4,2 vivino

Barolo San Giovanni DOCG - Gianfranco Alessandria

395,00 kr

 

"Barolo modern"

Den er fortolket relativt moderne, med relativ kort macerationstid og med lagring på 45% nye franske barriques, der giver en nænsom afstemning med egetræ. Tanken er, at vinens udtryk ikke forstyrres, men fremhæves, og det muliggør, at denne Barolo gennemgår en smuk evolution, og udvikler betagende flaskelagrings-aromaer.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rubinrød farve med granatrøde reflekser. En udtryksfuld og majestætisk Barolo med en smukt sammensat aromatisk profil af stor intensitet

tabs-icon2 Smag

i munden særdeles velstruktureret og harmonisk.

tabs-icon3 Eftersmag

Violer, roser, ribs, kirsebær. Spiritussyltet frugt. Tjære, trøfler, lakrids

Beskrivelse

San Giovanni er et stærkt territorio eller dyrkningssted, der yder storladne vine med kompleksitet, struktur og høj klasse og Gianfranco demonstrerede tidligt en formåen til at udtrykke lokalitetens karakter. Gamle vinplanter og lave høstudbytter er også blandt forklaringerne på vinenes fortræffelighed. Der lægges stor vægt på markarbejdet og på at høste sunde, modne druer af ypperste kvalitet. I Gianfrancos fortolkning, der også er inspireret af Altares arbejde, forenes kraft og elegance i alle vine og der arbejdes fortrinsvis ud fra naturlige økologiske principper i markerne og helst med minimal anvendelse af svovl og kobbersulfat.
Barolo San Giovanni kommer fra ca. 4000 velsituerede planter, sat i 1969. Disse planter yder det mest overbevisende udtryk for denne position, takket være Gianfrancos altid sikre hånd. Lokaliteten giver en majestætisk og rigt facetteret Barolo af stor styrke og raffinement

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 7 gange mere.
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Gianfranco Alessandrias vine er som ham selv. Lidt lukkede og reserverede til en begyndelse, men hvis man giver begge lidt tid åbner de sig og byder på gæstfrihed og hjertevarme. Gianfranco Alessandria er et lille familieejet vinbrug, hvor Gianfranco med hjælp fra sin hustru Bruna og sin datter Vittoria laver Smukke og velstrukturerede vine med et godt lagringspotentiale. Tidligere tiders fokus på saft og kraft bliver i dag på forbilledlig vis balanceret af en større friskhed og elegance.

På nuværende tidspunkt ejer Alessandria 5,5 ha jord og lejer 1,5 ha, alle på en af Monfortes bedste cru marker, San Giovanni. De sydøst vendte marker ligger i den vestlige del af Monforte d´Alba i retning af Novello og Barolo. Den årlige produktion andrager i omegnen af 45.000 flasker. I princippet kunne al Barolo herfra flaskes som enkeltmarksvin, men marknavnet figurerer alene på den mest ambitiøse Barolo. Hovedparten af produktionen er koncentreret om Barolo (1,8 ha) 

Alessandria flaskede sin første Barolo i 1991 (1000 flasker!), og solgte 1992 som bulkvin, fordi han ikke fandt kvaliteten tilfredsstillende. I en udfordrende årgang som 1993 modtog han de eftertragtede tre glas i Gambero Rosso. Dermed blev der for alvor sat fokus på vinene herfra. 

I 1995, hvor marken fik cru-status, flaskedes den første Barolo San Giovanni, som lige siden har været suppleret af den imponerende og stabile Barolo normale. Barolo San Giovanni kommer fra 45+ år gamle planter og lagres 24 måneder med et udbytte på 35 hl. pr. ha.