidenskab for Barbera vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerBarbera
God TilBløde Oste, Grillede retter, Vildt
År2019
Alkohol14 %
Vivino3,9
Duft

Det er en skøn rødvin med dyb rubinrød farve med et lilla skær og en delikat duft af modne frugter.

Smag

Fyldig og let krydret frugtsmag med noter af kirsebær og blommer

Eftersmag

lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

I 2004 så Viberti hvor mange dejlige vinmarker der ellers var tilplantet med Barbera, blive tilplantet med Nebbiolo. En drue med mere økonomisk potentiale. Men ingen drue slår Barberas fantastiske koncentration, en klar og intens frugt duft og en syre som akkompagnere koncentrationen og kompleksiteten. Noget der gør vinen ekstrem elegant og facinerende.

La Gemella” betyder tvilling – og vinmagerens mor, Maria, er faktisk tvilling og kæmpe Barbera-fan. Denne vin er en hyldest til Maria, som er den virkelige drivkraft bag Viberti-familien.

Vinen er produceret af Barbera-druer, der er dyrket i Langhe, som er beliggende i Piemonte-området i det nordlige Italien.
Vinen har været lagret 6-8 måneder på egetræsfade, derefter en kort periode i ståltanke, og efter tapning ca. 2 måneder på flasken inden frigivelsen.

En fin video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger
Blandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter. 

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke.

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag Viberti Giovanni fortsætter vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 120.000 flasker om året, lavet af et ungt og motiveret personale.