- Beskrivelse
Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet. Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet.
Denne vin er hovedsageligt produceret af Tempranillo-druer og derudover Mazuelo. Tempranillo druerne kommer fra 30 år gamle, lavtydende bush-vinstokke i Haro, Villalba og Foncea (Rioja Alta) og 3% Mazuelo fra Cenicero (Rioja Alta).
Vanilje, læder og elegante røde frugter, det er essensen af en vellagret Rioja Gran Reserva. Gennem mange års fadlagring, opbygger vinen en utrolig koncentration. Samtidig gør den vinen blød og elegant, så den kan drikkes ved frigivelse. Subtile smage af lyse og røde bær gemmer sig elegant i baggrunden, når de store smage af vanilje, læder og urter dominerer. Gran Reserva 2016 er lagret i 28 måneder på et såkaldt hybridfad, hvor stavene er af amerikansk eg og enderne er af fransk eg. Til slut lagres vinen i 3 år på flaske, i LANs kældre. Dette giver en drikkeklar og letudviklet smag, til en vin der kan holde sig i mange år endnu.
- Hvad anmelderne siger
96 Point- Decanter
93 Point - James Suckling
92 point - Tim Atkin
- Område og Producent
Det at lave vin på Bodega LAN følger et princip: Ekstrem respekt for druerne, bevaring af vingårdens karakteristiske træk i hver fase af gæring og modning, både på fadet og i flaske. Man håndterer hver tank enkeltvis baseret på den destination, den er tildelt. Sådan en respekt indebærer forberedelse, manuel udvælgelse, kreativitet, tradition og modernitet - alle disse elementer spiller en rolle i bestræbelserne på at blive bedre hver dag.
Et omhyggeligt egetræsvalg sammen med malolaktisk gæring i nye tønder omdanner deres druemost til hyggelige, fyldige og runde vine. Under modningsprocessen genindsætter de deres identitet på hver vin separat, ved brug af forskellige slags eg, samt en hybridtønde. En tønde man selv har fundet på. På Bodegas LAN føler man, at man er forpligtet til at fortsætte det omhyggelige arbejde til at teste, forbedre og undersøge hvert trin i produktionsprocessen.
På LAN arbejder man med verdens bedste egetyper, når det gælder modning af vinene. Den eg, man bruger, giver en unik og umiskendelig identitet til deres sortiment. Franske, amerikanske, russiske og hybride tønder (amerikanske stave og franske egetræer bygget i samme tønde) vælges og fornyes med jævne mellemrum for at deres vine får det bedste ud af hver slags træ.
Fransk eg kommer fra forskellige skove i det centrale Frankrig (Allier, Tronçais, Jupille ...) dets karakteristiske aromaer er, blød vanilje og chokolade. Amerikansk egetræ Fra Ohio og Missouri minder i sine aromaer om kakao og aromatiske urter. Russisk eg Fra Kaukasus og Adyghe-republikken. Denne type egetræ har duft og mere respekt for vinen. Hybrid tønder Som pionerer i brugen af hybrid tønder, lavet med amerikanske egetræstænger og franske egetræshoveder, giver deres brug, deres vine en unik personlighed.