- Beskrivelse
Revellos anmelderroste R.G. er en harmonisk genistreg. Der er tale om en blanding af druer fra enkeltmarkerne Rocche dell’Annunziata (den uden sammenligning bedste, højest ansete og mest berømte cru-mark i området) og Giachini (Revellos egen yndlingsmark og yderst undervurderet). Vinene blendes efter fadlagringen, og ligger altså hver for sig på små barriques i 24 måneder på en blanding af 50 % nye fade og 50 % brugte. Kombinationen af de to forrygende marker giver en uset flot Barolo med stor krop og intensitet, men samtidig med elegance og kompleksitet. Klassiske noter af kirsebær, blommer, jordbær, vanilje, krydderier og vanilje. Det hele indhyllet i en cremet balancegang, silkebløde sødmefulde frugtige nuancer og en eftersmag lige til topkarakter. Stor stor stor vin!
Se en video med Carlos søn, der fortæller lidt om vingården HER
- Hvad anmelderne siger
93 Point international winereport
The 2012 Giachini Barolo is a drop-dead gorgeous showing in this vintage. This instantly opens with alluring aromas of ripe cherries and freshly sliced strawberries, followed by florals and sweet spices which all come together seamlessly in the glass. On the palate this well defined Barolo demonstrates a remarkable polished frame with outstanding overall depth, balance and finesse. This is already offering plenty of outstanding qualities and should continue to provide drinking pleasure as it evolves in bottle over the next decade and beyond. (Best 2017-2028)
- Område og Producent
Elio Altares nærmeste disciple i La Morra har altid været de to Revellobrødre Carlo og Lorenzo. Nu har de delt deres vingård op i to, så deres vinuddannede børn ikke skulle slås om rorpinden på det oprindelige domæne. Det betyder, at Carlo Revello e Figli med tiden skal drives af Carlos to sønner, Erik og Niklas (han er svensk gift), der har 7,5 hektar af La Morras bedste marker at boltre sig på. At dømme ud fra domænets vine i debutårgangen 2012 bliver det en succeshistorie af rang: Saftdrivende vine med dyb, ren og balsamisk frugt, cremethed fra fadbehandlingen og markerede, men raffinerede tanniner er husets – og Carlos – kendetegn.