3,8 vivino

Vidigal Wines - Vinho Verde D.O.C.

95,00 kr
  • Køb 6 for 75.00 pr. fl. og spar 22%

 

"Den grønne"

For mange år siden var Vinho Verde vine (grøn vin) en af de mest solgte vine i Danmark. Siden stoppede det, men i dag ser det ud til at de får deres renæssance.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeVinho Verde
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
God TilAperitif, Fisk, Skaldyr, Sushi
År2020
Alkohol9,5 %
Vivino3,8
120 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Bleg citronfarve med grønne toner. Gennemsigtig, frugtagtig med strejf af tropiske frugter og blomster. Behagelig eftersmag med en let sødme.

Beskrivelse

Portugal er et forunderligt land med store kontraster og således også indenfor vinfremstilling. Mange af de gamle metoder findes stadig og især dette vinland, har deres helt egne druesorter, hvilket denne vin er et eksempel på.
Antonio Mendes Lopes laver vinen og da vi talte med ham, viste det sig at han kunne dansk. Han var som en af de første, pioneren til at indføre portugisisk vin til Danmark i 80érne og idag laver han forskellige vine fra 7 områder i Portugal.

Vinho Verde betyder grøn vin, men Verde refererer mere til, at det er tale om en ung vin, da vinene normalt frigives til salg allerede 3-6 måneder efter høsten.

Vinen kommer fra vinregionen Minho, der ligger i det øverste nordvestlige hjørne af Portugal, landets milde, regnfulde og nordligste region med navn fra floden Minho, som deler det nordlige Portugal og Spanien.

En Vinho Verde er oftest hvid og tit let perlende, hvilket oprindelig skyldes, at vinene efter flaskning fik en lille malolaktiske eftergæring, som producenterne forsøgte at skjule bl.a. ved brug af uigennemsigtige flasker.

Men det viste sig, at mange forbrugere syntes om den lille, perlende effekt, hvorfor producenterne fortsatte med en svag eftergæring i flaskerne.

Vinho Verde hvidvine er derfor ofte synonym med friske, easy-going og let mousserende vine. Druerne er super lokale og er: 35% Loureiro, 35% Trajadura og 30% Arinto. - Vinen er fantastisk sushi vin, men også ideel til fisk og skaldyr eller aperitif, da den har den her friske smag. Se en video om hvad Vinho Verde er HER

 

Se en video fra vingården HER

www.vidigalwines.com

Område og Producent

Vidigal Wines er et familiedrevet, mellemstort vinfirma, der producerer en stor variation af vine.
Beliggende i centrum af Portugal, i nærheden af ​​byen Leiria. Vidigal blev etableret i begyndelsen af ​​det 20. århundrede.
I løbet af det sidste århundrede havde virksomheden flere ejere. Vidigal blev erhvervet i 90'erne af den nuværende administrerende direktør, António Mendes Lopes, og gik igennem store ledelsesmæssige og teknologiske fremskridt, der gør det muligt for firmaet, i øjeblikket, at producere over 3 millioner flasker vin årligt.

Vidigal ejes af den dansk/portugisiske administrerende direktør António Mendes Lopes (60%) og af et norsk investeringsselskab (40%).
António Lopes har over 30 års erfaring inden for vinverdenen. Han grundlagde et vinimportfirma i Danmark, der importerede vine fra mange regioner i verden til Danmark, hvilket gav ham viden og ekspertise på globalt plan.
António Mendes Lopes deltager aktivt i processen med vinfremstilling sammen med sine to vigtigste ønologer: António Ventura (årets portugisiske ønolog) og Rafael Neuparth.

Med en eksportrate på 90% er Vidigal et af de største eksporterende vinvirksomheder i Portugal. Vidigal sælger i over 30 lande og kommercialiserer 40 forskellige typer vine. En præstation, som ingen andre portugisiske virksomheder nogensinde har opnået.

Med hensyn til produktion har Vidigal partnerskaber i Lissabon -området, der repræsenterer 1.112 hektar vinmarker samt i andre portugisiske vinregioner: Tagus, Douro, Alentejo, Dão, Beiras og Vinho Verde.

Størstedelen af ​​de vine, Vidigal producerer, især dem fra regionen Lissabon, stammer fra vinmarker tæt på Atlanterhavet, og som sådan har havbrisen indflydelse på de vine, man producerer. Friske vine og altid meget frugtagtig.
De vigtigste druesorter, der bruges af Vidigal, er: Touriga Nacional, Aragonez (Tinta Roriz), Castelão, Syrah og Cabernet.