Skotlander RUM V (batch 2 – 2,200 sømil) - Danmark - Kan fås i original trækasse

795,00 kr

 

"New rom V"

Efter 2.200 nye sømil sejlads er Skotlander klar med andet batch af den populære skonnert-rom. Første batch blev frigivet i 2016 efter 1.400 sømil på de danske farvande. Det blev så stor en succes at de fik overtalt skipperen Jess til at fylde de gamle sherryfade igen med ny lys rom. Og efter 20 måneder står vi nu med et sindsygt lækkert 2. batch, der har sejlet to sæsoner i modsætning til første batch, der sejlede én.

Rommen er destilleret på sydamerikansk sukkerrørmelasse, der er gæret med vand fra egen boring i Nordjylland og efterfølgende lagt på fad på Skonnerten Mira.

TypeRom
Indhold i CL50
LandDansk
Alkohol46,9 %
tabs-icon1 Duft

Frugt, sødme, karamel

tabs-icon2 Smag

Brændte figner, sukker, nødder, tydelig alkohol

Beskrivelse

Vi havde stor succes med Anders Skotlanders store satsning. Nemlig Rum V i første udgave. Kun 700 flasker blev der lavet til hele verden. I dag er det eftertragtede samler rom og koster mange penge.

Anders har  2 udgaven nu. Denne gang til at bide skeer med, men rommen er forfærdelig god. Måske er det de vuggende bevægelser på skonnerten Mira, hvor rommen har ligget og daset i 2200 sømil, som gør den så unik.

Anden udgave af Skotlanders Skibsrom. Lagret på træskonnerten Mira fra 1898, har sejlet i 2.200 sømil på de danske farvande.
950 flasker (LIMITED) – kun 200 flasker til salg til specialhandel. Lagret på px sherry egetræsfade Ikke tilsat sukker eller karamelfarve

Se en lille video HER

Se Skotlanders hjemmeside HER

Område og Producent

Anders Skotlander siger:

"I 2013 startede romeventyret i Danmark. Vi brugte over et halvt år på at udvikle opskriften, finde de rette råvarer og lave vores design. I april 2014 var vi helt klar og lancerede Rum I med en vis ærefrygt. Rum I er en lys rom, der tog anmelderne med storm og efterfølgende vandt over 5 internationale priser, blandt andet guldmedalje i Miami og Berlin, sølvmedalje i New York og San Francisco samt prisen som verdens bedste premium romdesign. Det er en limited edition i bare 1.000 flasker. Og hvorfor nu det? Fordi vi ikke vil blive en romfabrik.

Alle vores rom skal laves med kærlighed. Hellere få flasker i en enorm høj kvalitet end det modsatte. Havtorn og lakrids: Eventyret var i gang og vi lavede en masse rom vi lagde på egetræsfade. Den rom kommer vi tilbage til, for det tager nemlig tid at modne rom. I ventetiden lavede vi to “spiced rum” (altså rom der ikke lagrer på egetræsfade, men på anden måde får smag). Rum III lagres på havtorn og Rum IV lagres på lakridsrødder, begge varianter blev også lavet i bare 1.000 flasker. De blev en kæmpe succes og det nordiske udtryk i vores rom, blev populært i hele verden. Rum III med havtorn vandt blandt andet guldmedalje i Miami i 2015 og sølvmedalje i San Francisco. Egetræ giver sødme og farve. Vi mangler jo Rum II tænker du. Korrekt. Den blev så lanceret i oktober måned 2015, vi har ikke gjort et stort nummer ud af det, for det blev til bare 77 flasker.

Vi har også lagt 400 liter rom på gamle egetræstønder på træskonnerten Mira bygget i 1898 og den rom får navnet Rum V og lanceres først i sommeren 2016. Så har vi været igennem alle limited Skotlander Rum, altså begrænset antal flasker til en lidt højere pris. Verdens bedste rom: I april 2015 lancerede vi en helt ny rom, Skotlander White, den er ikke limited, selv om de fleste af verdens romproducenter nok ville grine af os, hvis de ved vi kun laver 1.200 flasker i hvert batch. Skotlander White minder i smag om Rum I, men er lidt mere tilgængelig, faktisk vandt den Best In Class i Miami 2015, altså blev den kåret til den bedste rom i verden i sin kategori. Vi var helt vildt glade. I oktober 2015 lancerede vi Skotlander Whites storebror. Samme rom har ligget på små egetræsfade og givet sødme og farve, den kalder vi Skotlander Cask. Faktisk var vi ikke alene om at udvælge den. 500 danske romdrikkere hjalp i en stor blindsmagning med at vælge netop den rom som deres favorit.