Carlo Revello & Figli, Barolo, Piemonte 2012

285,00 kr

 


'Barolo fra Carlo'


Nebbiolo druer er vanskelige. Ligesom Frankrigs Pinot Noir. Barolo er lig med denne drue og laves den af en god vinbonde, som har naturen med sig og vinstokke med alder, er forudsætningerne der.

Læs mere
Type Rødvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Blød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
druer Nebbiolo
God Til Bløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År 2012
Alkohol 14,5 %
Vivino 4,0
Beskrivelse

Detaljer

Saftighed er i højsædet og kun 20% nye fade får denne barolo, så der er tale om et lysere udtryk end cru’erne og en næsten fuldendt harmonisk vin.

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Detaljer

★★★★★Finansbureauet.dk

Kommentar: Fortrinlig Barolo, som med dens harmoniske og let drikkelige stil minder meget lidt om en Barolo. Et par år mere i kælderen vil ganske vist stadig gøre underværker, men munden lammes trods alt ikke af syre og tanniner, som det ellers ofte opleves med tilsvarende unge Barolo vine. Peber- og kirsebærintensiv næse og indsmigrende mellemfyldig mund med overraskende imødekommende tanniner og kontrolleret syre, som sammen med de delikate noter af mokka, trøffel og brombær får vinen til at fremstå som en særdeles vellavet sag.

★★★★★Ekstra Bladet

Sorte bær i duften. Tørt tanninbid, lakrids, bitre kirsebær, kamfer og vanilje i smagen. Pænt balanceret men bør ligge minimum 3-5 år endnu. 90 Point

★★★★★ STATUS
Her fornemmer man potentialet i de dyrere baoloer. Tanninerne er bastante, men der er langt mere krop, fylde og frugt i den komplekse smag af blommer, lakrids og træ. Dekanter gerne vinen seks timer før brug eller gem den 2 - 5 år.

91 Point Vinhulen.dkRubinrød og lys. Duften er mørk med blomme, lakrids, Lak/fernis og en blød runding med tertiære nuancer og en spids af eukalyptos. Smagen er blød og rund med blomme, lak/fernis, træ, lakrids og et pift af tertiære nuancer og en del træ, inden tanninerne sætter ind og tørrer. Kompakt lille fætter med greb i munden, kaskader af frugt og en jernnæve af tanniner og struktur - alt i balance. Kan til nød godt drikkes her i 2016 efter 4-6 timer på karaffel, men det anbefales at gemme vinen et par år, inden du nyder den.Virkelig en vin der gør indtryk.

I glasset

Detaljer

Nu er denne Barolo ved at få alder og disse vine har det med at udvikle sig bedre og bedre. En del af syren er blevet til blød modenhed og du kan efterhånden fornemme tobak, læder og andre nuancer i vinen. Eftersmagen er præget af trøffel og en varm vanille, som stammer fra den to årige fadlagring.
Område og Producent

Detaljer

Introbaroloen fra Carlo og hans sønner er baseret på druer fra hele området, men med en imponerende gennemsnitsalder for stokkene! Saftighed er i højsædet og kun 20% nye fade får denne barolo, så der er tale om et lysere udtryk end cru'erne og en næsten fuldendt harmonisk vin. Måske én af de mest læskende og drikkeglade baroloer på markedet? Elio Altares nærmeste disciple i La Morra har altid været de to Revellobrødre Carlo og Lorenzo. Nu har de delt deres vingård op i to, så deres vinuddannede børn ikke skulle slås om rorpinden på det oprindelige domæne. Det betyder, at Carlo Revello e Figli med tiden skal drives af Carlos to sønner, Erik og Niklas (han er svensk gift), der har 7,5 hektar af La Morras bedste marker at boltre sig på. At dømme ud fra domænets vine i debutårgangen 2012 bliver det en succeshistorie af rang: Saftdrivende vine med dyb, ren og balsamisk frugt, cremethed fra fadbehandlingen og markerede, men raffinerede tanniner er husets - og Carlos kendetegn