4,3 vivino

Giovanni Viberti - "San Pietro - DOCG Barolo riserva

550,00 kr

 

"San Pietro"

Viberti laver nogle af de bedste Barolo overhovedet og så er det rigtigt fint, at vinene er rigtig gode køb samtidig. Barloen her er fra vinmarken San Pietro og fra det fantastiske år 2010. Vellavede Barolo fra denne årgang, kan lagres i årtier og bliver bare bedre og bedre.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2010
Alkohol14 %
Vivino4,3
Duft

Det er en helt utrolig flot og elegant rødvin med lys rubinrød farve og en delikat og kompleks frugtduft med mineralske noter

Smag

Fyldig og let krydret smag med skønne balsamiske noter samt en lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Druerne fermenteres i lodrette ståltanke; fermenteringen varierer fra 16 til 24 dage, afhængigt af årets klimaudvikling. Vinen flyttes derefter ind i tanke ved en kontrolleret temperatur til malolaktisk gæring, der udføres og holder stabil ved 20 ° C i hele processens varighed. Modningen finder sted i ikke-ristede tønder i en periode på 46 måneder, efterfulgt af yderligere 3 måneder i stål før aftapning. Vinen forbliver i flasken i cirka 12 måneder, før den markedsføres. Vinen produceres udelukkende i årganger, der er egnet til lang lagring.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2011 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 80 bedømmelser (2006 Årgang)

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 120.000 flasker om året, lavet af et ungt og motiveret personale.