nyhed

Montepeloso - Toscana - Gabbro IGT

850,00 kr

 


"Best in Italy?"


Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio er en upcoming star i området og hans vine er stadig regulære kup ift nabogården Tua Ritas 100-pointsvine.
Fabio siger: “Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides.


 

Læs mere
Type Rødvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
druer Cabernet Sauvignon
God Til Grillede retter, Rødt Kød
År 2009
Alkohol 15 %
Vivino 4,4
Beskrivelse

Detaljer

Fabio Chiarelotto og hans makker, investoren Silvio Denz, som ejer flere slotte og vingårde i eksempelvis Frankrig, er omdrejningspunktet Terroir og atter terroir. Fabio insisterer på at kystens vine på både italienske og franske sorter kan være friske og livlige selvom de er korpulente og varmblodige. Du har en vin her, som afspejler alle de ingredienser Fabio gerne vil med sine vine. 

Gabbro er sort, magmatisk dybbjergart, men også navnet på måske Italiens bedste rene Cabernet Sauvignon.

Gabbro belyser essensen af vores ædle Cabernet Sauvignon vinstokke, hvoraf nogle er over 40 år gamle. Det repræsenterer vores ambition at producere en Cabernet Sauvignon, der kan holde sig selv med de bedste i verden. Denne vin er modnet i 18 måneder i 80% nyt træ. Vi bruger også 400 liter tønder samt barriques. Vinen lagres efterfølgende i flasken, normalt i ca. 9 måneder. Årlig produktion er i gennemsnit 3000 flasker siger Fabio som ejer vingården.

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Parker 94 p

I glasset

Detaljer

Rig, mørk rubinrød i glasset! Flot flerkoblet buket mørke frugter, nogle røg, ædle woody noter og eksotiske urter! Kraftig og muskuløs på ganen, meget fokuseret og bundtet med uhyggelig frugt fylde! Subtile, sarte surhedsgrader og en langvarig finish!
Område og Producent

Detaljer

Det er en fascinerende og langvarig proces at fange den sande karakter af en vinmark i alle dens utrolige aspekter. Der skal tages hensyn til en lang række faktorer for at identificere det rigtige sted: Valg af de mest egnede druesorter, fastsættelse af de rigtige druetyper og bestemmelse af den bedste orientering og tæthed af beplantning. Kendskab til geologi, jordens sammensætning, de klimatiske forhold og mikroklimaet er afgørende for denne opgave. Alle disse overvejelser er indkapslet i ordet "terroir", et fransk udtryk, der betyder så meget mere end "terræn" på engelsk eller "terreno" på italiensk. Begrebet terroir omfatter både naturlige og kulturelle overvejelser; det udtrykker den måde, hvorpå vi mennesker fortolker et områdes naturlige kendetegn, en proces der kræver både ydmyghed og beslutsomhed. Hvis man lykkes med denne balanceakt, vil man blive belønnet med vine, der legemliggør terroirens karakter. Fabio Chiarelotto har været ved roret på Montepeloso siden 1999. Han har en doktorgrad i historie og er perfektionist. Fra begyndelsen har han forfulgt det samme mål i både vineriet og vinmarken: at udvikle terroirens fulde potentiale med beslutsomhed, samtidig med at man ignorerer de flygtige tendenser i vindyrkningsindustrien og markederne. Forfølgelsen af ​​dette mål involverede genplantning, podning, strengt begrænsende udbytter og optimering af produktionsprocesserne. -I 2007 købte den schweiziske iværksætter Silvio Denz en aktie i Montepeloso. Han er indehaver af flere Bordeaux-ejendomme, der er berømt for deres fantastiske crus - Château Péby-Faugères, Château Faugères, Château Rocheyron i St. Emilion, Château Lafaurie-Peyraguey i Sauternes - og medejer af Clos d'Agon vingård i Catalonien. Han bragte en frisk fart og synergier til Montepeloso. Investeringer i infrastrukturen resulterede hurtigt i en markant kvalitetsforbedring. I Silvio Denz, med sin flair og erfaring i den internationale vinvirksomhed, har Fabio Chiarelotto fundet den perfekte partner, en der deler sin passion for usædvanlige vine af uovertruffen kvalitet.