4,5 vivino

Montepeloso - Gabbro - Toscana - IGT - KÅRET TIL DEN BEDSTE CABERNET I TOSCANA

1.050,00 kr

 

"Best in Italy?"

Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio er en upcoming star i området og hans vine er stadig regulære kup ift nabogården Tua Ritas 100-pointsvine.
Fabio siger: “Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
DruerCabernet Sauvignon
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2013
Alkohol15 %
Vivino4,5
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rig, mørk rubinrød i glasset! Flot flerkoblet buket af mørke frugter, noget røg, ædle woody noter og eksotiske urter!

tabs-icon2 Smag

Kraftig og muskuløs på ganen, meget fokuseret og med uhyggelig frugt fylde! Subtil og sart syre

tabs-icon3 Eftersmag

langvarig finish!

Beskrivelse

Fabio Chiarelotto og hans makker, investoren Silvio Denz, som ejer flere slotte og vingårde i eksempelvis Frankrig, er omdrejningspunktet Terroir og atter terroir. Fabio insisterer på at kystens vine på både italienske og franske sorter kan være friske og livlige selvom de er korpulente og varmblodige. Du har en vin her, som afspejler alle de ingredienser Fabio gerne vil med sine vine. 

Gabbro er sort, magmatisk dybbjergart, men også navnet på måske Italiens bedste rene Cabernet Sauvignon.

Gabbro belyser essensen af vores ædle Cabernet Sauvignon vinstokke, hvoraf nogle er over 40 år gamle. Det repræsenterer vores ambition at producere en Cabernet Sauvignon, der kan holde sig selv med de bedste i verden. Denne vin er modnet i 18 måneder i 80% nyt træ. Vi bruger også 400 liter tønder samt barriques. Vinen lagres efterfølgende i flasken, normalt i ca. 9 måneder. Årlig produktion er i gennemsnit 3000 flasker siger Fabio som ejer vingården.

Det er ingen hemmelighed at den største del af Fabio’s salg går til restauranter. De har som de fleste ved ikke købt det store de sidste 12 mdr.
Dermed har Fabio frigivet noget af sin største vin Gabbro i 2013 til andre, endda til en virkelig skarp pris i håbet om at han får lidt cash flow.

2013 har fået flotte anmeldelser – James Suckling på 94 point.

OBS: Vi har en flaske 2009 tilbage pr. 9/7 2022. Den koster 1200 kr. Skriv til info@wineboutique.dk

Se hvad René Langdahl skriver om vingårdens vine HER

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en tysk video med Fabio, hvor man går indgående ind på hans vingård og hans vine HER

Hvad anmelderne siger

Parker 94 p

Se René Langdahl artikel om Montepeloso HER

Område og Producent

Det er en fascinerende og langvarig proces at fange den sande karakter af en vinmark i alle dens utrolige aspekter. Der skal tages hensyn til en lang række faktorer for at identificere det rigtige sted: Valg af de mest egnede druesorter, fastsættelse af de rigtige druetyper og bestemmelse af den bedste orientering og tæthed af beplantning. Kendskab til geologi, jordens sammensætning, de klimatiske forhold og mikroklimaet er afgørende for denne opgave.

Alle disse overvejelser er indkapslet i ordet "terroir", et fransk udtryk, der betyder så meget mere end "terræn" på engelsk eller "terreno" på italiensk. Begrebet terroir omfatter både naturlige og kulturelle overvejelser; det udtrykker den måde, hvorpå vi mennesker fortolker et områdes naturlige kendetegn, en proces der kræver både ydmyghed og beslutsomhed.

Hvis man lykkes med denne balanceakt, vil man blive belønnet med vine, der legemliggør terroirens karakter. Fabio Chiarelotto har været ved roret på Montepeloso siden 1999. Han har en doktorgrad i historie og er perfektionist. Fra begyndelsen har han forfulgt det samme mål i både vineriet og vinmarken: at udvikle terroirens fulde potentiale med beslutsomhed, samtidig med at man ignorerer de flygtige tendenser i vindyrkningsindustrien og markederne.

Forfølgelsen af ​​dette mål involverede genplantning, podning, strengt begrænsende udbytter og optimering af produktionsprocesserne. -I 2007 købte den schweiziske iværksætter Silvio Denz en aktie i Montepeloso. Han er indehaver af flere Bordeaux-ejendomme, der er berømt for deres fantastiske crus - Château Péby-Faugères, Château Faugères, Château Rocheyron i St. Emilion, Château Lafaurie-Peyraguey i Sauternes - og medejer af Clos d'Agon vingård i Catalonien. Han bragte en frisk fart og synergier til Montepeloso. Investeringer i infrastrukturen resulterede hurtigt i en markant kvalitetsforbedring. I Silvio Denz, med sin flair og erfaring i den internationale vinvirksomhed, har Fabio Chiarelotto fundet den perfekte partner, en der deler sin passion for usædvanlige vine af uovertruffen kvalitet.

Montepeloso ligger i Maremma-regionen i Toscana, der ligger lidt tilbagetrukket ved den tyrrhenske kyst og tæt på middelalderbyen Suvereto. Val di Cornia, der blev tildelt DOC-status i 1989 efterfulgt af DOCG-appellationen i 2011. Området var et kendt og historisk historisk mødested for romersk og etruskisk bosættelse og kultur. Den etruskiske bosættelse Populonia ligger lige syd for vingården med udsigt over Baratti-bugten. Mod nord ligger Bolgheri, der er kendt for sine fine vine.

management-e1598833689732