4,2 vivino

La Volta Barolo DOCG riserva - Viberti

575,00 kr

 

"Bravo Barolo"

 

En af de bedste Barolo vi har i sortimentet og i hvert tilfælde helt i top fra det fantastiske vinhus Viberti

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Stærke Oste, Vildt
År2010
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

Det er en helt utrolig flot og elegant rødvin med lys rubinrød farve og en delikat og kompleks frugtduft.

tabs-icon2 Smag

Fyldig og let krydret smag med noter af modne frugter, skovbund og lakrids

tabs-icon3 Eftersmag

lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Viberti familien laver fantastiske vine og her har du muligheden for at drikke eller investere i 2010 årgangen, som er enestående. Vingården laver kun 130.000 fl om året og det er ikke mange flasker vi får og da slet ikke af denne fremragende barolo.

Denne Barolo er en Viberti huset's bedste og kommer fra vinmarken La Volta. I gode år lagre vinen i op til 46 måneder, fulgt op med 3 måneder i ståltank og 12 måneder i flaske for at vinen skal falde lidt til ro.

Se en fantastisk video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2017 Wine Style Awards: Italian Nebbiolo
 
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verdenSe denne 
Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingården sin historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 130.000 flasker om året , som dyrkes på 21 ha. og som er lavet af et ungt og motiveret personale. 

Vinkælderen med de mest moderne teknologier har gjort det muligt at nå store kvalitative mål. Brugen af ​​roto fermenter, afkortningen af ​​macerationer og den maniske opmærksomhed på renheden og elegancen af ​​parfumerne har gjort det muligt at opnå en standard, der gør Viberti-stilen umiskendelig af andre.

Filosofien i kælderen er meget klar. En bevidst brug af teknologi, et retfærdigt kompromis mellem tradition og innovation, der ikke kun ser de kortere macerationer og gæring, men også den kontinuerlige brug af "tino" til aldring.

I dag, som i går, er netop denne type afstublede koniske tønde lavet af ikke-ristede egetræslameller. Specielt for Bricco Airoli & for Baroli tillader denne type lagring en veldefineret udvikling af sortsaromaerne og er garanten for langtidslagring af vine.

Vinmarkerne er produktionens bankende hjerte og styres med ekstrem omhu og sans for detaljer. Vinmarkerne er hovedsageligt placeret på vestsiden af ​​byen Barolo, og højden er nøgleelementet og fælles, hvilket ser dem alle placeret mellem 400 og 500 meter over havets overflade.

De dyrkede sorter er Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, samt en lille Chardonnay-vingård, der giver liv til en mikroproduktion af Chardonnay i renhed.

Fra crus af Bricco Delle Viole, bliver San Pietro- og La Volta-druerne fortsat udvalgt til produktion af reserver, produceret udelukkende i årgange, der anses for at være exceptionelle for Viberti Giovanni-vingården. Den historiske cuvée Buon Padre er i dag resultatet af foreningen af ​​druerne, der kommer fra forskellige crus. Ud over de 3 crus af historisk ejendom alias, er San Pietro, Bricco Delle Viole & la Volta tilføjet San Ponzio, Fossati, Albarella, Perno og Monvigliero.